Falske leserbrev

Høyre i Bergen beskylder Arbeiderpartiet for å fabrikkere leserbrev under falskt navn. Nå er valgkampen virkelig i gang.

Det er Bergens Tidende som i dag kan fortelle at både de og konkurrenten Bergensavisen har trykket flere leserbrev undertegnet Tor M. Halvorsen. Problemet er at personen ikke eksisterer. Innleggene skal ha vært svært kritiske mot Høyre, som beskylder Ap for å stå bak, noe Bergen Ap avviser.

Bergens Tidende beklager at de har trykket leserbrev fra en ikke-eksisterende person.

På nettet foregår dette imidlertid hele tiden. Ta blogg som eksempel. Mange blogger uten å oppgi hvem de er, og svært mange kommenterer poster på bloggene anonymt. Det er nok å kikke på noen innlegg under enkelte poster på denne bloggen.

Synes du folk som debatteres politikk bør være ærlige og stå fram med fullt navn eller er det greit at de er anonyme?

28.jul.2007 @ 11:43av Hans Kr.

Den demokratiske friheten vi har fått blant annent ved anledning til å bruke en blogg bør vi forsvare.
Og i stor grad har vi så lite å frykte i dette landet med hensyn til påstander, meninger og kommentarer, så vi bør i absolutt de fleste tilfellene knne fremstå med fullt navn.
Men det kan jo være situasjoner som gjør at enkete ønsker å være anonme.
Og det er også det fine med demokratiet man kan velge.
Men jeg tror faktisk at anoyme kommentarer og innlegg, ikke blir sett på som like seriøst som kommentarer og innlegg skrevet under fullt navn.

28.jul.2007 @ 12:11av Antisosialist

Anonyme på de steder der dette er akseptert, som her. Under ekte og fullt navn der dette er et krav, som i flere avisers leserinnleggsider

29.jul.2007 @ 19:34av kjell magne b.

Det er greit å være anonym. Problemet oppstår når en utgir seg for å være noen andre for på den måten å øke troverdigheten i sitt innlegg. Hvis det er slik at et parti i Bergen har skrevet disse innleggene og gitt uttrykk for at det er en privatperson som er indignert, så er det galt. Ønsker en å være anonym så bør signere med anonym