Brann: Så galt kan det gå

Bare timer før møtet med Aalesund koker Bergen på en måte ingen har opplevd det før.   Ut fra reglene om tingenes iboende faenskap  – er det nå det begynner å galt?

I formiddag kom jeg hem til Bergen. Jeg kom kjørende sørfra, og allerede i Os kommune ble det tydelig at noe helt spesielt er på gang.  Med jevne mellomrom hadde folk pyntet husene sine med Brann-flagg.  På buss-stoppene stod folk med røde trøyer og skjerf. Og de gangene jeg stanset på rødt(!) lys bar folk på kasser med øl over fotgjengerfeltet.  Gull-øl.  Selv hadde jeg med noen ekstra Hansa i bilen – selvfølgelig blir det fest i kveld!

Her skjer det ikke så mye i kveld…(foto SK Brann)

Men fallhøyden er utrolig stor nå.  Ta dagens VG.   Der står Branns fem landslagsspillere oppstilt i pene dresser, med tittelen "De uslåelige".   Det er da man tenker på loven om tingenes iboende faenskap.   Er det ikke når overmotet er størst at nedturen kommer? 

GULLFESTPLASSEN: I kveld kan det skje. Nervene er i alle fall i høyspenn hos majoriteten av Bergens befolkning.
….men her. (Foto: Nettavisen)

Nå er det ingen som tror at Brann mister gullet i siste sving, heller ikke jeg.  Her er oppskriften på hvordan festen likevel kan bli – eh..  dempet.

* For det første – Brann taper mot Aalesund i kveld.   Det ville være typisk.  Aalesund har kniven på strupen, mens Brann har spilt sju strake seriekamper uten tap.   Da lurer ofte tapet – og festen må i så fall utsettes.

* For det andre – gullet blir avgjort når Stabæk avgir poeng mot Viking i Stavanger på mandag.  Selvfølgelig kan det tenkes at 100 000 mennesker samler seg foran storskjerm i Bergen  for å heie på Viking, men jeg tviler på det. En form for fest blir det nok, men ikke helt det samme.

* Så gjenstår den utrolig utsolgte hjemmekampen mot Viking.  Her skal medaljene deles ut, bedre fest får man ikke.   Med mindre Viking vinner da.   Det vil unektelig legge en liten demper på stemningen.

Så det beste er å avgjøre dette i kveld. Helst med samme stil og selvfølgelighet som Brann har kjørt med denne høsten.  Da blir kvelden og natten legendarisk.  

Så etter at mange av oss har hatt en uvanlig avslappet følelse i forhold til Brann og gullet de siste dagene  – nå er det på tide å bli litt urolig igjen.  Det er ofte morsomst sånn, med engasjementet på topp.

Denne kampen MÅ Brann vinne!  (Eller spille uavgjort…)

20.okt.2007 @ 21:38av cta

haha de tapte!

21.okt.2007 @ 00:54av KEH

Nå må Brann bare sikre seg gullet før siste kamp, for en ting kan dere i Bergen og alle andre legge dere på minnet, hvis dere ikke har tatt det nødvendige poenget før møtet med TIL i Tromsø, så er det andre som som sikre gullet for dere. I Tromsø blir det IKKE noe poeng på Brann, og målforskjellen kommer til
få seg en trøkk også. Brann i Nord-norsk vintervær er en sikker 3 poenger til Nord-Norge, det har historien visst oss ved tidligere anledninger. Noen husker sikker 8-1 tapet for Glimt.