Solskjær erstatter Ferguson?

En av Englands største aviser lanserte i helgen Ole Gunnar Solskjær som Alex Fergusons etterfølger i Manchester United.  Intet mindre.

Jeg googlet litt i helgen – og er litt overrasket over at ingen andre norske journalister har plukket opp Jim Whites oppsiktsvekkende kommentar i The Telegraph lørdag – "Solskjaer may replace Sir Alex Ferguson".

I kommentaren skriver White om situasjonen som oppstår når en tidligere United-spiller kommer tilbake til Old Trafford som trener.   Alles øyne er på den hjemvendte sønn. Er det han som skal overta?  Steve Bruce og Bryan Robson har opplevd den typen oppmerksomhet.   Og nå i helgen – Roy Keane.   Og Jim White slår fast at Keane nok er den største favoritten til en dag å ta over.  Men:

Jim White

"Close observers of Ferguson, though, are not so sure.
For them, his eye is drawn to an even more potent candidate,
one whose popularity among United followers
is almost as significant as Keane's."

Jim White skriver om Solskjærs blikk for fotball.  Og fremhever hans mange timer på innbytterbenken som en fordel.   – Mens andre innbyttere sutret eller sendte tekstmeldinger til kjærestene sine, så så Solskjær på fotball.  Han så og så og så, skriver White. Og bruker europacupfinalen i 1999 som eksempel.  For det avgjørende 2-1-målet mot Bayern München var ikke tilfeldig:
– Fra benken hadde Solskjær sett at midtstopperen Sammy Kuffour hadde en tendens til å se på ballen under cornere, påpeker White.

"On such observations are championships won.
On such observations are management careers made."

Jim White er ingen hvem som helst.  Den prisvinnende journalisten har dekket store sportsbegivenheter over hele verden.   I tillegg til å skrive sin faste spalte i The Telegraph er han fast gjest hos Sky og BBC. Og han har nylig skrevet og presentert fjernsynsdokumentarer om Jose Mourihno og Sven-Göran Eriksson, i følge managementselskapet David Welch.

Og han er en av forfatterne bak den 850 sider store "Manchester United Opus".  Som Ole Gunnar Solskjær var med på å lansere i 2006.  Så får vi se da – om Jim White vet hva han snakker om.

03.sep.2007 @ 16:03av kenny stensrud

nå er det vel nok om solskjær en stund. man kan være en god spiller men ingen sier at man vil bli en god manager.
og når man babler om solskjær hjelpe på det norske landslaget, jobbe som trener i man utd …osv osv da er det tidlig julaften . ps,kan du se deg solskjær som en tøff manager …smil…

03.sep.2007 @ 17:18av Anders

Denne teorien er nok meget søkt. Solskjær er altfor fersk til en slik jobb. Man må også huske på at det ikke er Ferguson som ansetter den neste manageren, det er David Gill sammen med eierne, og hvorvidt eierne vil overlate styringen av en bedrift verdsatt til ca 10 mrd til en mann uten erfaring er vel tvilsomt.
Men for å se på de “interne” kandidatene:
Steve Coppell: Fantastisk flink med “små” klubber, men neppe interessert i United-jobben da den medfører for stort press og for stor oppmerksomhet.
Bryan Robson: Er rett og slett en som får jobber kun på navnet. Fikk WBA til å overleve en sesong på ren kjemping, men har aldri fått summen av et lag til å bli bedre enn summen av delene.
Steve Bruce: Marginalt bedre enn Robson, men heller ikke en som gjør det bedre enn gjennomsnittet av managere.
Roy Keane: For fersk, og viser foreløpig en del merkelig oppførsel i transfermarkedet, men helt klart en som virker lovende for fremtiden.
Mark Hughes: Den klart beste kandidaten av disse. Gjorde en meget god jobb med Wales, og nå med Blackburn som han har bygd opp til et lag som er trygt bakover og viser nok fremover til å komme med i UEFA-cupen. Har kjøpt bra og billig (Santa Cruz, McCarthy, Bellamy, Samba, Nelsen m.fler), får spillere til å blomstre (innkjøpte + MGP, Bentley m.fler) og er selv en utpreget vinnertype. I tillegg er han en meget hyggelig person (ifølge Totto Dahlum og en mengde andre) og har stor erfaring etter å ha spilt for United, Barcelona, Bayern, Chelsea, So’ton og Blackburn.
Når det gjelder det siste aspektet, erfaring, så skal man ikke overvurdere erfaring/klubbtilhørighet. Mourinho, Benitez og såvidt jeg kan huske Sevillas manager er suksessrike uten å ha noen stor spillerkarriere bak seg. Summa summarum er jeg redd OGS ikke kommer til å bli manager på en god stund ennå, om noen gang. En rolle med reservelaget a la Brian McClair er kanskje mer sannsynlig i starten.

04.sep.2007 @ 04:00av Anders B

Solskjær er en hyggelig fyr, han var populær blant fansen i Man Utd pga det målet, sitt barnslige tryne og sin trofasthet, men kom dere nå ned på beina norskinger! Solskjær var ingen verdenstjerne som Ronaldo, Cantona eller Schmeichel.
Solskjær var bare en simpel innbytter i åresvis, a la Alan Smith, Karel Poborsky eller Nicky Butt.
Denne voldsomme opphaussingen av Solskjær begynner å bli ganske pinlig i grunn. Når skal norske journalister begynne å forstå at ALLE managere skryter hemningsløst av sine spillere på oppfordring? Og det samme gjør alle spillere om sine medspillere om de skulle bli spurt av journalister. Dette er en del av teambuildningen og vanlig engelsk høflighet. Ferguson skryter daglig nesegrust av Giggs, Ronaldo, O’Shea, Silvestre og bla bla i ALLE medier som gidder å spørre. Men norske jounrslister sitter kun med lupe for å fange opp skrytet av Solskjær (og andre norske spillere), et skryt norske journalister gjerne har lagt i munnen på dem.
Det må komme som et sjokk på norske avislesere at den beste norske spilleren på engelske spillerbørser ligger på 387. plass. Alle som leser norske aviser må jo tro at nordmenn ruler hele Premier Leauge, og at det er Bobby Charlton-dimensjoner over reservespiller Solskjærs farvel.

04.sep.2007 @ 08:49av Kenneth Lyse

Solskjær ble toppscorer i sin debutsesong og avgjorde CLfinalen i 99. Du er god når du gjør det, ikke bare flaks. Solskjær er unik i norsk målstopp, kanskje også i engelsk målestopp også. Han er mann som er lojal mot klubben uansett hvor mye han får spille og når han endelig kommer på banen så leverer han varene. Alltid.