Litt mindre hektisk…

”Roen” har nå lagt seg i årets Tour de France. Den kaotiske første uka er tilbakelagt, en uke som nesten alltid er preget av flere velt og tidlige exiter for mange ryttere. Ryttere som har hatt Touren som mål i flere måneder, lagt ned hundrevis av treningstimer, satt familien til side og vært på treningsleirer med laget, må se sin drøm om å skinne på sykkelsporten hovedscene bli knust. Å ryke ut av Tour de France er nok noe av det verste en syklist kan oppleve i sin idrettskarriere. Om det har vært flere velt i år enn normalt kan diskuteres, men det er mitt inntrykk at folk glemmer fort og at hvert år lett blir det ”verste året!” Nå er vi kommet inn i fjellene og kjøringen blir mer regulert og kontrollert. Rytterne begynner å kjenne det i beina og energibruken blir mer overveid. ”Kåtskapen” alle har den første uka har lagt seg og det blir ofte mer rom mellom rytterne, og med det blir det færre velt også

Noen av forhåndsfavorittene er allerede avskrevet i sammendraget, men det er fortsatt åpent. Det er lett å tenke at det fort blir Wiggins, Evans og Froom som vil stå på toppen i Paris, men mye kan skje ennå. På gårsdagens tempo gikk det over all forventning for Team Sky. Vi hadde håpet Brad skulle ta 40 sek på Cadel, og når det ble hele 1.43 min er vi overlykkelige. I tillegg fikk vi Chris opp i sammendraget, et godt kort å ha i tilfelle noe skulle skje med Brad. Tempoen indikerte nok en gang at Radio-gutta har fått rusket ut av maskineriet og blir, i tilegg til Cadel, de største utfordrerne. Menchov og Nibali kjørte vel egentlig en ok tempo, og vil fortsatt være med i kampen rett bak disse.

Siden det bare er to fjelltoppavslutninger igjen kan det nå se ut til at de tre i tet kommer til å gjøre opp om sammenlagtseieren, og det var i tillegg disse guttene som satt igjen på avslutningen opp til La Planche des Belles Filles. Etter en fantastisk førsteuke for RadioShack-Nissan-Trek var det fullstendig kaos på den etappen. Det virket som de ikke hadde noen plan om hvem de skulle kjøre for. Men de vil komme tilbake, de har et jevnt over sterkt lag i fjellene og har nå ingenting å tape. Denis Menchov, russisk tempomester fra i år, blir også spennende å følge. Selv om alt går på skinner for oss i Team Sky, tar vi ingenting for gitt. Det er mange kilometer og utfordringer som står igjen før de suser inn på Avenue des Champs-Élysées om to uker. Så den “roen” har ikke lagt seg…

Når det gjelder Edvald blir det nok mye hjelperytteroppgaver på han. Om det går som vi håper, vil Edvald være en av nøkkelpersonene for Sky-suksess i sammendraget. Med gultrøye i laget og Kosta Siutsou ute av rittet blir det dessverre få muligheter for personlig suksess for vårt norske håp. Men vi skal ikke være redd for at vi ikke vil se han. Hans norske mesterskapstrøye er lett å få øye på, og med sterke bein og mye offervilje vil han ta mange lange føringer i fronten av feltet for å beskytte den gule trøya. Slik er bare denne lagidretten.

Kurt 🙂