Vintertrening – nå som trener

Jeg har så vidt begynt å venne meg til livet som sykkelpensjonist og startet en ny hverdag som Coach i Team Sky. Som mange sikkert har fått med seg allerede, så fikk jeg altså muligheten til å bli Coach i stedet for sportsdirektør. Team Sky hadde mangel på coacher, men var ganske bra besatt på sportsdirektørfronten. For min del var også stillingen som Coach mer attraktiv. Den gir meg muligheten til å jobbe veldig tett opp mot rytterne i den daglige treningssituasjonen, noe som er en viktig motivasjonsfaktor for meg. Etter en lang sykkelkarriere var det heller ikke negativt å få redusert antall reisedøgn noe.

Mine oppgaver som coach blir først og fremst å følge opp enkeltryttere. Første året vil jeg ha ansvar for seks ryttere, deriblant Edvald. Sammen med resten av coaching-gruppen setter vi opp program for disse rytterne og følger de opp i treningsarbeidet. Lars Petter er ikke en av ”mine” ryttere, han har Bobby Julich som coach, men jeg kommer til å ha litt kontakt med ham også, spesielt siden han blir en viktig treningspartner for Edvald i de periodene hvor de er hjemme i Norge. En tilleggsutfordring for meg blir selvsagt å holde bena nok i gang til at jeg kan henge med gutta på noen av langturene nå i vinter.

Jobben i Team Sky blir selvfølgelig min hovedgeskjeft, men i de periodene jeg er hjemme kommer jeg til å jobbe mye med Melkesyrefabrikken også. Melkesyrefabrikken er et nystartet test- og treningsveiledningssenter som jeg er engasjert i. Det blir en interessant tilleggserfaring å hjelpe mosjonister i form også, samtidig som jeg jobber med noen av verdens beste syklister.

Nå flytter jeg til Spania, i hvert fall for et par ukers tid, for første treningsleir før sesongen 2012. Fokus under denne samlingen blir mengde – mye mengde! – både i timer og kilometer. Det blir en ny hverdag å sitte i bilen bak, i stedet for på sykkel i treningsgruppen. Men sykkelen blir med på turen, og jeg håper å få lurt meg ut på noen treningsturer selv også.

Kurt:-)