Da Mjelde kom hem

Sommeren 1996 kom Mons Ivar Mjelde hem fra Østerrike til Brann.  Det ble 19 mål på 15 seriekamper.   Her ser du noen av dem.

Våren 1996 var ikke god for Brann, med det berømte 0-10-tapet for Rosenborg som et lavmål.   Etter en frustrerende hjemmekamp (var det 1-1 mot Moss?) husker jeg at folk snakket om Mons Ivar Mjelde på vei ut av Stadion.  Omkvedet var at ostringen snart skulle ordne opp.

– Så enkelt er det vel ikke, husker jeg at jeg tenkte. Men Mjelde kom, leverte – og ble kåret til Branns beste spiller på VG-børsen i 1996.  

Omtrent samtidig som Mjelde fikk jobb i Brann fikk jeg jobb i TV 2 Sporten.   Og etter at Mjelde hadde puttet fire borte mot Skeid ble det naturlig å følge måljegeren på vei fra Osterøy og til hjemmekamp mot Strømsgodset på Stadion.

Mannen bak "stein på stein"-begrepet var allerede som spiller et saklig, og høflig intervjuobjekt.  "Det viktigste er ikke hvem som scorer, men at Brann vinner" var typiske ting han kunne si.   Derfor var det om å gjøre å få den hyggelige,  men smålåtne mannen til å innrømme at han tross alt var litt stolt av sin egen innsats.  Trikset ble å spørre hvor mange aviser han kjøpte etter triumfen mot Skeid.   Det var mer enn én, for å si det sånn:

Denne reportasjen slår meg som litt typisk for Mjeldes karriere i Brann:   For her er det jo Tore André Flo som stjeler showet.   Han scoret like mange mål som Mjelde denne sesongen,  og skygget snart for Mål-Mons som den store Stadion-profilen.  Da Monsamjelden scoret seks i europa var det de viktige målene til Geir Hasund folk snakket om.   Og i dag er det så klart dem som fremhever Martin Andresen…

Men  ingen kan ta fra Mjelde en imponerende rekke fakta:  Han har scoret 72 mål for klubben.  Han har tatt sølv og bronse som spiller. Som trener har han vunnet cupen, tatt sølv og bronse.  Og nå blir det gull.

Ta forresten en titt på denne.   En saftig imitasjon er vel det endelige beviset på at du er blant landets store profiler?

29.okt.2007 @ 11:49av Siri Fransson

Mons Ivar Mjelde har vore kjempeviktig for Brann sin suksess. Brann treng ein mann med beina planta godt på jorda. Eg var ein stor fan av Mons Ivar, som spelar. Han er òg skuld i at eg nå er stor Brann fan! Heia BRANN og heia, heia, heia Mons!!! Dette gullet har du fortjent!