Fly forbannet bergenser

Etter fem dager uten flyplass kunne ikke byrådslederen i Bergen holde seg lenger. Direkte på TV 2 Nyhetskanalen anklaget hun Regjeringen for å ikke bry seg om Vestlandet.

Hotellene er fulle, Kongen er på vei og Festspillene skal begynne. Men så er det flyplassstreik i byen mellom de syv fjell. – Dette ville aldri blitt akseptert på Østlandet, sier folk.  Og irritasjonen går nå helt til topps i rådhuset ved Lille Lungegaardsvann.

– Jeg konstaterer at vi på mange områder desverre opplever at det som skjer på Gardermoen og Østlandet er mer viktig for Regjeringen enn det som skjer på Vestlandet, sa Mæland. Og røpet med det at Bergen føler seg oversett av den sittende Regjeringen på mer enn ett område.

* Hun snakker trolig om stadige nederlag i kampen om statlige investeringsmidler. Bergen får verken bygge ny kunsthøyskole, nytt odontologisk fakultet eller Høgskolen i Bergen.

* Om Magnhild Meltveit Kleppas nye hovedstadstillegg. Bergen og Stavanger opplever at de har de samme storbyutfordringene som Oslo.

* Dessuten mener mange at Haukeland universitetssjukehus relativt sett får tilført langt mindre midler enn andre store sykehus.

I tidligere innlegg her på bloggen har jeg vært inne på det Frank Aarebrot har kalt et gryende vestlandsopprør. Kollega Kjetil Løset har skrevet om det samme.

– Den rødgrønne regjeringen er den mest Oslo-fokuserte vi har hatt på årevis skriver politisk redaktør i Bergens Tidende Trine Eilertsen i dag.

Snakker vi bobler, eller er det noe mer på gang i vannglasset? Hva er det som skjer på Vestlandet, et drøyt år før valget?
?
Tirsdag morgen: Streiken er avblåst, etter at partene opplevde massivt press fra mange kanter. Lot de seg skremme av byrådslederen i Bergen?

20.mai.2008 @ 22:34av Drea

Haha, nå var jeg sikker på at en programleder
i tv2 hadde kommet med DEN orddelingsfeilen. Morsomt ordspill, det skal du ha. Jeg er egentlig ikke noe særlig fan av typiske ordspill i media (les: VG), men dette var bra. 🙂

Drea.

20.mai.2008 @ 23:54av Sondre

Synes Mæland har mange gode poeng, jeg.

De Avinor-ansatte tjener allerede godt, og når de ikke engang er interessert i å sette seg ved forhandlingsbordet bør Bjarne Håkon Hanssen skjønne at han må ta affære.

Det er trist at Bergen skal komme så dårlig ut i budsjettet også. Vi får bare håpe på en ny regjering!

21.mai.2008 @ 07:10av Aléx

Synd streiken er over. Hadde den vart et par måneder kan det hende til og med bergensere hadde lært at det finnes en verden utenfor.
Neppe.