Hillarys håpløse håp

Det er nesten ikke til å tro at Hillary Clinton fortsatt henger med i demokratenes primærvalg. Barack Obama leder overlegent i antall delegater, antall stater og antall stemmer.  Men senatoren nekter å gi seg. Hun har latt seg inspirere av en fotballkamp..

Søndag for en uke siden satt Clintons valgkampsjef Terry McAuliffe og sprudlet på debattprogrammet "Meet The Press" i USA.  Han var offensiv og positiv. Selvfølgelig kan Hillary vinne valget.  Faktisk var han helt sikker.

– Det skiller bare 100 000 stemmer, av 35 millioner! Jublet McAuliffe.
– Men da teller du Florida og Michigan, spurte programleder Tim Russert.
– Så klart gjør jeg det!  De stemte der også, det er det ikke noe spørsmål om!

terry

McAuliffe regner altså med de ugyldige valgene i Florida og Michigan. To stater som brøt demokratenes regler og flyttet sine valg frem i tid. Ved å regne med disse to kan Hillary ende opp med flest stemmer.

At dette er en desperat strategi blir tydelig når vi vet hva Hillary sa om Michigan før jul: – Alle vet at dette valget ikke kommer til å telle for noe

Men la oss si at Hillary får flest stemmer? Hva så? Primærvalgene handler om å skaffe seg flest delegater. Og der har Barack Obama en ledelse det er umulig å ta igjen.

Nøkkelen er superdelegatene. Det er dem McAuliffe snakker til. Delegater som kan stemme på akkurat hvem de vil. Og som kan ombestemme seg når de vil.

Og her er kjernen i Hillarys håpløse håp: At superdelegatene ser bort fra mange uker med demokratiske valg, og stemmer på Hillary. Hvis noen mener det virker skittent og korrupt – ja så kan superdelegatene bare vise til det totale stemmetallet.

Her kan du se en oppsummering av situasjonen, fra TV 2 Nyhetskanalen tidligere denne uken. Innlegget fortsetter under – med historien om en vanvittig fotballkamp..

Jeg lurer på om McAuliffe tror på det han selv sier. Eller om dette handler om å posisjonere seg for fremtiden. Jeg heller faktisk litt til det første.

I Clinton-leiren liker man nemlig å fortelle historien om tidenes mest usannsynlige comeback i en fotballkamp. Det handler om en NFL-kamp som ble spilt i Buffalo, New York i 1993:

Med 13 minutter igjen av tredje kvartal lå Buffalo Bills under 3-35 for Houston Oilers. Resten blir husket til evig tid. Buffalo Bills vant 41-38. Og karret seg til slutt videre til Super Bowl…

18.mai.2008 @ 16:44av Pål

Demokratenes store problem er at de har to kandidater som neppe er valgbare. Spesielt gjelder dette Obama som helt sikkert blir demokratenes kandidat. Derfor tror jeg at McCain blir USA’s neste president.
Men han vil bli tvunget av sterke demokratiske majoriteter både i representantenes hus og i senatet til å føre demokratenes politikk.

19.mai.2008 @ 01:47av KingNe

Dersom dommedagsprofeten Obama blir demokratenes kandidat, så er det vel like greit at McCain blir president!
Hillary Clinton fremstår som en ansvarlig kandidat med lederevner til fingerspissene, som seg hør og bør, om hun skal lede verdens mektigste nasjon.
Obama bedyrer forandring på død og liv, uten å si stort om hvordan han skal forandre…. En demagog….

McCain er det trauste, litt Reaganaktige alternativet, der Bushlinjen i varierende grad vil fortsette.

Så får vi håpe at superdelegatene ikke lar seg blende av Obamas pisspreik, og lar Clinton bli kandidat likevel! USA trenger en kvinnelig president nå!
Så kan de heller få sin første svarte president, Condi Rice eller Colin Powell, i 2012 eller 2016….?

19.mai.2008 @ 16:56av Bård Espen

Buffalo karret seg videre til Super Bowl som ble spilt på Rose Bowl i Pasadena i L.A. Jeg sto på tribunen og så dem bli gruset 52-17 av Dallas Cowboys – til dags dato det verste tapet i NFL-historien.

Men det har kanskje Clinton-leiren fortrengt 😉