Fantastiske UEFA?

Det er ikke ofte man hører noen skryte av pampene i UEFA og FIFA. Men har du sjekket nettsidene til fotball-EM?

Euro2008

Jeg satt med PC’en i fanget da kampen mellom Italia og Spnaia startet på søndag. Kampen hadde jo en litt treg start, så jeg ble sittende og klikke litt. Og sjekket altså www.euro2008.com.

Som regel er ikke sånne offisielle sider spesielt spennende, og tilbudet her hjemme er jo mer enn bra nok. Sånn virket det i allefall før jeg sjekket UEFAs livestatistikk.

Uefa

For her kan du minutt for minutt sjekke hvor langt de enkelte spillerne har løpt. Hvor mange firspark hver enkelt av dem har laget eller har fått tildelt. Du får en grafisk fremstilling av hvor frisparkene idømmes, og hvor skuddene fyres av.

For eksempel ble det mange frispark på Italias venstreside i første omgang, der Grosso og Ambrosini herjet.

Da Alsaker og Semb poengerte at Spania ikke ville låne bort ballen i starten av kampen kunne jeg kjapt sjekke fasit: 72 prosent ballbesittelse.

Og da kommentatorene slo fast at Alberto Aguilani hadde vært mest usynlig i første omgang fortalte statistikken at midtbanespilleren i allefall var den som løp mest av alle. Hvis det er noen trøst..

Mest imponerende er kanskje varmekartet, som viser hvor hver enkelt spiller beveger seg. Rødt på steder med mye aktivitet, gult på steder med litt mindre.

Imponerende. Men hva skal vi med det? Underveis mener jeg? For jeg gikk jo glipp av alle de fantastiske repetisjonene på tv! Så i går kveld lot jeg PC’en ligge. (Bare for å oppleve at tv’n gikk i svart, men det er en annen historie…!)

Sjekk selv her. Dette er Italia – Spania. Sjekk under kampreferatet, trykk for eksempel på “tactical”, og så på spillerne.

Kanskje vi tåler at litt flere av UEFA-tallene dukker opp på tv-skjermen litt oftere?