Spranget fra PC til Mac

Jeg har skiftet til Mac igjen etter 12 år. Og merker at jeg ikke er alene. Hva er det som skjer?

Bilde av Macintosh fra 1990.

Her ser du min første datamaskin fra 1990, før den gikk på dynga. En Macintosh SE 1/20. Jeg trivdes med Mac, og i 1993 fulgte jeg opp med en lekker Powerbook med fantastiske 16 gråtoner i skjermen.

I 1996 ga jeg imidlertid etter for presset og skiftet til PC. Valget ga seg selv. Med PC kunne jeg velge fargeskjerm, CD-spiller, større kapasitet og mye bedre ytelse – til lavere pris. Og jeg kunne mye lettere dele innhold med venner.

Her ser du “vidunderet”.

Bilde av Toshiba laptop PC fra 1996.

Mac hadde, slik jeg opplevde det, priset seg ut i 1996. Og det kan umulig ha vært tilfeldig at bladet MacWorld Norge gikk inn samme år. Mac var rett og slett ikke i støtet.

Når jeg nå gjør et begeistret comeback til Mac er det faktisk litt tilfeldig. Tre problemer presset på i heimen: Hva skulle jeg gjøre med alle mp3-filene? Hvordan kunne jeg enklest tagge og lagre de mange tusen bildene? Og hvordan gjøre back-up med minst mulig hassle?

http://www.twitter.com/khd

Jeg surfet mye rundt og diskuterte mange muligheter både her og der. Til slutt kunne jeg bare konstatere at Mac hadde de – for meg – beste løsningene på alle problemene.

Så langt har det vært et lykkelig, problemfritt gjensyn. Og hovedproblemene fra 1996 er borte: Prisen overkommelig, maskinkraften imponerende – og jeg deler sømløst med Windows-verdenen.

Og mye tyder på at jeg ikke er alene som nyfrelst. For eksempel er MacWorld Norge tilbake. Og beinharde PC-folk rundt meg skifter nå til Mac.

– Jeg har aldri blitt så godt behandlet av et produkt før, sa en av de nyfrelste. Hun hadde kjøpt en Macbook.

En Apple-forhandlet jeg snakket med forleden ser ut til å bekrefte det som må være en opptur for Apple i Norge:

– Vi bare ler av finanskrisen. Det eneste vi merker er at det gjennomsnittlige kunnskapsnivået til kundene går litt ned.

Det betyr at Mac er i ferd med å bli folkelig. Blir alle like begeistret? Og hva skjer når Windows 7 kommer? Noen som har skiftet fra Mac til PC i det siste?