Den STORE skjermen

Valgnatten nærmer seg på TV 2.   Min jobb er å stå foran 16 plasmaskjermer med en overflatetemperatur på 40 grader. 

Alle som har forsøkt å fotografere en tradisjonell fjernsynsskjerm vet hvor vanskelig det er.   Det er rett og slett umulig å få pent. Og det er grunnen til at værmelderne i alle år har stått foran såkalt blå- eller grønnvegg i studio.  Værkartet er blitt lagt på i datamaskinen.   

Men nå skjer det en rivende utvikling som gjør at "vanlige" skjermer blir mer og mer vanlig i tv-studio.  Og i TV 2s valgstudio satser vi på plasmaskjermer i år.   Nærmere bestemt 16 42-tommere koblet sammen til en stor skjerm.   Valggrafikken kjøres via en såkalt video-hub som skaper et stort bilde på de 16 skjermene.

image17

Den store fordelen er selvfølgelig at programlederen faktisk SER det samme som seerne.  Dermed blir det betydelig enklere å bevege seg foran skjermen.

image18

Du har kanskje sett det på tv allerede, men en liten detalj har vi spart til slutt.   For valgnatten skal det være mulig å styre skjermen via et stort kontrollpanel – nærmere bestemt en 42 tommer stor touchscreen.   To sendere sender ut et infrarødt "grid" over skjermen.  Når noen bryter "gridet" – eller rutenettet – vet datamaskinen nøyaktig hvor du trykker – akkurat som en mus.   Og systemet er ganske enkelt koblet til datamaskinen via en usb-plugg.

image19

Etter valget tar jeg storskjermen med hjem.   Tenkte å bruke den i garasjen?

08.sep.2007 @ 13:23av Kalle Kanin

Kunne dere ikke heller ha sendt disse skjermene til et U-land så kunne de ha sett hvor bra vi har det i Norge. Da hadde vi gjort menneskeheten en større tjeneste.

08.sep.2007 @ 14:19av Che Guevarra

Jeg forstår tanke gangen din “Kalle kanin” men hva skal de med svære tv skjermer. Gi noen fisk idag så hva skal de ete imorgen. Gi de en fiskestang å lær de å fiske så har de fisk resten av livet… MEN tilbake til det relevante i denne bloggen. Jeg gleder meg til valget å kommer til å følge dere hele dagen å natten ut. Synes nyhets kanalen har et nydelig konsept som bare blir bedre å bedre.
Stå på
å STEM AP !! =) (Det skal jeg.. Fordi det er riktig..)

08.sep.2007 @ 15:24av Bjarne Betjent

Enig i rosen av TV2 Nyhetskanalen.
Meget bra kanal, og dekker et viktig behov!

09.sep.2007 @ 15:52av Eivind

Ser jo steintøfft ut dette Kjetil. Takk for titten.
Hva har 42″ flatskjermer med u-land å gjøre 😉 Ingenting spør du meg… Hva med å sende alle de pent brukte 28″‘s skjermene som folk kaster på søppelet nå når de bytter til digre flatskjermer. De må da kunne brukes til noe…