Obama suser i fra

Barack Obama øker nå sitt forsprang på John McCain. Noe var ventet. Samtidig må en grønn vegg og en mislykket tale ta skylden for at forspranget er blitt så stort.

Det kalles gjerne a bump. Et hopp oppover på meningsmålingene etter en periode med positiv oppmerksomhet. John McCain opplevde det da han ble nominert, og alle visste Obama ville oppleve det da han var klar. Og ganske riktig, ifølge en måling fra Gallup har Obama de siste dagene skaffet seg en ledelse på så mye som seks prosentpoeng. Innlegget fortsetter under.

080609dailyupdategraph1_jkhyrfg

John McCain visste at Obama kom til å få et løft. Noe 71-åringen forsøkte å motvirke ved å gå til angrep på sin motstander i en tv-sendt tale. Dette skjedde samme kveld som Obama feiret seg selv som tidenes første svarte presidentkandidat.

Greenmccain

Talen har forlengst fått navnet “the green speech” og kritikerne mener det meste gikk galt. Den grønne veggen giruklare politiske signaler. Og mens Obama talte til 18 000 mennesker ser det ut som McCain står og snakker med seg selv. Han kritiseres for et fårete glis. Forsøket på å latterliggjøre Obamas slagord “a change we can believe in” falt dødt til bakken.

– Smertefullt å høre på, sa Fred Barnes på konservative FoxNews.
– Sist jeg sjekket var ikke dette en talekonkurranse, takk gud, sa Alex Castellanos, republikansk ekspertkommentator på CNN.
– Patetisk, sa Jeff Toobin, CNN.
– Finnes det en måte han kan drive presidentvalgkamp uten å holde taler? Jonathan Martin, Politico.

Og når vi er inne på saftige kommentarer. Ingen kan fremføre den slags mer slagferdig en John Stewart. Ta en kikk.

(Trøbbel med å embed’e her, prøv denne linken: http://www.thedailyshow.com/video/index.jhtml?videoId=171106&title=headlines-obama-makes-history )