Obama: The one

John McCain er en svak taler og kunne aldri samlet 200 000 mennesker Berlin. Han mangler også Barack Obamas karisma og evne til å begeistre. Derfor er det logisk at McCain-kampanjen nå forsøker å gjøre Obamas sterke sider til en negativ ting.

Sist uke fikk John McCain mye pepper for å sammenligne Barack Obama med Britney Spears og Paris Hilton. Men reklamefilmen er ikke noe arbeidsuhell. Snarere en sentral del av et velkoordinert angrep. Målet er å fremstille Obama som selvopptatt, svulstig og uerfaren. Han er flink til å tale, men er han klar til å vise lederskap? Det er det retoriske spørsmålet som ligger til grunn for skittkastingen.

Og skal vi tro en dreven analytiker som Stuart Rothenberg virker det. Visst har mange medier slaktet McCains utspill, men det er bare blant innsiderne i Washington at 71-åringen taper poeng.

For meningsmålingene går McCains vei nå. På Gallups løpende nasjonale måling er det dødt løp. På RealClearPolitics samlemåling er Obamas forsprang krympet til 2,7 prosentpoeng (innlegget fortsetter under).

Her kan du se den siste videoen fra John McCain. For de som har opplevd Obamas taler som inspirerende må nok filmen oppleves som ondskapsfull og kanskje sårende. For alle som mener Obama er full av luft er den kanskje treffende og på sin plass (innlegget fortsetter under).

Nå er spørsmålet når Obama “goes negative”. Man kan si hva man vil om skittkasting i politikken. Men det er sjelden kjedelig.