Norge allerede .EU-medlem

For et par år siden etablerte EU sitt eget toppdomene med endelsen “.eu”. Som EØS-land fikk Norge reservere plass. Men adressene er ikke tatt i bruk..

I en pressemelding skryter EU av at merkevarer som Versace og Bridgestone har valgt “.eu” som domene. På to år er det registrert 2,7 millioner adresser. Det gjør domenet til det niende største i verden.

For EU er suksessen viktig. Det nye domenet skal bidra til å skape en “en distinkt, europeisk identidet”. EU tenker stort og fremover i tid. Derfor ble fremtidige EU-land og EØS-land også invitert. Og i motsetning til for eksempel Sveits, har Norge fått reservert en rekke adresser:

norge.eu, noreg.eu, norway.eu, norwegen.eu, norra.eu, norska.eu, norja.eu, norveska.eu.

whois

Prøver du adressene kommer du imidlertid ingen steder. Og det er sikkert klokt. Det er ikke vanskelig å se for seg at noen ville reagere hvis norge.eu skulle lede til Regjeringens hjemmesider..

EU har også tenkt på fortiden. Adresser som pirker i vonde sår er blokkert. Og at hvert EU-land har sine traumer blir tydelig når man leser unntakslisten:

Tyskland har fått sperret fuehrer-deutschland.eu, hitlerdeutschland.eu, nazi-deutschland.eu og lebensraum.eu.

Østerrike liker ikke grosswien.eu, som refererer til nazistenes drøm om å bygge ut Wien

Grekerne vil ikke ha noe av makedonia.eu eller macedonia.eu, som kjent anerkjenner ikke Helles navnet på den ferske nabostaten.

Se hele listen her.

05.mai.2008 @ 15:29av Putre Puksleik

Eu da!