Ungt håp i KrF

Kristelig Folkepartis Ungdom velger Kjell Ingolf Ropstad som etterfølger etter Inge Lise Hansen. Ropstad er bare 22 år, men har allerede vært på Stortingets talerstol.

Kjell Ingolf Ropstad er i dag politisk nestleder i KrFs ungdomsparti. Dermed er det snakk om et opprykk for unggutten fra Aust-Agder etter at Inger Lise Hansen tidligere i vår ble valgt til ny nestleder i moderpartiet KrF.

Ropstad sitter både i kommunestyret og fylkestinget, og ble i vår den yngste KrF-representanten på Stortinget, da han møtte som vararepresentant. Han blir valgt på landsmøtet i slutten av juni.

Både Ropstad og Hansen har en stor utfordring når de har som mål å få sine jevnaldrende til å stemme på KrF. En analyse av meningsmålingene TNS Gallup har laget for TV 2 det siste drøye året, viser at KrF har tre ganger så høy oppslutning blant kvinner over 60 år, sammenlignet med oppslutningen blant menn under 30 år.

Partiet står dobbelt så sterkt blant pensjonister og trygdede som de gjør blant velgere under utdanning. Dersom velgerne under utdanning hadde fått bestemme alene hadde KrF så vidt berget seg over sperregrensa. Dersom bare unge menn hadde bestemt hadde KrF slitt med å komme inn på Stortinget.

Fire av ti velgere som har fortatt KrF siden forrige Stortingsvalg svarer at de nå foretrekker Fremskrittspartiet. To av ti svarer Høyre, femte prosent Senterpartiet, mens bare åtte prosent av de frafalne Krf-velgerne sier de vil stemme Arbeiderpartiet.

Det er et parti som ikke er unge velgeres førstevalg som nå velger ny leder for ungdomspartiet, etter at forgjengeren har rykket opp til de voksnes rekker. Et parti som sliter med at mange tidligere velgere har gått til Fremskrittspartiet.

Hva mener du er veien videre for KrF? Hvordan skal partileder Dagfinn Høybråten nå sitt mål om dobbelt så mange ordførere etter høstens kommunevalg? Og hvordan skal KrF få grep om de unge velgerne?

29.mai.2007 @ 13:31av Birger S.

Ved å stenge alle pol og alle utesteder seinest 23.00. Da blir det verdensherredømme på bydene…. Steng gjerne kinoen, dansen på lokalet og den lokale tv-stasjonen også….

25.jun.2007 @ 22:29av Rahim Nicolay Ali

Skammer meg over at velgerne våre går til Frp!
Frp av alle ting?