Derfor falt Lahlum av stolen

For å si det med Ludvig Holberg, alle vet at Hans Olav Lahlum falt av stolen, men ingen spør hvofor. Jeg har en teori.

Det ser utrolig klønete ut når Lahlum blir borte, og klippet er blitt en hit på nettet. Kommentarene hagler på Twitter: “Lahlum stunt vist 6-7 ganger på kontoret”, “har ledd så jeg selv falt av stolen, “ler fortsatt av Lahlum som klønete falt av stolen”.

Følg meg på twitter/khd

Det er lett å tenke seg at den noe eksentriske Lahlum er klønete, men kikker du nøye etter på dette klippet vil du se at det skjer noe etter 2-3 sekunder. Noe faller fra øret til historikeren.

Tipper det dreier seg om en øreplugg av den nye typen. En bitteliten “gullfisk” du putter i øret. Grisedyr og diskret teknologi til mer enn 20 000 kroner stykket, men med den bieffekt at den lett faller ut…

Phonak

Her skjer det på et dårlig tidspunkt, og dette unner jeg ingen: Lahlum mister kontaken med Oslo akkurat når det gjelder som mest. Han forsøker desperat å plukke opp ørepluggen – med verst tenkelige resultat.

All mulig sympati! Og – hvis jeg har rett da – neste gang bør NRK gi Lahlum en øreplugg av den gamle typen som festes bak øret:)