Afghanistan

Det var et samlet Storting som sendte norske spesialstyrker til Afghanistan. Nå vil noen i SV ha ny debatt om det er riktig å være der.

image157Stortingsrepresentant Rolf Reikvam (bildet) er en av dem. Han mener drapet på en norsk løytnant i går gir behov for ny debatt. På grasrota i SV har han mange meningsfeller, som Stian Oen og Thore Wiig Andersen (du finner lenker til bloggene de har skrevet i lenkelisten i høyremargen).

Statsminister Jens Stoltenberg ser ingen grunn til noen ny debatt og viser til at det var et samlet Storting som stod bak beslutningen om å sende soldater. Faktisk ble det ved forrige behandling i Stortinget fremhevet særlig fra SV at det var langt tryggere å sende soldater til nord enn til det urolige sør-Afghanistan.

En norsk soldat har mistet livet. Det er alltid risiko knyttet til operasjoner i urolige områder. Ingen kan gi noen garantier for at det ikke vil skje igjen.

Mener du Norge bør trekke soldatene ut av Afghanistan eller bør vi bli værende, slik statsministreren gir uttrykk for?

24.jul.2007 @ 17:27av anonym

Ja.

24.jul.2007 @ 19:29av Muzzy Gondoland

Det finnes en lovlig valgt regjering i Afghanistan. Norske soldater og NATO soldater på FN oppdrag kjemper side om side med Afghanistans politi og militære styrker for å bygge opp landet og gjøre det trygt for folk flest. Taliban og Al Qaida samt krigsherrer og opiumsbaroner som Torstein Dahle støtter er lovløse elementer som angriper alle forsøk på å gjenreise landet. Svært få Afghanere har egentlig sympatier med disse organisasjonene. De henter sin støtte i Pakistan og andre land for å kunne trappe opp sin virksomhet. Det finnes ingenting i folkeretten som gir organiserte gjenger lov til å angripe eget lands offisielle politi eller militærmakt. Dette burde være elementært!
Nå stilles det spørsmål om vi overhodet ønsker å sloss for noe som helst hver eneste gang vi mister en soldat.
Jeg tror alle er i ferd med å glemme at demokrati og frihet har en pris. (unntatt SV som jo helst vil ha kommmunistisk diktatur tilbake, for da blir det fred som i Nord-Korea) Og vi ser ut til å glemme hva oppgaven til soldater faktisk er.
?The important message is that, as one, we will not yield, we will not be intimidated and we will not allow anyone to undermine the British way of life.?
Gordon Bown, Statsminister Storbritannia

24.jul.2007 @ 20:10av anette tokvam

Ja!

24.jul.2007 @ 23:34av Marlene Olsen

Ja ! Spør du meg så har ikke Norske styrker noe å gjøre der. Det er ikke vår krig sånn som jeg har forstått så hvorfor dør våre soldater i en krig som vi ikke har startet ?

25.jul.2007 @ 11:50av Hans Kr.

De norske styrkenen i Afghanistan er sendt ditt etter et lovlig fattet vedtak iNorges nasjonalforsamling.
Derfor er det etter min meningrespektløs overfor den drepte soldaten, hans familie og ikke minst hans kollegaer å starte en slik diskusjon.
Som Muzzy Gondoland skriver:
>Det finnes en lovlig valgt regjering i Afghanistan. Norske >soldater og NATO soldater på FN oppdrag kjemper side >om side med Afghanistans politi og militære styrker for å >bygge opp landet og gjøre det trygt for folk flest.
Dermed er nordmenn og andre nasjonaliteter i Afghanistan for å gjøre en jobb.
Og det blir bare patetisk når Dale og Rødt forsøker å trekke sammenligninger med tyskernes okkupasjon av Norge, og norsk motstandskamp.
De norske styrkene MÅ stå i Afghanistan i den tiden som er avtalt.
Det kan desverre skje at det skjer flere slike tragiske hendelser.
Men det MÅ ikke påvirke vårt standpunkt om å delta i et oppdrag som er ment å skulle ha en stabiliserende effekt i et urolig område.
Vi må kunne vise den repsekten for de nordmenn som tross alt har meldt seg frivillig til slike oppdrag.