Ferdig med SV

De nye Giskomatene fikk det til å renne over for Lill-Tove Bergmo. Hun var lokallagsleder for SV i Lyngen i Troms, men meldte seg ut av partiet i protest, etter at SV bøyde av for Trond Giske spillpolitikk.

– Det er helt uaktuelt å gå tilbake til SV, sier Bergmo til dagens utgave av Kommunal Rapport. I tillegg til å ha vært lokal topp for SV i hjemkommunen, er hun også leder i organisasjonen Pårørende til spilleavhengige.

På denne bloggen har jeg skrevet flere innlegg om de nye Giskomatene, som kan bli en het potet i valgkampen.

Bergmo kan ikke akseptere at SV og Senterpartiet har bøyd av og sikret kulturminister Trond Giske flertall for at staten skal bestemme hvor de nye spilleautomatene skal plasseres. I et brev til Kristin Halvorsen ga hun uttrykk for hvor skuffet hun er, før hun meldte seg ut av partiet. Les artikkelen i Kommunal Rapport her.

Hva mener du om spilleautomatpolitikken? Hvem bør bestemme og skal vi ha automater eller ikke?

30.mai.2007 @ 17:05av Hans Kr.

Så lenge det er kommunene som blir sittende igjen med problemene som spilleautomatene generer i samfunnet, bør det også være mulig for kommunene å VELGE om de øsnker disse Giskomatene.
Har skrevet det tidligere i kommentarer om Giskomatene, og skriver det igjen.
For meg minner dette om en barsnlig arroganse fra den tvangsklemmende ministerparodien Trond Giske. Hans behov for å marker seg og sin politikk i norsk historie går faktisk ikke lengre enn til å tvangsinnføre disse “knipeskassene” som han selv mener er helt ok.
Og på vanlig AP-vis henegr man det på en økonomisk floksel:
Spilleautomater er OK, så lenge inntekten går til Staten.

30.mai.2007 @ 20:41av Tonje

Jeg synes det er viktig å ha en nasjonal spillepolitikk – akkurat som vi har en nasjonal alkoholpolitikk. Jeg synes det er viktig at kommunene skal kunne velge selv om de vil ha spilleautomat i sin kommune – akkurat som de kan velge selv om de vil søke å få vinmonopol. Samtidig er det viktig å finne gode løsninger for hvordan vi tar vare på de som blir rammet av spillegalskap for hvordan vi ønsker å finansiere kultur og indrett.

30.mai.2007 @ 22:53av Tørres Klev

Den sisste komuniststaten!Skal de rødgrønne få gjennomslag med spilleautomatene, ja , da er vi nærmere
diktatur enn noen aner.Stå på,Siv,FRP har en mye klarere
politikk om det gjelder kultur,eldreomsorg, og nordmenns
ve og vel

31.mai.2007 @ 05:25av Tor Amundsen

Som det står i første svaret er det kommunene som sitter med regninga, og skal det være lokaldemokrati bør det være kommunene. For oss som har vært eller er spilleavhengige er det jo artig at Giske er så avhengig av oss. Han vil ikke slippe de spilleavhengige rett og slett fordi denne gruppa er alt for viktig i finansieringen av Det Frivillige Norge.
Når det gjelder å håpe på Siv Jensen og FRP i spillpolitikken blir vel det litt søkt? Hadde de bestemt ville vi vel hatt casinoer og oppløsning av spillmonopolet. Da hadde nok avhengighetsklubben vært enda større.
Forøvrig takk for sist Kjetil Løseth. Lenge sida vi satt på skidtadion på Raufoss og kommenterte junior-NM i langrenn nå.