For lite, Obama?

Demokrater og republikanere har fulgt spent med denne helgen. Får Obama det forspranget han trenger før republikanernes landsmøte? Mye tyder på at svaret er nei.

Meningsmålerne i Gallup oppdaterer sin landsdekkende meningsmåling hver dag. Til grunn for den rullerende undersøkelsen ligger til en hver tid tre dager med målinger.

I den siste målingen beholder Obama et forsprang på åtte prosentpoeng. Målingen inkluderer Obamas allerede berømte tale i Denver – OG utnevnelsen av Sarah Palin som John McCains visepresidentkandidat.

Obama får 49 prosent, hans beste resultat i Gallups målinger til nå. Og McCain har ikke tatt innpå. Men som jeg var inne på i den forrige målingen, en ledelse på åtte prosentpoeng etter landsmøtet garanterer ingenting. Tvert i mot – mange mener det er for lite.

For det er en tendens her. Ifølge Gallup gjorde Obama det bedre på enkeltdagene før utnevnelsen av Palin – enn han gjorde akkurat den dagen.

På mandag braker det løs i Twin Cities.

PS! Obama har under landsmøtet økt sin gjennomsnittlige oppslutning fra 0.8 til 3.9 prosentpoeng på RealClearPolitics sitt snitt av alle målingene i USA. Målingene som går inn i snittet er imidlertid ikke alle like hyppige som Gallups.