Disse skal du se opp for

Ny sesong, og om noen måneder prater vi helt sikkert om spillere som muligens ikke er like kjente nå før sesongen starter. Mange nye, unge, spillere presenterer seg hver eneste sesong, og jeg har prøvd å finne noen av dem som kan skape overskrifter i sesongen vi står overfor. Mulig du som leser savner noen navn. Kom i så fall med dem i kommentarfeltet. Jeg har ikke tatt med spillere som jeg føler slo gjennom forrige sesong, eller tidligere sesonger, slik som Luke Shaw (Southampton), Raheem Sterling (Liverpool), Romelu Lukaku (WBA/Chelsea), Kerim Frei, Alex Kacaniklic (Fulham), Andreas Weimann og mange flere.

Her er hvertfall noen nye navn, som kan være like greit å merke seg først som sist:

Ravel Morrison FOTO: NTB SCANPIX

Ravel Morrison FOTO: NTB SCANPIX

Ravel Morrison
Alder: 20 år
Posisjon: Midtbane
Klubb: West Ham
Tidligere klubber: Manchester Utd og Birmingham (lån)

Lovordene fløy om Ravel Morrison da han var tenåring i Manchester United. Men historiene om hans problemer utenfor banen stjal fort overskriftene. Talentet er det få som bestrider, men spørsmålet har vært om han noen gang skulle klare å få det ut. Da han var med West Ham på treningsleir i fjor sommer måtte han sendes hjem for å trekke flere råtne tenner. Han har vært innblandet i vitntrusler og historiene fortsetter.
Forrige sesong ble imidlertid en opptur. Utlånt til Birmingham ble han bare bedre og bedre, og fra mars og ut viste virkelig hva som bor i han. Har fått tillit i sommerens treningskamper for West Ham og har besvart tilliten ved å score seks mål på fem starter og fire innhopp i sommer.
Kanskje er Ravel Morrisons navn på alles lepper igjen snart – men denne gangen for de riktige tingene.

 Jonathan Williams
Alder: 19 år
Posisjon: Kant
Klubb: Crystal Palace

Enda en spiller som Crystal Palace har fått opp fra eget akademi.
Kalles «Joniesta» av Palace-supporterne, og det sier det meste om hvor høyt de setter ham. Kommet tilbake fra stygt beinbrudd som nok har satt han noe tilbake, men siste halvdel av forrige sesong var han nesten i en klasse for seg for Ian Holloway.
Kan spille i alle posisjoner på midtbanen. Skifter ofte fra venstre til høyre i løpet av kamper. Vanskelig for motstanderne å plukke opp. Rapp i potene, og et herlig overblikk. Kun 1.67 på strømpelesten, og har naturlig nok et lavt tyngdepunkt. Har allerede debutert for Wales.
En spiller mange kommer til å få øynene opp for utover i sesongen.

Jordon Ibe FOTO: NTB SCANPIX

Jordon Ibe FOTO: NTB SCANPIX

Jordon Ibe
Alder: 17 år
Posisjon: Kant
Klubb: Liverpool
Tidligere klubb: Wycombe

I fjor var det Raheem Sterling alle i den røde delen av Merseyside pratet om. Denne sommeren har forventningene til Ibe tatt vekk noe av frustrasjonen rundt Luis Suarez.
Var kun drøyt femten år da han debuterte for Wycombe, og ble klubbens yngste målscorer i ligaen noen sinne.
Er, som Raheem Sterling, kantspiller. Meget teknisk og herlig rykk. Debuterte med bravur mot QPR i ligaavslutningen forrige sesong, og assisterte Coutinhos vinnermål. Har også imponert i sommer, der han har fått brukbart med spilletid i oppkjøringen. Det bærer bud om spilletid i Premier League i sesongen som kommer, og Liverpool-fansen er ikke de eneste som er spente på hva denne unggutten kan bli.

Nathan Redmond
Alder: 19 år
Posisjon: Kant
Klubb: Norwich
Tidligere klubber: Birmingham og Burton (lån)

En av tre kantspillere det ble snakket mye om i Championship forrige sesong sammen med Thomas Ince og Wilfried Zaha. Fotrapp, driblesterk med et godt blikk. Glitrende på sitt beste, sjanseløs når det ikke stemmer. Ustabiliteten i prestasjonene har også vært det største ankepunktet, for potensialet er det liten tvil om.
Spilte under Chris Hughton i Birmingham, og vil nok kjenne en viss trygghet i å spille for en manager som kjenner han. En av få engelskmenn som kom hjem fra sommerens U21-EM med hodet hevet, og var banens beste i U21-kampen mot Skottland uka før ligastart.

Matej Vydra FOTO: NTB SCANPIX

Matej Vydra FOTO: NTB SCANPIX

Matej Vydra
Alder: 21 år
Posisjon: Spiss
Klubb: West Bromwich (lån)
Tidligere klubber: Vysocina Jihlava, Banìk Ostrava, Udinese, Club Brügge (lån) og Watford (lån)

Kåret til «Årets spiller» i Championship forrige sesong. Scoret 20 ligamål for Watford, der han til tider terroriserte motstandernes forsvar. Hurtig, veldig flink til å time løpene sine og en strålende avslutter.
Gikk likevel på en skikkelig måltørke mot slutten av forrige sesong der han ikke scoret på elleve ligakamper, før han igjen viste seg som lagets viktigste mann i play off.
For god til å bli utlånt til Championship igjen. Nå får han prøve seg på nivået over, og han får ingen enkel oppgave med å erstatte Romelu Lukaku. Skulle uansett passe Baggies’ spillestil perfekt, og kan fort komme opp i tosifret antall scoringer også denne sesongen.
Har allerede syv landskamper og to scoringer for Tsjekkia.

James Ward-Prowse
Alder: 18 år
Posisjon: Midtbane
Klubb: Southampton

Southampton har produsert klassespillere fra eget akademi på rekke og rad. Forrige sesong het stjerneskuddet Luke Shaw, men også James Ward-Prowse fikk presentert seg.
Midtbanespilleren, som er født i Portsmouth, men som dro til Southampton allerede som åtteåring, debuterte i ligaåpningen borte mot Manchester City. Var meget positiv da, men fikk likevel ikke like mye spilletid som man kanskje hadde forventet.
Kampen om en plass på den sentrale midtbanen blir ikke mindre denne sesongen med ankomsten til Victor Wanyama, likevel er det noe spesielt ved denne spilleren som gjør at man kan forvente at han etter hvert skal vokse seg til å bli landslagsspiller for England.
Har et driv over spillet sitt, kombinert med et overblikk og en evne til å lese spillet, som gjør at han virker langt eldre enn 18 år når han er på banen.

Andreas Cornelius
Alder 20 år
Posisjon: Angrep
Klubb: Cardiff
Tidligere klubb: FC København

En stor og sterk danske, som ikke debuterte i Superligaen før forrige sesong. Debuterte også som innbytter for det danske landslaget forrige sesong, og i sin første start for danskene, scoret han like godt hat trick.
Har et enormt potensial, og overgangssummen på £8 millioner sier mye om hvor stor tro Cardiff har på at dansken skal skyte og heade dem til fornyet kontrakt i Premier League.
Scoret 18 ligamål for FCK sist sesong, og Molde-supporterne bet seg kanskje fast i navnet da han scoret vinnermålet mot dem i Europaligaen.
Den unge angriperen, som også kan brukes på kanten, er 1.93 høy, og burde passe veldig bra inn i Cardiffs spillestil, der han kan få en ringrev som Craig Bellamy ved sin side. De to kan fort bli en plage for mange Premier League-forsvarere.
Det sies også at nesten halvparten av FCK-draktene som ble solgt forrige sesong hadde «Cornelius» på ryggen. I Wales håper man han skal bli like populær.

Yaya Sanogo
Alder: 20 år
Posisjon: Spiss
Klubb: Arsenal
Tidligere klubb: Auxerre

For dem som har spilt Football Manager, er Yaya Sanogo et kjent navn. Om Sanogo blir tilnærmet like god i virkeligheten, har Arsene Wenger gjort et varp.
Viste seg frem under sommerens U20-VM. Høy og slepen. Mangler nok litt på tempo. Men har utvilsomt målteft, noe han viste for Auxerre etter nyttår forrige sesong. Scoret ni mål på ni starter i Ligue 2.
Kan virke arrogant i spillestilen, og mens det noen ganger ser ut som det går tregt, ender han likevel ofte opp med ballen i beina likevel. Skal nå prøve seg på et helt nytt nivå, for et lag som er forventet å kjempe i toppen. Blir spennende å se om han er god nok for utfordringen allerede denne sesongen.

Tom Carroll
Alder: 21 år
Posisjon: Midtbane
Klubb: Tottenham
Tidligere klubber: Leyton Orient (lån) og Derby (lån)

En leken, liten, driblefant som er lett å bli glad i. Carrolls største problem er likevel at den sentrale midtbanen til Tottenham er uhyre sterk, og det har vært snakket om et utlån for unggutten.
Nå ser det imidlertid ut til at noen av konkurransen (Huddlestone, Livermore og Parker) forsvinner. Dermed kan det hvertfall bli noe mer spilletid den kommende sesongen.
Har vist seg frem i cuper og Europaliga, og imponert mange med sin pasningssikkerhet og kreativitet. Selv om han er liten, virker nesten ingen anledning for stor.

Robbie Brady
Alder: 21 år
Posisjon: Back/kant
Klubb: Hull
Tidligere klubb: Manchester Utd.

Var først en sesong på lån i Hull, uten å imponere stort. Ble kjøpt permanent i fjor sommer, og viste seg etter hvert å bli en av sesongens beste kjøp i Championship. Passer perfekt til vingbackrollen i Steve Bruce’ 3-5-2-system.
Kompromissløs i spillestilen, hvilket fører til en del kort. Bra driv med ball, og en meget god venstrefot. Det gjør også at han tar dødballene for Hull. I tillegg scoret han selv fire ganger.
Har allerede fem landskamper og én scoring for Irland.

Ross Barkley FOTO: NTB SCANPIX

Ross Barkley FOTO: NTB SCANPIX

Ross Barkley
Alder: 19 år
Posisjon: Midtbane
Klubb: Everton
Tidligere klubber: Sheffield Wed. (lån) og Leeds (lån)

Det har vært snakket om Ross Barkley i flere år nå, men midtbanespilleren er fortsatt kun tenåring. Har ikke fått så mange muligheter i Everton som noen kanskje mener han hadde fortjent. Ble etter hvert meget god på lån hos Sheffield Wednesday. Utlånet til Leeds gikk ikke like bra, der han ikke fikk stor tillit av Neil Warnock.
Gikk også på et meget stygt beinbrudd for tre år siden som satte utviklingen en del tilbake.
Med Roberto Martinez i managerstolen hos Toffees kan mulighetene blir flere. Fysisk sterk. Godt skudd. Bra overblikk. Kan også score mål.
Har vært omtalt av flere gamle stjerner som et av Englands største talenter på mange år. Dette kan bli sesongen der han endelig får vist det fram på den største scenen også.

Marco van Ginkel
Alder: 20 år
Posisjon: Midtbane
Klubb: Chelsea
Tidligere klubb: Vitesse Arnhem

En typisk «boks til boks»-midtbanespiller, som nå får lære av en av de beste i gamet – Frank Lampard. Det har vært dem som har antydet at den unge nederlenderen er en ny Lampard. Helt sikkert det Chelsea håper i alle fall, og som fikk dem til å betale Vitesse £8 millioner.
Debuterte for Nederalnds a-landslag i fjor høst. Imponerte under sommerens U21-mesterskap i Israel. Har et voldsomt driv med ball, i tillegg til å være en god ballvinner. Nese for mål, hvilket materialiserte seg i åtte mål i Eresdivise forrige sesong.
Voksen i spillestilen til tross for sine 20 år. Og har allerede bra med erfaring. Fikk nesten hundre ligakamper for Vitesse før turen gikk til Premier League i sommer.

Jesse Lingard
Alder 20 år
Posisjon: Midtbane
Klubb: Manchester Utd
Tidligere klubb: Leicester (lån)

Talentet til denne lettbeinte midtbanespilleren er ubestridt. Har fått tillit både av Sir Alex i fjor sommer og av David Moyes denne sommeren. Problemet har vært at Manchester United alltid skal kjempe om ligagull, og at konkurransen om plassen på midtbanen er deretter.
Var utlånt til Leicester en periode i fjor høst, uten at det ble noen suksess. Må snart smake litt mer på førstelagsspill, og etter det han har vist i sommer, kan det komme denne sesongen.
Har scoret flere mål i løpet av sommeren, og fikk sin debut for det engelske U21-landslaget mot Skottland i uka før Premier League-starten.

Hvem mener du man skal se opp for sesongen som kommer?
Hvilke “nye” spillere gleder du deg til å se?
Si din mening i kommentarfeltet

 • Jacob Nygaard

  Savner Adnan Januzaj.

  • Det er ikke bare snakk om store talenter, men gjennombrudd.
   At Januzaj er et enorm talent er det ingen tvil om, det som det er noe tvil om er om han kommer til å få sitt gjennombrudd.

   • Kai Jæger Kristoffersen

    Jeg tror faktisk at Januzaj kommer til å få mer spilletid enn Lingard, men vi får se.

    • Det er ikke usannsynlig, synd for Ligard og Januzaj at de spiller for et så godt lag, tror utlån iallefall for Lingard kunne vært veldig bra.

   • vegard2711

    Januzaj er god nok til å være fast i troppen og få mange innhopp, han er også god nok til å starte kamper for Man Utd. Han kommer til å få mye spilletid, mens Lingard derimot nok burde lånes ut til en klubb i toppen av Championship eller bunnen av PL der han får garantier for mye spilletid så lenge han presterer. Han hadde mislykket lån i Leicester i fjor, men virker å ha tatt skritt i år så det kan bli bedre om han blir lånt ut på nytt.

 • COYG

  Savner Deulofeu. Omtalt som et av Barcelonas aller største talenter, og håper han får tillit.

  • melbert

   Premier league, det sttår Premier league

   • Ja, men han er utlånt til Everton denne sesongen om du ikke har fulgt med!

    • Belle

     Han er fortsatt ikke Everton sin eiendom i likhet med alle her over.

     • Haakonnk

      Han er jo fortsatt en spiller å se opp for i denne PL sesongen

     • Martin

      Vydra er ikke west brom sin eiendom men han er der

 • Stian Johannessen

  Tror blant annet Serge Gnabry og Gedion Zelalem kommer til å få noen sjanser for Arsenal denne sesongen. Purunge (95- og 97- modeller) og fryktløse spillere somme begge fikk tilitt og storspilte under pre-season. At de får sitt såkalte “gjennombrudd” allerede neste sesong er vel relativt tvilsomt, men de er definitivt spillere å se opp for!

 • TidyBoy84

  Hvor er Zaha, hvor er Januzaj?

  • Zaha får nok PL gjennombrudd, men Januzaj får ganske sikkert ikke dette.
   Det blir maks 5-10 innhopp i løpet av sesongen for Januzaj (mest sannsynlig), og denne listen til Wikestad er spillere å se opp for sesongen som kommer. Ikke 3-5 år frem i tid.

   • TidyBoy84

    Jeg vil nå si det er store sjanser for å se Januzaj slik han har imponert. Men enig i at sjansen er større akkurat nå for Zaha.

   • krisolevj

    Januzaj virker som et mye større talent en f.eks Ibe, og bør være med på denne lista. Greit nok, han spiller på et lag som er så sterkt at det er vanskelig å spille seg inn, men jeg tror han kommer til å klare det i løpet av sesongen.

    • Bendik

     Ibe er nesten et år yngre enn Januzaj. Han er et av de største unge talentene i Premier League, så han er ikke et bra eksempel for hvem du synes Januzaj er bedre enn 🙂

     • krisolevj

      Hvorfor er ikke det et bra eksempel? Når Januzaj er bedre enn Ibe, bør han vel ta Ibe sin plass på denne lista.

 • Hva med Jores Okore som også er en spiller jeg vil elske å følge med de kampene han får spille.

  • Granaldinho

   Okore får nok en del kamper, Lambert kommer nok til å bruke Okore og Baker som midtstoppere noen ganger

 • disqus_kI64hnxXEO

  Hvor er Jores Okore, Jose Campana og Victor Wanyama?

  • Slike lister inneholder alltid bare offensive spillere….

   • disqus_kI64hnxXEO

    Ja, det er synd 🙁

 • disqus_kI64hnxXEO

  Jeg vil si at det er større sjanse for at Januzaj slår til enn Lingard…

  • Ruben Juvik

   agreed

 • Knut Wik Opheim

  Gnabry????

 • Sturle

  At du utelukker Adnan Januzaj, som er det desidert største talentet i pl, er skuffende. En spiller som har storspilt for united i oppkjøringen og som var den beste spilleren i u-21 ligaen og u-21 sluttspillet i fjor. Han er et større talent enn Zaha. Og han kommer til å få spilletid i år. Lingard når ikke Januzaj til ankelen og sjansen for at lingard får spilletid for United i år er liten. Januzaj er i en helt annen klasse. Største talentet vi har hatt i United siden class of 92 (ja, større enn Pogba, Welbeck, Rossi og pique). Ellers en flott liste Kasper:)

  • sharpey5

   helt fullstendig enig der sturle.. januzaj er ett enormt talent om ikke det störste i England..! minnes mye om özil. ber til de höyere herrer at han får mye spilletid

  • gjonnes17

   Januzaj er langt i fra det største talentet i Premier League. Det er helt klart at Januzaj innebærer et stort talent, men vil si du overdriver litt.

   • Sturle

    Januzaj’s talent likestiller eg med Wilshire som 18-åring. Eg så han i alle united u-21 kamper forrige sesong. Yngst på banen og best i så å si hver kamp. Som aleinespiss, venstreving, høyreving og i hullet. Hadde du puttet Januzaj på noen av lagene fra midten og ned på pl-tabellen, så hadde han hevet hvert lag. Vi snakker om et særdeles sjeldent talent. I mine øyne et større talent enn Zaha, som mange vil si er et av de største talentene i pl. Han var ute i ca. 7 måneder i 2011/12 og 3 måneder forrige sesong. Likevel gikk han direkte inn på u-21. Han er milevis bedre enn lingard, cole, keane og thorpe, som alle er 3 år eldre enn han og som alle regnes som store talenter i engelsk fotball. Husk på at han er 18 år. Ikke 22 år som Kevin de Bruyne… Da utfordrer jeg deg til å komme opp med de talentene som er større enn han. Siden han er “langt i fra det største talentet i pl”. Han er i hvert fall klart et klart større talent enn de andre på listen til Kasper. Ginkel er det største talentet i mine øyen på den listen. (Ravel M som 18 åring hadde slått han…)

    • captaingoose

     Lukaku var toppskårer i belgisk liga som 16-åring. Ser på ham som et større talent. Ja, vet han er eldre men alikevell. Ligaen er full av talenter, det er bare det at med en gang det dukker opp et talent i united så blir dem skrytt opp i skyene som om alle skal bli verdens beste innen 4 år. Macheda for eksempel, skulle jo bli den nye Ronaldo…?!

     • vegard2711

      Hadde ikke Januzaj dratt til Man Utd så hadde han debutert tidlig i den belgiske ligaen for Anderlecht han også. Men så har jo Lukaku fysikken å spille på i tillegg til det andre, Når man har bedre fysikk en spillere som er 15 år eldre når du er 16 år så er det ikke rart han får debutere tidlig. Hadde alle unge spillere hatt fysikk som voksne spillere så hadde det ikke vært noe uvanlig å spille fast som 16/17 åring. Går ikke an å sammenligne Januzaj og Lukaku, to forskjellige spillere, der Januzaj er nærmere Messi type spiller mens Lukaku er en Drogba type.

   • vegard2711

    Du burde se hvordan han spiller før du uttaler deg, du har neppe sett han mye når du sier han er langt fra og være PL største talent.

 • SigMufc

  Zaha og Januzaj

  • sharpey5

   helt enig der.. begge de to er bedre enn lingard

 • Mohammed Ali

  zaha? hvordan kan du utelukke han?

  • Ruboen

   Han har alt slått igjennom. Er allerede en stjerne. Derfor er han ikke med.

   • disqus_kI64hnxXEO

    Når slo Zaha gjennom i Premier League?

    • Peter Måseidvåg Østrem

     Slo gjennom i Championship, har allerede godt rykte på seg.

     • disqus_kI64hnxXEO

      Jeg sa PREMIER LEAGUE, denne artikkelen handler om spillere som kan slå gjennom i PREMIER LEAGUE, ikke CHAMPIONSHIP 🙂

     • AcringtonStanley

      Så du vil også ha spillere som Negredo, Soldado, Navas, Jovetic, Paulinho på denne listen, siden de ikke har slått gjennom i Premier League?

     • vegard2711

      Som det står i innledningen så står det nye unge spillere. Ikke nye spillere. Å det handler om mindre kjente spillere, de fleste kjenner jo til Zaha så skjønner han ikke er med av den grunn.

     • disqus_kI64hnxXEO

      Nei, vi snakker unge talenter her…

     • Mohammed Ali

      Hei tilbakestående svar, om du velger å leke tilbakestående med vilje, nei det vet ikke jeg.

      MEN DET ER SNAKK OM UNGE SPILLERE!! alle de spillerne du har nevnt nå har spilt i toppdivisjonen!!!

      blir så irritert på dumme folk

   • Mohammed Ali

    hehehe, du har tydlig ikke følgt med. Zaha har ikke slått gjennom i PL, dette er hans første sesong.

    Og han er en spiller som fort kan bli kåret til den beste unge i premier league, så merkelig at han ikke tar med Zaha.

 • gjonnes17

  Kevin de Bruyne er en spiller å se opp for. Gjorde sakene sine godt i Werder Bremen forrige sesong. Løpssterk spiller, god med ballen i beina og et fantastisk skudd. Har også imponert i pre season selvom han har vært noe skadet.

 • Niklas Andrè Løkken

  Kevin de Bruyne.

 • vegard2711

  Adnan Januzaj burde være valgt i stedet for Lingard. 3 år yngre enn Lingard og allerede en del bedre på diverse ting i mine øyne.
  Januzaj er en spiller som har det meste, han er en tofota spiller som er beste med venstre men veldig god med høyre også, god på både lange og korte pasninger, han har også en veldig god dødballs/innleggs fot, slår geniale stikkere så og si bedre en alle i Man Utd sin tropp allerede, har en utrolig bra teknikk og finteregister og han har også et utrolig bra tyngdepunkt som gjør blant annet at han spretter opp igjen nesten før han treffer bakken. Han er ikke blant de raskeste i verden, men han har et bra rykk og et godt tempo, og måten han beveger seg på gjør også at han veier opp for å ikke være blant de raskeste. Men han er for all del ikke treg.
  Han er også god til å holde på ballen, selv om han ikke ser ut som den sterkeste spilleren så er han sterk nok i kroppen til å holde motstandere unna.

  Han kan spille i alle de offensive posisjonene, spilte spiss forrige sesong for Man Utd U21 på grunn av mange skader, man han er aller best bak en spiss, men kan også spille veldig bra ute på en av kantene.
  Største talentet i PL for øyeblikket vil jeg si, jeg husker ikke å ha sett en mer spennende Man Utd unggutt siden de kjøpte Rooney og Ronaldo.
  Kan også nevne at han ble kåret til årets beste spiller på U21/reservelaget til Man Utd i sin første sesong etter å ha tatt steget opp fra U18.

  Anbefaler deg å se på noen videoer av han på youtube, Wikestad (og andre som leser dette innlegget). Det har kommet videoer fra den han presterte i preseason, så hvis du går på youtube kanalen til BelgoTV så finner du videoer med han fra alle kampene han spilte i preseason og i hver av de videoen så skal alle involveringene han hadde være med.

 • Banankutter

  Oi så dårlig det står til i Premier League. Hehehe!

 • Chedorlaomer

  Gedion Zelalem. Han er bare 16, men han har et fantastisk overblikk og slår minst like gode pasninger som Fabregas gjorde på samme alder. Riktignok kommer vel både han og Sanogo til å spille mest i Ligacupen i år…

 • fotballfan123

  Nathan Aké

 • Øyvind Helland Aanderaa

  Er spent på Nick powell, Januzaj og selfølgelig Lingard, tror sjansen for Januzaj og Powell er strørre, powell fikk jo litt tid i fjor, men en skade satte han tilbake, er usikker på når han kommer tilbake etter den alvorlig skaden. og om United rengner med at han klarer å komme opp på et nivå i år som tilsier at de kan bruke han. Meget spennende spiller