VM-feber!

Da er det ikke mange dagene til VM i København. Min profesjonelle sykkelkarriere startet på sett og vis da jeg ble U23-verdensmester i San Sebastian i 1997, så det skal bli fint å avslutte den med et VM, nesten på hjemmebane. Riktignok skal jeg sykle ritt etter 25. september også, mitt siste ritt blir Paris-Tours 10. oktober, men med familie og venner og veldig mange norske sykkelentusiaster på plass i København blir det en fin markering og helt sikkert et emosjonelt farvel med en aktiv idrettskarriere som har betydd utrolig mye for meg.

Etter å ha blitt U23-verdensmester i ’97 stilte jeg i mitt første senior-VM i Valkenburg året etter. Som eneste nordmann, i en hard løype og under ufyselige forhold, ble det litt for tøft det året, men etter hvert har det blitt en del VM, og mange gode minner. Best husker jeg nok Salzburg i 2006, som endte med 13. plass etter spurt i en større gruppe, og Mendrisio i 2009, da jeg lenge hang med en stadig mindre tetgruppe, og kom inn til 12. plass.

De siste ukene har jeg vært i Belgia. Kjørt Kermesse-ritt og trent knallhardt. Nå har Edvald, Gabriel og Thor også sluttet seg til, og vi kjører den siste langturen i morgen sammen før vi setter kursen for København. Alle er i godt slag og vi gleder oss veldig til søndag.

Thor beviste i fjor at det er mulig å vinne, selv om man kommer fra et lite land som kun er representert med tre ryttere. I år er vi fire, og to mann som, på en god dag, skal kunne kjempe om tittelen. Thor kan bli historisk, som bare den sjette rytteren gjennom tidene som har forsvart regnbuetrøyen. Edvald har vist en god form helt siden de to etappeseirene i Frankrike. Alt ligger til rette for en fantastisk folkefest i Københavns gater, sett med norske øyne:)

Vi sees!