Den bisarre refleksvest-moten

Det skjedde nærmest over natten.   Nå kjører plutselig gud og hver mann rundt med passasjersetet i bilen pyntet med refleksvest.

Jeg la jo merke til det her og der i sommer.   Biler med den nå obligatoriske refleksvesten tredd over passasjersetet.   Men at dette er et landsdekkende fenomen ble jeg først klar over da jeg oppdaget Facebook-gruppen "For oss som hån-ler av av dei som kjøre me refleksvest på sete.!"   

Her finner du en morsom samling bilder, tatt av observante Facebookere.  Bilder som viser ulike former for prangende plassering av den gule vesten.  

Refleksvestene ble påbudt i alle biler 1. mars. Regelen er at vesten skal være lett tilgjengelig fra førersetet.  Mange fikk utdelt vester på jobb, andre tok turen innom Clas Ohlson. Og de fleste av oss la vel vesten inn i hanskerommet eller i siderommet. Men det var altså på setet vi skulle hatt den?

Hva betyr det? Er det trendy?  Praktisk? En hemmelig kode? Et forsøk på å blende fotoboksene?

24.sep.2007 @ 15:25av Geir

Det er vel snarere verdt å merke seg at den kan hindre side-airbags i å blåse seg opp riktig og dermed ikke bare er en motebommert.

24.sep.2007 @ 15:32av Kåre Hansen

Mulig det er for å, på avstand, gi inntrykk at de faktisk har venner?
🙂

24.sep.2007 @ 19:07av Rolf

Masse moro å se. Det er jammen ikke mye som skal til før den norske mobbegleden kommer til syne. Dette er jo helt på samme høyde som exminister Sponheims Harrymobbing! Gratulerer! At dette har kommet til Norge er vel kanskje ikke så rart? I Spania MÅ man nemlig kjøre med vestene synlig, ellers blir det bot!

24.sep.2007 @ 21:29av Grete

Vel – siden det er påbudt og nok kan bli gjenstand for kontroller etterhvert er det jo et smart trekk å ha den godt synlig – eller?
De fleste vet jo at tid er penger – og penger spart er penger tjent.
Slutt å mobbe de som tenker litt på felleskassa;-))
Sier jeg som ikke husker om den ligger under eller bak setet.
Bør jeg også legge den over naboryggen tro?

25.sep.2007 @ 14:41av KjellPell

Folk kjører vel rundt i håp om IKKE å bli stoppet av Politiet. Liksom vise onkel at her er en som følger lover og regler….
Kanskje?

25.sep.2007 @ 18:27av Kalle

Plutselig fikk vi pålegg om å kjøpe refleksvester. Hvilken smarting av en fabrikant har overbevist myndighetene om sikkerhetsaspektet? Og hvor mange er blitt påkjørt pga manglende synlighet når man skal f.eks. skifte et hjul? Vi har en påbudt varseltrekant med ibilen og hvis ikke batteriet er flatt, kan vi sette på blinkende varsellys også.
Men her i går i lokalavisa sto det at du må holde deg unna vogntogenes blindsone, i en artikkel fra NTB.”…Blindsonen er av Statens Vegvesen målt på en MAN-TGA 2005-modell til 5,5 meter foran bilen, tilsv. v,-togets bredde på høyre side og derfra mer enn 10 meter bakover. I dette området ser sjåføren fint lite, med mindre han har extra utstyr som kamera eller extra vidvinkelspeil montert …” Og videre: “Trafikkforsker Dagfinn Moe ved SINTEF sier til NTB at dødvinkel-problematikken er godt kjent både for Vegdirektoratet og og lastebilorganisasjonene. Også bussjåfører opplever noe av den samme problematikken.”
Men har myndighetene gått ut med pålegg om montering av nevnte utstyr?

26.sep.2007 @ 10:38av Øyvind

Det er faktisk ulovlig å feste refleksvestene over setene som vist på bildene. Vestene skal nemlig være lett tilgjengelige etter en kollisjon, og å få de løs fra et setet etter en kollisjon kan være vrient.