Hva har Obama i lomma?

The New York Times har en utmerket blogg som går under navnet ‘The Caucus’. I går fanget de opp et sjeldent Obama-øyeblikk.

Presidentkandidatene følges meget tett av amerikanske medier. Knapt et minutt går uten at det er en journalist i nærheten. Og som Michael Powell skriver i sin blogg, så er kandidatene “på” hele tiden. Det meste som blir sagt er nøye planlagt og memorert på forhånd.

Derfor er øyeblikkene da kandidatene vakler litt interessante. Som da Obama fikk spørsmålet som fikk ham til å vrenge lommene.

Barack Obama's Good-Luck Charms

For det viser seg altså at Barack Obama går rundt med en masse dingser og lykketroll i lomma. Ting han får fra de mange hundre velgerne han møter hver dag. Folk som stoler på ham, ønsker lykke til og – mest av alt – ønsker seg et bedre liv.

Obama følte for å vise fram tingene da han ble satt ut av et vanskelig spørsmål fra en ung kvinne. Hun hadde merket seg alt Obama lover menneskene han møter.

– Hvordan begrenser du deg? Hvordan sørger du for at du står inne for alt du sier?

Som du kan lese i bloggen er ikke svaret spesielt godt. Men ved å vise fram innholdet i lommene sine bekrefter Obama at han føler presset. Og ansvaret.

</