Da Franck disset Dæhlie

Tre ganger hadde Daniel Franck simpelthen uteblitt fra intervjuavtaler.   Den fjerde gangen kom han – og "leverte" som knapt noen før ham i et intervju om idrett…

Noe av det morsomme med å jobbe i fjernsyn er at de gode (og mindre gode) minnene finnes dokumentert på tape, trygt lagret i arkivet.     Fra tid til annen er det planen å legge ut noen av klippene her på bloggen.

Vinteren 97/98 var snowboard nytt og friskt – og virkelig i støtet.   De største entusiastene viste fingeren til ski-turister i bakken og spådde skiidrettens snarlige død.  Snowboarderne var kule og attraktive sponsorobjekter.  De omfavnet den kommersielle delen av idretten med den største selvfølgelighet. Og stilte mer enn gjerne på en fest eller tre.

De to største navnene, nasjonalt og internasjonalt, var Daniel Franck og Terje Haakonsen.   Begge representerte på hver sin måte motpoler til den organiserte toppidretten.  Daniel gjorde det med sin utadvendte og uredde væremåte, Terje med sin mer innadvendte, men kompromissløse nei-holdning til Det internasjonale skiforbundet og OL.

Sammen med fotografene Karen Marie Paulsen og Johanne Skaarnæs laget undertegnede i 1997 en dokumentarfilm om de to stjernene – "Snøbrett ifølge Franck og Haakonsen".   Begge var vanskelige å få i tale, og fulle av sjarmerende primadonna-nykker.   Daniel avlyste i siste liten tre intervjuavtaler før han endelig stilte opp – under en fotoseanse i en vareheis i Oslo.

Resultatet ble noe i nærheten av en klassiker – en minneverdig parodi på den rotnorske og kanskje selvhøytidelige, norske toppidretten – representert ved Bjørn Dæhlie.    Ta en titt. Det er gratis.  Filmen ble sendt 17. desember 1997.