Noe dramatisk skjer

Stadig færre prioriterer papiravisen, viser fersk undersøkelse. Du kan se det på kafé.

Jeg var inne på det i en bloggpost for et års tid siden (“Nå dør kaffe latte-avisen”), og jeg ser det stadig oftere. Folk drar frem PC’en og surfer i vei på kafé. Under en fergetur sist helg talte jeg åtte personer med PC på kafébordet. På en hipp kaffebar i Bergen sentrum sist fredag satt tre personer fordypet i lap-topene sine.

Taperen er selvfølgelig papiravisen, og i dag bekrefter nye tall fenomenet. I en undersøkelse gjort for Nordiske Mediedager sier 19 prosent av de spurte at papiravisen dekker deres behov best. Det er en nedgang på 17 prosentpoeng sammenlignet med 1999.

– Det ble for mye papir og for dårlig tid til å lese, sier den 23 år gamle studenten Adam Tumidajewicz til Dagens Næringsliv i dag. Han sitter på utekafé og leser nyheter på laptop’en.

Onsdag starter Nordiske mediedager. Jeg leder programkomiteen, og gleder meg veldig. Diskusjonen om papiravisenes eventuelle død blir tema i flere sesjoner. Fullstendig program finner du her.