Sex, vold og “google-muslimer”

En etnisk norsk mann som har reist til Syria konverterte til Islam mens han lå på et psykiatrisk sykehus. En annen konvertitt misforsto religionen så mye at den muslimske kjæresten slo opp!

Ideologi er ikke drivkraften

Norsk presse forteller for lite om bakgrunnen til de ekstreme islamistene i Norge. Vi ser dem gå rundt med skjegg eller niqab, kalle hverandre for bror og søster og rope «Allah ho Akbar». Det er nok på tide å fortelle at alt ikke er så veldig ideologisk drevet.  Selv om det ser slik ut på overflaten. Kanskje er jihadistene som en hvilken som helst annen kriminell bandittgjeng. At det er sex og vold som er drivkraften, og ikke Koranen og Allah.

Høsten 2013 dro to søstre på 16 og 19 år fra Bærum til Syria. De stakk fra familien sin. Den eldste reiste for å møte kjæresten sin, en jihadist fra Bærum. Streng kodeks i hjemmet var ikke forenlig med et kjærlighetsliv. Ifølge faren angrer jentene og begge vil ut av det de beskriver som et levende mareritt. Foreløpig sitter de fast.

Mislykket kjærlighet

En annen jente i 20-årene dro fra Oslo samme år. Hun hadde blitt mer og mer konservativ og ble til slutt forelsket i en islamist fra Vestfold.  Foreldrene hennes godtok det ikke, så begge rømte til Syria. Der fant mannen seg en ny dame. Hun sitter nå igjen med ungen hans i IS-land.

Det er utrolig hvordan kjærlighet går igjen som en rød tråd i mange av historiene til norske fremmedkrigere. Stort sett mislykket kjærlighet. En ung jente fra Østlandet rakk å være gift med to norske islamister i løpet av noen få år. Hun ble dumpet til fordel for nye kvinner av begge mennene. Hvordan slike jihadister kan rakke ned på en muslimsk jente som ikke går med hijab eller en muslimsk mann som tar seg en fredagspils er ubegripelig. For noen år siden beskrev en av kvinnene i Profetens Ummah om hvordan Facebook var en viktig sjekke-arena for «brødrene og søstrene».

http://www.tv2.no/a/4003937

Klipp og lim fra Koranen

Mye av radikaliseringen skjer i det digitale rom. De som tror at moskeene er utklekkingsanstalter for norske IS-krigere har ikke peiling på hva de snakker om. I fjor høst reiste et etnisk norsk par fra Levanger til Syria. Kvinnen konverterte først og så fikk hun mannen med seg. Paret selvradikaliserte seg på internett. Man bør egentlig kalle dem «google –muslimer». Klipp og lim fra Koranen og vips er man verdensmester i Islam.

Terrorgruppa Islamsk Stat vet å utnytte dette. De vet at tusenvis av enkle sjeler sitter online og er mottagelige for religiøs indoktrinering.  I fjor reiste en av de mest ekstreme kvinnelige islamistene i all hemmelighet fra Norge til Syria. Hun var sammen med en islamist fra Oslo, men dro og fant kjærligheten med en annen norsk jihadist i Syria. Trekantdramaet har for tiden ført til splittelse i miljøet.

Mange kriminelle

De ekstreme islamistene vil fremstå som høyt skolerte ideologer som kjemper for den rette tolkningen av Islam. Virkeligheten er at de knapt vet noe om Islam. Mange har kriminell bakgrunn. En stor del er rusmisbrukere, butikkranere og voldsmenn. De sliter med utdanning, jobb og damer.

PST skriver dette i sin rapport «Norske fremmedkrigere i Syria»:

«Få av de som har reist til Syria har høyere utdanning og eller fast jobb. Flertallet kjennetegnes snarere av lav utdanning og løs tilknytning til arbeidslivet. I tillegg har en del forbindelser til kriminelle miljøer».

Les hele rapporten her:

http://www.pst.no/media/utgivelser/norske-fremmedkrigere-i-syria/

Sosiale tapere

Terrorgruppa Islamsk Stat gir dem kanskje følelsen av å endelig få til noe. Være med på noe viktig. Bli sett. Det er ikke Islam som tiltrekker. De er faktisk religiøse analfabeter når de utfordres på teologi. Det ser vi i nettdebattene hvor skolerte konservative muslimer slakter tolkningen deres av Koranen og Hadithene. Sistnevnte er de nedskrevne fortellingene om hva profeten Muhammed sa og gjorde. Mer slakt fra «sine egne» er god medisin.

I 2013 reiste to britiske jihadister, Yusuf Sarwar og Mohammed Ahmed, fra Birmingham til Syria. Gjett hva de hadde med seg i bagasjen? De hadde med bøkene «Islam for Dummies» and «The Koran for Dummies».  Kanskje det beste beviset på at wannabe-islamistene er alt annet enn gode representanter for verdens nest største religion. Den tidligere MI6 sjefen, Richard Dearlove, har beskrevet de britiske fremmedkrigerne som «pathetic figures».

Ekstremistene som har reist til Syria, og IS-sympatisørene her hjemme, er først og fremst sosiale tapere. Men det betyr ikke at de ikke er farlige. Tvert imot. PST er bekymret fordi slike utskudd kan være i stand til å gjøre hva som helst. Og det vet terrorhjernene i IS og Al-Qaida. Det er derfor de lokker dem nedover med 72 jomfruer og bekker av honning og melk. God tur!