Kunsten å begå forbrytelsen

Jeg har sansen for Otto Jespersen, og har vært fast seer. Men de siste par sesongene har sjelden mange fortalt meg at det er helt gal prioritering av tv-kvelden. Nå kommer produsenten av "Forbrytelsen" til Nordiske Mediedager i Bergen. Kanskje kan hun overtale meg til å kjøpe DVD-boksen?

Hvem drepte Nanna Birk Larsen? Selv om hele Danmark og halve Norge nå vet svaret etter 20 episoder med åndeløs spenning, så slutter ikke produksjonen "Forbrytelsen" å fascinere oss. Danskene lykkes ofte med drama i alminnelighet. Og DR Drama har i særdeleshet en egen evne til å legge gatene øde når deres produksjoner ruller over danske tv-skjermer.

Hva er det danskene gjør? Det håper jeg Piv Bernth kan forklare. Hun er produsent for "Forbrytelsen" og flere andre danske suksesser.

Og hun kommer til Nordiske Mediedager i Bergen. Som del av programkomiteen må jeg innrømme at spenningen stiger nå. Vi har satt sammen et program vi er stolte av og gleder oss til å ta i mot halve medie-Norge fra 7. til 10 mai i Bergen.

Hva er det med "Forbrytelsen"?