Vil ha kortere ferie

Skolesekkene er så vidt satt bort for sommeren, så kommer ønsket om kortere ferie i skolen.

image123Det er Oslos skolebyråd Torger Ødegaard som mener sommerferien bør kortes ned for å gjennomføre det vedtatte kunnskapsløftet i skolen.

– Jeg synes at sommerferien er for lang, og skulle ønske at vi kunne få en offentlig diskusjon om dette, sier skolebyråd Torger Ødegaard fra Høyre.

I dag starter Oslo kommune et tilbud om gratis sommerskole for 6.000 elever, noe som ifølge Ødegård er et bevis på at barn trenger flere utfordringer enn det skolen tilbyr.

Kunnskapsminister Øystein Djupedal fra SV er for et tilbud om gratis sommerskole, men er ikke villig til å utvide skoleåret, slik skolebyråden i Oslo ønsker.

Hva mener du på skoleferienes første dag? Er det smart å utvide skoleåret eller bør skolen ha lang ferie?

25.jun.2007 @ 19:55av Eirik H

Hvorfor skal de ha kortere ferie/lengre skoleår? De klarer jo ikke fylle skoleåret med undervisning med dagens ferielengde en gang! Aftenposten hadde jo nettopp et stor gjennomgang som viste at alle de undersøkte videregående skolene trappet ned undervisningen inn mot ferien. Flere utetimer, flere turer og flere fritimer…. Kan de ikke bare bruke de timene de har i dag på en skikkelig måte? Det skulle sikkert holde….

26.jun.2007 @ 23:19av Hans Kr.

Er vel ikke så rart Dypedal IKKE vil utvide skoleåret.
Kjetil Løset skriver jo i en nyere blogg at SV har flest lærer blant sine velgere.
Og det er soleklart at Dypedal da ikke vil komme på kan med sine egne velgere.

27.jun.2007 @ 20:08av Kjetil

Vel, det var hver fjerde SV-kandidat, ikke velger jeg skrev. Men det er rett at også mange av SVs velgere er ansatt i offentlig sektor, gjerne i undervisning og tilsvarende yrker, i følge flere av de siste valgundersøkelsene.

27.jun.2007 @ 21:28av john nordbø

Helt enig med Eirik.H. Skolen går på lavgir fra midt i mai med repetisjoner, turer og leksefri. pensum er stort sett gjennomgått ferdig til 1.mai