Stoltenbergs vestlands-blitz

Midt under Haga-saken begynte Regjeringen sin valgkamp sist uke. Mens statsrådkabalen fortsatt var uklar prioriterte statsministeren og flere statsråder en sjarmørturné på Vestlandet.

Stoltenberg
Jens signerer ung, håpefull karmøybu i pannen (Foto: TV 2)

Både Åslaug Haga, Jens Stoltenberg og Anne-Grete Strøm-Erichsen hadde meldt sin ankomst til Bergen. En kilde bemerket tørt at regjeringen omsider hadde oppdaget at det var misnøye på Vestlandet.

Åslaug Hagas besøk ble naturligvis avlyst. Men Jens Stoltenberg, Anne-Grete Strøm-Erichsen og Liv Signe Navarsete gjennomførte sitt nøye planlagte vestlandsstunt:

Navarsete
Navarsete har trøbbel med paraplyen på vindfulle Karmøy (Foto: TV 2)

** Torsdag slapp Jens Stoltenberg og Liv Signe Navarsete gladnyheten om at det skal bygges en tunnel i Hardanger, eksklusivt i Bergen Tidende.
** Neste dag signerte Stoltenberg og forsvarsminister Anne-Grete Strøm-Erichsen en kronikk i samme avis. De to lovet at marinebasen Haakonsvern skal “styrkes som et kraftsentrum i fremtidens forsvar”.
** De to besøkte så Haakonsvern, før de inspiserte den nye Bybanen i Bergen. Det ble også tid til et besøk på Haukeland universitetssjukehus, og til slutt lovet statsministeren nytt tannlegebygg for studenter og ansatte ved Universitetet i Bergen.
** Så dro Stoltenberg til Karmøy der han møtte Liv Signe Navarsete. De feiret det lenge planlagte veiprosjektet “T-forbindelsen”.

Alt dette skjedde mens det kokte i Oslo, og flere har reagert på prioriteringen – som her i Adresseavisen.

Samtidig sutrer altså vestlendingene. Kritikken har haglet mot det mange mener er en historisk Oslo-fokusert Regjering. Regjeringen er “ikkje ei regjering for heile landet” skriver Olav Kobbeltveit i Bergens Tidende. Og nederst i dette innlegget kan du i ettermiddag se Ap-politikeren Ruth Grung kline til mot sin egen Regjering i programmet “iNyhetene” på TV 2 Nyhetskanalen.

Jeg er blitt fortalt at Jens Stoltenberg misliker denne typen kritikk, særlig når den kommer fra egne rekker. Han opplever dessuten kritikken som urettferdig. Og det er kanskje grunnen til at han prioriterte distriktene og lot Kongen vente på fredag?