Disse skal du se opp for

Ny sesong, og om noen måneder prater vi helt sikkert om spillere som muligens ikke er like kjente nå før sesongen starter. Mange nye, unge, spillere presenterer seg hver eneste sesong, og jeg har prøvd å finne noen av dem som kan skape overskrifter i sesongen vi står overfor. Mulig du som leser savner noen navn. Kom i så fall med dem i kommentarfeltet. Jeg har ikke tatt med spillere som jeg føler slo gjennom forrige sesong, eller tidligere sesonger, slik som Luke Shaw (Southampton), Raheem Sterling (Liverpool), Romelu Lukaku (WBA/Chelsea), Kerim Frei, Alex Kacaniklic (Fulham), Andreas Weimann og mange flere.

Her er hvertfall noen nye navn, som kan være like greit å merke seg først som sist:

Ravel Morrison FOTO: NTB SCANPIX

Ravel Morrison FOTO: NTB SCANPIX

Ravel Morrison
Alder: 20 år
Posisjon: Midtbane
Klubb: West Ham
Tidligere klubber: Manchester Utd og Birmingham (lån)

Lovordene fløy om Ravel Morrison da han var tenåring i Manchester United. Men historiene om hans problemer utenfor banen stjal fort overskriftene. Talentet er det få som bestrider, men spørsmålet har vært om han noen gang skulle klare å få det ut. Da han var med West Ham på treningsleir i fjor sommer måtte han sendes hjem for å trekke flere råtne tenner. Han har vært innblandet i vitntrusler og historiene fortsetter.
Forrige sesong ble imidlertid en opptur. Utlånt til Birmingham ble han bare bedre og bedre, og fra mars og ut viste virkelig hva som bor i han. Har fått tillit i sommerens treningskamper for West Ham og har besvart tilliten ved å score seks mål på fem starter og fire innhopp i sommer.
Kanskje er Ravel Morrisons navn på alles lepper igjen snart – men denne gangen for de riktige tingene.

 Jonathan Williams
Alder: 19 år
Posisjon: Kant
Klubb: Crystal Palace

Enda en spiller som Crystal Palace har fått opp fra eget akademi.
Kalles «Joniesta» av Palace-supporterne, og det sier det meste om hvor høyt de setter ham. Kommet tilbake fra stygt beinbrudd som nok har satt han noe tilbake, men siste halvdel av forrige sesong var han nesten i en klasse for seg for Ian Holloway.
Kan spille i alle posisjoner på midtbanen. Skifter ofte fra venstre til høyre i løpet av kamper. Vanskelig for motstanderne å plukke opp. Rapp i potene, og et herlig overblikk. Kun 1.67 på strømpelesten, og har naturlig nok et lavt tyngdepunkt. Har allerede debutert for Wales.
En spiller mange kommer til å få øynene opp for utover i sesongen.

Jordon Ibe FOTO: NTB SCANPIX

Jordon Ibe FOTO: NTB SCANPIX

Jordon Ibe
Alder: 17 år
Posisjon: Kant
Klubb: Liverpool
Tidligere klubb: Wycombe

I fjor var det Raheem Sterling alle i den røde delen av Merseyside pratet om. Denne sommeren har forventningene til Ibe tatt vekk noe av frustrasjonen rundt Luis Suarez.
Var kun drøyt femten år da han debuterte for Wycombe, og ble klubbens yngste målscorer i ligaen noen sinne.
Er, som Raheem Sterling, kantspiller. Meget teknisk og herlig rykk. Debuterte med bravur mot QPR i ligaavslutningen forrige sesong, og assisterte Coutinhos vinnermål. Har også imponert i sommer, der han har fått brukbart med spilletid i oppkjøringen. Det bærer bud om spilletid i Premier League i sesongen som kommer, og Liverpool-fansen er ikke de eneste som er spente på hva denne unggutten kan bli.

Nathan Redmond
Alder: 19 år
Posisjon: Kant
Klubb: Norwich
Tidligere klubber: Birmingham og Burton (lån)

En av tre kantspillere det ble snakket mye om i Championship forrige sesong sammen med Thomas Ince og Wilfried Zaha. Fotrapp, driblesterk med et godt blikk. Glitrende på sitt beste, sjanseløs når det ikke stemmer. Ustabiliteten i prestasjonene har også vært det største ankepunktet, for potensialet er det liten tvil om.
Spilte under Chris Hughton i Birmingham, og vil nok kjenne en viss trygghet i å spille for en manager som kjenner han. En av få engelskmenn som kom hjem fra sommerens U21-EM med hodet hevet, og var banens beste i U21-kampen mot Skottland uka før ligastart.

Matej Vydra FOTO: NTB SCANPIX

Matej Vydra FOTO: NTB SCANPIX

Matej Vydra
Alder: 21 år
Posisjon: Spiss
Klubb: West Bromwich (lån)
Tidligere klubber: Vysocina Jihlava, Banìk Ostrava, Udinese, Club Brügge (lån) og Watford (lån)

Kåret til «Årets spiller» i Championship forrige sesong. Scoret 20 ligamål for Watford, der han til tider terroriserte motstandernes forsvar. Hurtig, veldig flink til å time løpene sine og en strålende avslutter.
Gikk likevel på en skikkelig måltørke mot slutten av forrige sesong der han ikke scoret på elleve ligakamper, før han igjen viste seg som lagets viktigste mann i play off.
For god til å bli utlånt til Championship igjen. Nå får han prøve seg på nivået over, og han får ingen enkel oppgave med å erstatte Romelu Lukaku. Skulle uansett passe Baggies’ spillestil perfekt, og kan fort komme opp i tosifret antall scoringer også denne sesongen.
Har allerede syv landskamper og to scoringer for Tsjekkia.

James Ward-Prowse
Alder: 18 år
Posisjon: Midtbane
Klubb: Southampton

Southampton har produsert klassespillere fra eget akademi på rekke og rad. Forrige sesong het stjerneskuddet Luke Shaw, men også James Ward-Prowse fikk presentert seg.
Midtbanespilleren, som er født i Portsmouth, men som dro til Southampton allerede som åtteåring, debuterte i ligaåpningen borte mot Manchester City. Var meget positiv da, men fikk likevel ikke like mye spilletid som man kanskje hadde forventet.
Kampen om en plass på den sentrale midtbanen blir ikke mindre denne sesongen med ankomsten til Victor Wanyama, likevel er det noe spesielt ved denne spilleren som gjør at man kan forvente at han etter hvert skal vokse seg til å bli landslagsspiller for England.
Har et driv over spillet sitt, kombinert med et overblikk og en evne til å lese spillet, som gjør at han virker langt eldre enn 18 år når han er på banen.

Andreas Cornelius
Alder 20 år
Posisjon: Angrep
Klubb: Cardiff
Tidligere klubb: FC København

En stor og sterk danske, som ikke debuterte i Superligaen før forrige sesong. Debuterte også som innbytter for det danske landslaget forrige sesong, og i sin første start for danskene, scoret han like godt hat trick.
Har et enormt potensial, og overgangssummen på £8 millioner sier mye om hvor stor tro Cardiff har på at dansken skal skyte og heade dem til fornyet kontrakt i Premier League.
Scoret 18 ligamål for FCK sist sesong, og Molde-supporterne bet seg kanskje fast i navnet da han scoret vinnermålet mot dem i Europaligaen.
Den unge angriperen, som også kan brukes på kanten, er 1.93 høy, og burde passe veldig bra inn i Cardiffs spillestil, der han kan få en ringrev som Craig Bellamy ved sin side. De to kan fort bli en plage for mange Premier League-forsvarere.
Det sies også at nesten halvparten av FCK-draktene som ble solgt forrige sesong hadde «Cornelius» på ryggen. I Wales håper man han skal bli like populær.

Yaya Sanogo
Alder: 20 år
Posisjon: Spiss
Klubb: Arsenal
Tidligere klubb: Auxerre

For dem som har spilt Football Manager, er Yaya Sanogo et kjent navn. Om Sanogo blir tilnærmet like god i virkeligheten, har Arsene Wenger gjort et varp.
Viste seg frem under sommerens U20-VM. Høy og slepen. Mangler nok litt på tempo. Men har utvilsomt målteft, noe han viste for Auxerre etter nyttår forrige sesong. Scoret ni mål på ni starter i Ligue 2.
Kan virke arrogant i spillestilen, og mens det noen ganger ser ut som det går tregt, ender han likevel ofte opp med ballen i beina likevel. Skal nå prøve seg på et helt nytt nivå, for et lag som er forventet å kjempe i toppen. Blir spennende å se om han er god nok for utfordringen allerede denne sesongen.

Tom Carroll
Alder: 21 år
Posisjon: Midtbane
Klubb: Tottenham
Tidligere klubber: Leyton Orient (lån) og Derby (lån)

En leken, liten, driblefant som er lett å bli glad i. Carrolls største problem er likevel at den sentrale midtbanen til Tottenham er uhyre sterk, og det har vært snakket om et utlån for unggutten.
Nå ser det imidlertid ut til at noen av konkurransen (Huddlestone, Livermore og Parker) forsvinner. Dermed kan det hvertfall bli noe mer spilletid den kommende sesongen.
Har vist seg frem i cuper og Europaliga, og imponert mange med sin pasningssikkerhet og kreativitet. Selv om han er liten, virker nesten ingen anledning for stor.

Robbie Brady
Alder: 21 år
Posisjon: Back/kant
Klubb: Hull
Tidligere klubb: Manchester Utd.

Var først en sesong på lån i Hull, uten å imponere stort. Ble kjøpt permanent i fjor sommer, og viste seg etter hvert å bli en av sesongens beste kjøp i Championship. Passer perfekt til vingbackrollen i Steve Bruce’ 3-5-2-system.
Kompromissløs i spillestilen, hvilket fører til en del kort. Bra driv med ball, og en meget god venstrefot. Det gjør også at han tar dødballene for Hull. I tillegg scoret han selv fire ganger.
Har allerede fem landskamper og én scoring for Irland.

Ross Barkley FOTO: NTB SCANPIX

Ross Barkley FOTO: NTB SCANPIX

Ross Barkley
Alder: 19 år
Posisjon: Midtbane
Klubb: Everton
Tidligere klubber: Sheffield Wed. (lån) og Leeds (lån)

Det har vært snakket om Ross Barkley i flere år nå, men midtbanespilleren er fortsatt kun tenåring. Har ikke fått så mange muligheter i Everton som noen kanskje mener han hadde fortjent. Ble etter hvert meget god på lån hos Sheffield Wednesday. Utlånet til Leeds gikk ikke like bra, der han ikke fikk stor tillit av Neil Warnock.
Gikk også på et meget stygt beinbrudd for tre år siden som satte utviklingen en del tilbake.
Med Roberto Martinez i managerstolen hos Toffees kan mulighetene blir flere. Fysisk sterk. Godt skudd. Bra overblikk. Kan også score mål.
Har vært omtalt av flere gamle stjerner som et av Englands største talenter på mange år. Dette kan bli sesongen der han endelig får vist det fram på den største scenen også.

Marco van Ginkel
Alder: 20 år
Posisjon: Midtbane
Klubb: Chelsea
Tidligere klubb: Vitesse Arnhem

En typisk «boks til boks»-midtbanespiller, som nå får lære av en av de beste i gamet – Frank Lampard. Det har vært dem som har antydet at den unge nederlenderen er en ny Lampard. Helt sikkert det Chelsea håper i alle fall, og som fikk dem til å betale Vitesse £8 millioner.
Debuterte for Nederalnds a-landslag i fjor høst. Imponerte under sommerens U21-mesterskap i Israel. Har et voldsomt driv med ball, i tillegg til å være en god ballvinner. Nese for mål, hvilket materialiserte seg i åtte mål i Eresdivise forrige sesong.
Voksen i spillestilen til tross for sine 20 år. Og har allerede bra med erfaring. Fikk nesten hundre ligakamper for Vitesse før turen gikk til Premier League i sommer.

Jesse Lingard
Alder 20 år
Posisjon: Midtbane
Klubb: Manchester Utd
Tidligere klubb: Leicester (lån)

Talentet til denne lettbeinte midtbanespilleren er ubestridt. Har fått tillit både av Sir Alex i fjor sommer og av David Moyes denne sommeren. Problemet har vært at Manchester United alltid skal kjempe om ligagull, og at konkurransen om plassen på midtbanen er deretter.
Var utlånt til Leicester en periode i fjor høst, uten at det ble noen suksess. Må snart smake litt mer på førstelagsspill, og etter det han har vist i sommer, kan det komme denne sesongen.
Har scoret flere mål i løpet av sommeren, og fikk sin debut for det engelske U21-landslaget mot Skottland i uka før Premier League-starten.

Hvem mener du man skal se opp for sesongen som kommer?
Hvilke “nye” spillere gleder du deg til å se?
Si din mening i kommentarfeltet