40-åringene overtar Facebook

Voksne over 35 år er sakte i ferd med å komme i flertall på Facebook, skriver Time Magazine denne uken. Nettstedet er blitt et tilfuktssted for en generasjon som foretrekker høflighet og orden.

Det begynner å bli en stund siden de første fjortisene med en viss vemmelse begynte å finne både tante og far på Facebook. Siden har utviklingen bare fortsatt. I tall Time Magazine presenterer denne uka viser det seg at 39 prosent av Facebookbrukerne er 35 år eller eldre, og gruppen vokser raskt.

Maybe that's why Facebook's fastest-growing demographic consists
of people 35 or older:  they're refugees from the uncouth wider Web.

Kommentatoren Lev Grossman har klare teorier om hva som skjer – og peker på at Facebook fortsatt har et tydelig "Ivy League"-preg. I amerkiansk språk betyr dette "elitisme", men la oss først kikke nærmere på begrepet:

Ivy League

I følge Wikipedia er Ivy League samlenavnet på en liga der sju av USAs fremste Universiteter konkurrerer i over 30 idretter. Vi snakker om Princeton, Yale, Harvard og sånne steder. Og Facebook oppstod først, som mange vet, nettopp på Harvard.
Facebook springer altså ut av et utpreget elitistisk miljø der høflighet og dannelse hører med. Dermed apellerer nettstedet, ifølge Grossman, til en generasjon som søker seg vekk fra nettets "primitive natur". En generasjon som mer enn gjerne flykter fra anonyme innlegg og sjikane – til et sted der nesten alle opptrer med navn og bilde. Her er det orden på sakene og svært få som gir seg ut for å være andre enn de selv er.

– Facebook handler om at internett omsider er i ferd med å bli voksent, skriver Grossman.

Lene "Boobs" Øien er også voksen. Men i dag kan vi lese at hun ble kastet ut av Facebook på grunn av overaktivitet. Hm.

Legger ved litt Facebook-moro..

31.aug.2007 @ 15:22av Anders

Facebook startet jo også som en intern “studentguide” på Harvard i sin tid. Og er jo fortsatt mest utbredt på amerikanske universiteter.

01.sep.2007 @ 10:19av Bongo

“39 prosent av Facebookbrukerne er 35 år eller eldre. 41 prosent er fortsatt under 35”. Hvor gamle er de resterende 20 prosentene da…?

01.sep.2007 @ 11:16av Kjetil

Det er selvfølgelig et godt poeng:)
Time oppgir faktisk ikke de siste 20, men her er bakgrunnstallene fra ComScore Media Metrix.
Det er den yngste gruppen som mangler..
12-17 år
15,2 %
18-24 år
29 %
25-34 år
12 %
35 –
år
39%
Men fortsatt mangler altså noen prosent…
antar dette gjelder de yngste under 12 år.
Poenget til Time blir imidletid det samme: Voksne er den sterkest voksende gruppen på Facebook.

01.sep.2007 @ 11:50av Ole Brumm

Facebook er et tidsfordriv for nyskjerrige……..
Hvem er så dumme og legger ut sensetiv
info. om deg selv på nettet ?
Man trenger ikke å ha gått
på Yale eller Harvard for å skjønne at dette kan misbrukes både kommersielt og personlig.

02.sep.2007 @ 23:38av roy

noe av d mest spennende jeg jeg har gjort i hele mitt 42 årige liv. lagt meg inn på facebook altså:):) he,he…En real våghals med andre ord 🙂

04.mar.2008 @ 23:17av Emil

jeg er enig med Roy. Det finnes mange som legger seg ut på nettet bevist eller ubevist. Mange som er ute etter en partner og derfor tror de at jo mer de forteller om seg selv jo bedre muligheter har de.
Ellers har jeg erfart mange jenter som skriver om sitt eget liv på nett. Det går ut på mange inntime forhold til helt det vanlig hverdaglig som gå på skolen og så videre.

19.mai.2008 @ 16:59av

Kanskje vi over 60 kan komme inn og “ta” de siste 20 %?