Oppdrag utført!

Tour de France er over og Team Sky har klart det! Det er ca to og et halvt år siden Dave Brailsford møtte hele laget for første gang. Han åpnet med en forrykende tale, og vi rytterne satt musestille og lyttet. Han var engasjert, satte tydelige krav og fortalte oss om sin målsetning. Vi skulle bli det beste sykkellaget i verden, og vinne Tour de France med en britisk syklist innen 5 år. Jeg er den første til å innrømme at jeg var en av de som syns det var en vel høy målsetting. Men det var før jeg lærte Dave å kjenne.

Resten av historien kjenner vi. Team Sky med Bradley Wiggins var storfavoritter foran årets TdF. Mange såkalte ”eksperter” mente at Brad var for tidlig i form og at ”ingen” hadde vunnet både Dauphine og beholdt formen helt til den siste uka i Touren. Jeg tvilte aldri på det. Med Tim Kerrison og resten av gruppen bak tømmene viste jeg at dette har de styr på. Det har vært utrolig lærerikt å følge treningen og oppbyggingen opp mot ”eksamen”, men det er likevel en lettelse å ha det unnagjort. Som vi fikk erfare i fjor kan mange ting skje under disse tre ukene. Det fikk vår egen Kosta Siutsou smertelig erfare i år. Han veltet den første uka og brakk benet, og laget mistet en verdifull hjelperytter. Men de andre guttene brettet opp ermene og tok tak. Edvald og de andre hadde full kontroll og serverte Brad og Chris ”lissepasninger” som de puttet. I tillegg skal vi ikke glemme de tre etappeseirene til Cav, som var en kjempebonus. Stor lagidrett!

Team Sky hadde en ”hårete” målsetning i forkant av rittet og sitter igjen med enda mer. Jeg tror det går litt tid før alt dette synker inn og rytterne, og oss andre i laget, forstår hva vi har vært med på.

Tre uker med dramatikk og spenning er over, men nå gjelder det å holde fokus. Fellesstarten i OL går allerede på lørdag, og Edvald ligger allerede med beina høyt på ”treningssamling” med landslaget i Belgia. På lørdag skal lagkompisene, Boasson Hagen og Cavendish kjempe skulder mot skulder om OL gull!

K