TV-legende døde

For noen måneder siden skrev jeg et innlegg om en ny vane: Å se videopodcaster med NBCs “Meet the press”. Jeg ble raskt fan av programmet og den lune men skarpe programlederen, Tim Russert. I kveld døde han plutselig, 58 år gammel.

Russert

Jeg skvatt skikelig da jeg så nyheten nå i kveld. Tim Russert ble et ukentlig høydepunkt gjennom hele primærvalgkampen på min iPod. Som programleder for “Meet the press” har han hatt alle de store navnene i studio. Diskusjonene har vært humørfylte, og som nevnt skarpe.

Russert var på jobb og hadde akkurat lest inn kommentarer til et av innslagene foran søndagens program, da han falt om i Washington.

For noen uker siden sendte Russert en spesiell hilsen til alvorlig syke Ted Kennedy via tv-skjermen, og ønsket god bedring. Plutselig er det Russert som er borte.

Han var på luften så seint som søndag, i strålede humør, med en slags Arne Scheie’sk begeistring for det nylig tilbakelagte primærvalget. Programmet – som altså ble det siste – kan du se på NBCs hjemmesider. Eller på podcast via iTunes.