En varslet suksess.

Jeg har ikke helt sansen for Turbo-Stordalens heseblesende evangelisering av prosjektene sine…han selger nok fantastisk, men det blir mye egotripp over det.
Derfor blir dette stykke et balanseringsnummer fra min side. Fotball betyr mye for meg, og afrikansk fotball, litt ekstra.
Med håp om å ikke legge altfor mye press på en ung Dakar-kars skuldre vil jeg varsle en suksess. Som kan utfolde seg i norsk fotball.

Jeg føler meg vel hjemme i Dakar, etter mange år, mange besøk der nede, på den vestligste spissen av Afrika. Fotball er en stor del av livet for mange, som her hjemme.
Mange lever og drømmer, med fotball i hodet. Noen få, veldig få, får dem oppfylt. Det er mye som skal klaffe på en gang for å oppnå det.
Midt i byen finner vi Malicks, min afrikanske “brors” akademi. Det er et bevisst valg at det ligger der, midt i byen.
Mange akademier har plassert seg langt utenfor byen, slik vil de skjerme seg, og spillerne, fra oppmerksomhet og distraksjoner.
Det blir en slags beskyttet leir, en ny betydning av “Konsentrasjonsleir”, der de kan konsentrere seg om seg sjøl. Dette vil ikke Malick.
Ved å være midt i livet, blant alle problemer og episoder, vet gutta hvor de kommer fra, hva de er, hva de kan oppnå…hvor godt de egentlig har det.
De lærer mere om ansvar…må ta avgjørelser selv også. Når andre tar regien over alt, kan man lett ende som en slags klient.

Vel, altså. Akademiet har etterhvert fått en solid struktur, sportslig, med de beste trenere, metoder, treningsforhold (foreløpig leide), forpleining, skole (under utvikling), og
ikke minst, rekruttering. Nå ligger nokså knallharde krav i bunnen: Hurtighet, teknikk, fysikk MÅ støtte opp talentet.

Nok om bakgrunnen. En spiller jeg har sett siden han var 13-14, MOHAMED GUEYE, et “produkt” fra Malicks hånd, er nå i Fredrikstad..har vært der i snaut 3 mnd.
Han har en verktøykasse av egenskaper som vil gjøre han til en toppspiller, det vil jeg spå.
Foruten teknikken, farten, fysikken, smartnessen, har han denne psyken, som Mame Biram, en X-faktor.
Han er sikker og trygg på seg sjøl, på en naturlig, likefram måte. Ønsker alltid å bli bedre, lære noe mer. Har ikke divatendenser, sosialt trygg og smart.
Ved å signere for FFK, en klubb som har vist at de tror på unge spillere, vil han få en ideell arena å utvikle seg i.
At gutten har hatt mange liebhabere, kan vi ta senere…FFK og Mohamed blir en match made in heaven.
Som spiller har jeg tenkt han minner om Nani…frekk og teknisk, som kan gå og utfordre begge veier…nesten alltid fremover…like god med begge føtter…finner rom og vei.
Ordentlige pasninger og skudd.
En Nani, altså. Forleden tenkte jeg enda litt lengre. Mohamed har faktisk mye av stilen og måten til Dagfinn Enerly. Jeg har selv hatt fornøyelsen av å spille
mot (og noen gange med, på drillepartyer i Veitvet-hallen) noen av Enerly-brødrene.
Farta, frekkheten, evnen til å utfordre og komme rundt…pasningene..skuddene..det er Mohamed, det! Som Dagfinn E.

Mitt håp, og min tro, er at Mohamed vokser til å bli en topp spiller i FFK. For så å gå til en topp klubb i Europa. Han er Star Material.

Jeg tror han når lengre enn Mame.

 • Anonym

  Bra skrevet blogg. Bra å lese, men jaktet egentlig etter det reele fakta under deres talentoppbygning og sånt men det kom etterhvert. Var noen unødvendige ting,men det er bare min mening. Hvis jeg var en lærer hadde jeg gitt deg en 7 i karakter!

 • Anonym

  Nå håper jeg at de beholder stammen i laget, beholder Emery og finner en sunn løsning på hvordan man skal nedbetale gjeld osv. 

  La Liga trenger lagene som Valencia, Atletico Madrid osv. for å opprettholde en viss spenning! 

 • Eeh… Hvor er researchen din? Valencia har under Llorente greid på to år å nedbetale gjelden fra 520 mill euro til nå 370. Treneren ansettes kun et år av gangen, og det er lagt begrensninger på lønninger og kjøp. Det er fortsatt en lang vei igjen, men å si at konkursen kun er bremset opp er fullstendig feil. Under Solér ble det gjort MYE, MYE feil, men han hentet bl.a. spillere som Villa!! Og med tanke på kampen mot Chelsea blir jeg STOLT av å se at jeg holder med en underdog med dårlig økonomi som spiller 1-1 mot en klubb med nærmest uendelige muligheter hva gjelder spillere etc.

 • Hola!
  Godt du holder liv i bloggen, Marianne! De andre har blitt skikkelig late på det området 😉
  Gleder meg til å se dere i karnevalmodus hele gjengen! Kanskje på tide med poengrekord denne uken?
  Lykke til uansett 🙂

  Og når det gjelder kjekstips er Firkløverkjeksene til Freia farlig gode!!

 • Anonym

  Synd att Sverige inte visar samma program som Norge får se, Sverige är en vecka efter tror jag. Men när vi väl får se samban är jag säker på att den är DRITBRA!

 • Anonym

  heier på dokk! skal stemme :)) Atle bør vurdere å skifte yrke;)))

 • Lykke til begge to 🙂

  Atle er såå morsom <3 haha

 • Går det bra med ukens danser? Atle har vært dyktig hittil han, men jeg stemmer på deg, Marianne. Du er den beste. Og fineste 😉 Lykke til videre.

  P.S. Prøv Oreo-kjeks istedenfor Safari og Ballerina, de er skikkelig gode.

  • Marianne Sandaker

   Takk for det!  Det er jo hyggelig å høre 🙂  Oreo har vi prøvd, og det er bedre enn safari ja 😉

   -Marianne

 • Svampebob-kjeks er veldig godt 😀

 • http://www.facebook.com/pages/Valencia-CF-Norge/177210692341619
  Her kan dere følge nyheter om Valencia på norsk 🙂

  Ellers har jeg min egen blogg ;

  http://cfvalencianorge.blogspot.com/2011/11/valencia-cf-bayer-04-leverkusen-3-1-1-1.html

  God artikkel egentlig. Jeg bor i Valencia, og kan derfor følge klubben tett. Klubben virker sunnere enn på lenge. Men et stort problem er media og veldig mange tilhengere som bare venter på en anledning for å sende Emery tilbake til baskerland. Han mangler kanskje karisma, men forventningene er skrudd altfor høyt med tanke på spillematerialet. Llorente, sportsdirektør Braulio og trener Emery har tross alt klart å styre skuta greit en stund nå. Det ser også ut som om de får solgt gamle Mestalla før året er omme (blir annonsert på generalforsamlingen 19/11). Ny Mestalla blir praktfull, men hvordan man skal fylle en kapasitet på 75.000 når kun snaue 40.000 møtte opp mot Leverkusen igår, vet ikke jeg.
  Braulio har vært smart i overgangsmarkedet, og hentet flere klassespillere for forholdsvis lite penger. Mange har til gode å slå til for fullt, men det kommer. Når man tenker på hvor langt nede de var etter Koeman i 2007, og hvor mange klassespillere som har forsvunnet hver sesong, er det imponerende å bli “best blant resten” i La Liga hvert år.
  Klubben har likevel en lang vei å gå på andre områder. Til tross for å høyt oppe på UEFA-rankingen, er de elendige på promotering utenfor Valencia-regionen. Prøv bare å skaffe deg en spillertrøye eller billett på deres offisielle hjemmeside! De har kun tre ansatte i markedsføringsavdelingen sin, og ingen av de kan engelsk. De konsentrerer seg mest om Valencia by, og virker uvitende om hvor mange tilhengere de har utenfor landegrensene. At deres offisielle fanklubb også har fått en lat og korrupt president hjelper ikke på saken.

  Nå ser jeg at dette blogginnlegget er gammelt, men jeg håper du vil skrive mer om klubben 🙂 AMUNT!

 • Very interesting article. Thanks for your excellent post.
  forex broker reviews

 • Anonym

  Kan du blogge mer?