Er Obama antikrist?

Nører John McCain opp under de ville spekulasjonene om at Barack Obama er Antikrist? Noen mener det.

Googler du “Obama antichrist” får du 1,2 millioner treff. Tilsynelatende forbløffende sammentreff med gamle profetier er, som vanlig, grepet ut av løse luften.

Debatten har gått på nettet ganske lenge, uten at noen har brydd seg. Men nå blir diskusjonen omtalt av medier som Time og CNN. Årsaken er John McCains reklamefilm “The One”, som jeg har omtalt tidligere her på bloggen. Innlegget fortsetter under.

Filmen er morsomt laget, og har i utgangspunktet et tydelig budskap.

Men nå mener mange amerikanere at her også finnes referanser til dommedagsbøkene “Left Behind”, som er solgt i 70 millioner eksemplarer. Bøkene handler om en ung senator som blir berømt på grunn av én enkelt tale. Han blender pressen – som ikke forstår at han er Antikrist.

Flere av virkemidlene i McCains film skal spille direkte på bøkene, blant annet den oransje fargen og trappene som leder opp til himmelen. – Språkbruken er også den samme, sier Tony Compalo til Time

Compalo og flere demokrater mener de ville teoriene om at Obama er Antikrist faktisk kan skade presidentkandidaten blant evangelisk kristne.

– Disse bøkene har et underbevisst språk, og jeg tror folk ubevisst har dette med seg når de skal vurdere Obama, sier Compalo.

Så da er spørsmålet: Er dette tilfeldig? Eller har John McCain helt bevisst nøret oppunder en debatt som er egnet til å gjøre Obama litt skremmende for enkelte evangelisk kristne velgere? En velgergruppe som var avgjørende for George Bush.

Men som John McCain ikke har det samme grepet om.