Russerne angrep først – på nettet

En dataentusiast i USA sitter kanskje med noe av forklaringen på krigen i Georgia. Han kan i allefall bevise at Georgia ble angrepet allerede i juli.

På flere måter virker Georgias handlemåte i Sør-Ossetia meningsløs. Hva trodde Mikheil Saakashvili? At russerne skulle sitte stille? At amerikanerne skulle komme med fly? Selv har presidenten flere ganger hevdet at russerne hadde planlagt invasjonen. At dette kom til å skje uansett. Aviskommentatoren Ralph Peters i New York er blant dem som mener at russerne må ha planlagt dette lenge.

Men tilbake til datamannen. I en av de mest leste artiklene i Dagens New York Times kommer det frem at noen lanserte et voldsomt dataangrep mot Georgia allerede i juli. Da ble serverne til georgiske myndigheter pepret med en intens datastrøm, bestående av ordene “win+love+in+Russia”. Jose Nazario satt selv og fulgte angrepene direkte.

Andre eksperter i USA forteller at angrepene begynte allerede 20. juli. Da ble georgiske servere bombardert med en bestemt type forespørsler – kalt D.D.O.S-angrep. Resultatet var at serverne til georgiske myndigheter gikk ned for telling. (Innlegget fortsetter under bildet)

Faksimile fra New York Times. Dette bildet skal ha blitt “hacket” inn på hjemmesidene til den georgiske regjeringen.

Du kan lese hele historien i New York Times. Hva alt dette betyr er vanskelig å forstå rekkevidden av foreløpig. Men tenk tanken. Tenk hvor avhengig myndighetene i et hvert land er av nettet – være seg internett eller intranett.

Selvfølgelig vil fremtidens invasjonsstyrker først sette fiendens servere ut av spill, før selve krigen. Billig er det også.