Hvor lander Colin Powell?

Ryktene har surret lenge, og nå ser det ut til å skje. Søndag kan tidligere utenriksminister Colin Powell avsløre hvem han støtter foran presidentvalget.

Oppdatert: Colin Powell har nettopp sagt at han støtter Obamas kandidatur. Se hva han sa her.

Sent fredag kveld kunne programlederen for USAs største “Dagsrevy” fortelle at Colin Powell stiller som gjest på NBCs “Meet The Press” søndag morgen. Han skal snakke om presidentvalget.

Dette er “big deal”. Colin Powell er republikaner og var en av Bushs mest betrodde medarbeidere. Han er tidligere general. Og han er mannen som, med hele verden som vitne, argumenterte for Irak-krigen i FNs sikkerhetsråd.

Nå tror de fleste han vil støtte Barack Obama.

Støtte fra en så høytstående og respektert general som Powell vil rydde bort en del av den tvilen som råder omkring Obamas evner som øverstkommanderende. Og det vil svekke McCains forsøk på å fremstille Obama som et risikabelt valg, en som lefler med terrorister og er svak på utenrikspolitikk.

Det er mange grunner til at Powell faktisk velger Obama. For det første blir dette hevdet fra kilder som skal kjenne mannen godt. Dessuten er det en kjent sak at Powell etterhvert røk uklar med George Bush. Og Powell trakk seg etter de fire første årene.

Men tenk om han velger McCain.

Da snakker vi i så fall om en såkalt “october surprise”. En mann som røk uklar med Bush, som støtter McCain? Bare en våt drøm for desperate republikanere?