Mr. Undercover og mannen han ødela

I ett år arbeidet journalist Donal MacIntyre undercover i gjengen til narkobaron Wayne Hardy. Så utleverte han sin "venn" nådeløst på tv.   Nå kommer begge til Nordiske Mediedager i Bergen. Sammen.

Donal MacIntyre

Det er et nesten utenkelig par som inntar scenen i Grieghallen fredag 9. mai. Ikke bare følte kriminelle Wayne Hardy seg sveket av det han trodde var sin venn for ti år siden.  Han har fått betale for det med flere år i fengsel også. Og mens han satt inne tok hans kone livet av seg selv og parets baby.

Men til tross for trusler og sterke følelser – da de to møttes igjen etter ti år ble resultatet en oppsiktsvekkende dokumentarfilm – "Wayne's World".   Et til tider rørende møte med en hardbarket kriminell som utleverer sine følelser og tragedier. En film som blir vist for deltagerne på Nordiske Mediedager før den offisielle åpningen onsdag 7. mai. Her kan du se et klipp. (Innlegget fortsetter under)

Her kan du lese en av de mange positive anmeldelsene av "Wayne's World"

Donal MacIntyre er født i Dublin  1966.  Han er oppvokst både i Irland og USA, og ble som journalist raskt kjent for sine noen ganger livsfarlige undercover-prosjekt.   Til sammen har han benyttet seg av fire ulike identiteter – i perioder har han vekslet mellom flere av dem på en og samme dag.

En rekke av menneskene MacIntyre har avslørt har havnet i fengsel. MacIntyre og hans famile har i perioder levd med politibeskyttelse og har vært tvunget til å flytte.

I dag er han megakjendisk og forlengst avskåret fra muligheten til å gå undercover i hjemlandet igjen.  Og selv om han nyter stor ankerkjennelse som journalist, så er det dem som oppfatter ham som i overkant breial, macho og selvsikker.

Selv blåser den fortsatt topptrente, tidligere landslagspadleren av anklagene. I'm not a hard man, I'm just a bloke pretending to be hard".