Kommunevalg

Kommunevalg betyr lokale meningsmålinger, det er velgerne i hver enkelt kommune som bestemmer, her følger et knippe lokale målinger.

Høyre er klare velgerfavoritter i Asker og Bærum, både i en fersk ordførergallup og lokale partimålinger som Asker og Bærums budstikke har fått utført.

Også i Haugesund er Høyres ordfører Petter Steen jr. populær. Kommunemålingen til Haugesunds Avis viser at Arbeiderpartiet og Høyre kjemper om å være størst i sildajazzbyen.

I Røyken i Buskerud har Høyre og Frp flertall på en måling laget for Røyken og Hurum Avis.

I Trondheim er imidlertid Høyre langt unna ordførerstolen, i følge Adresseavisens siste måling i landets tredje største by. Her har Ap festet et solid grep.

Svært ofte er nemlig inmnbyggerne fornøyd med den ordføreren de har, viser en måling TNS Gallup nylig laget for Kommunal Rapport.

I Odda kommune ligger Arbeiderpartiet og SV an til rent flertall i kommunestyret, noe som får tidligere Stortingsmann Gard Folkvord til å smile, han er Arbeiderpartiets ordførerkandidat i kommunen.

I Alstadhaug har den nystartede Bylista ennå ikke fått draget på velgerne, melder Helgelands Blad. I Ringsaker kommune fr den nye Ringsakerlista over sju prosent på målingene, men har et stykke igjen til egen målsetning om flertall i kommunestyret.

Dette var et knippe av ferske lokale målinger. Har du lest en lokal meningsmåling? Send meg gjerne en epost på kjetil.loset@tv2.no