Seriegull til salgs-eller “12 rette”…?

I den fartsfylte overgangen til Pape Pate Diouf fra Molde til FCK er det mange som rister på hodet av salget. Man mener MFK “selger gullet før bjørnen er skutt”.
Dette med suksess for klubber er enda tydeligere i Afrika, enn i Norge. Der bygges jo lag mye raskere, og når en klubb gjør suksess, med gode spillere, er det jevngodt med rasering. Større klubber (evt) i Afrika, eller fra Europa plukker godbitene, og trener/klubb må starte igjen. Økonomisk nogenlunde på beina, men på sportslig tynn is. Det er jo ganske effektiv spillerutvikling, slik uten sikkerhetsnett.
Dette er jo på godt og vondt. Nye talenter får plass å boltre seg på, i motsetnig til i f eks Norge, hvor de må vente altfor lenge på sjansene. Man har da fått eksempler på 26 år gamle “talenter”, med både piggsveis og overstegsfinter.
Man kan se en viss forskjell på Nord-Afrika og “svarte” Afrika. De store klubbene i Egypt, Tunis og Marokko, har høyere gjennomsnittsalder enn lenger ned i Afrika. Lønninger og status er nesten på høyt europeisk nivå. Det er vanskelig å dra en topp spiller fra f eks AlAhly i Egypt ut av den vel betalte tryggheten der, til f eks Europa. De hentet jo gærningen Zaki til England, men diamantene fortsatte i skjul i Egypt. De beste spillerne lar Europa være Europa.

Jeg har sansen for OGS sin fryktløse innstilling i byggingen av Molde. Han stoler på at han får inn nye folk i rollene han dyrker. Det vil betale seg over tid. Og bunnlinja vil bli relativt grei, som bonus.

 • har dere en bra sminkelook?

 • Hva kommer til høsten :)?

 • Herlig! :O)

 • Du imponerte oss på søndag, Pappa. Hvem hadde trodd at du kunne bevege deg slik? Tviler på at du trenger å stille med melding, for vi har sett moves’ene dine, og de holder et høyt nivå. Tror til og med at dommerpanelet vil si seg enig i det. Hot tips! Tor Fløysvik er opptatt av fotarbeidet, og at skuldrene ikke faller. Hvordan vet jeg dette? Vel, det har sin fordel å ha fire jenter i familien. Dette programmet er et av de få programmene som samler hele familien. Lykke til. Ses på lørdag. Alt godt, Kim. 

 • Gratulerer med fantastisk start på årets sesong!!
  Ta en titt på Skal vi danses Facebookside (http://www.facebook.com/skalvidanse) – mange imponerte fans 🙂

 • Synes dere var fantastiske, ønsker dere lykke til videre. Heier på deg 🙂

 • Det er nok ”Nise” hun skal fram til 🙂

 • Det er nok ”Nise” hun skal fram til 🙂

 • he he , der domma du deg ut Harald ;p

 • OomBlou

  Helt grusomt for en pengesløsing det er her i landet!
  Og alle vet at det er Ap og vennene deres som står bak.

 • Tora Hansen

  Pengesløsing og esende byråkrati er SV/AP i et nøtteskall. Å hylle Thon – som daglig skviser gud vet hvor mange småbedrifter med sine syke husleier – fremstår som ekstremt barnslig.

  • Kristjan Hilmarsson

   Thon kjører bare vanlig markedspris pr kvadrat på sine lokaler, det er ikke noe sykt ved akkurat det, det som er sykt igjen, er det galopperende og rekordhøye kostnadsnivået i landet, noe som først og fremst er tilkommet grunnet de rødgrønnes vanvittige avgiftspolitikk, bompengene inkludert, og så tiltaksløshet i det å oppruste samferdselen, veiene ikke minst, slikt gjør at alt blir dyrere i et samfunn, både offentlige og private varer og tjenester.

   Det er små og mellomstore bedrfters største dilemma…

 • KapteinKjeks

  Det er jo klart at Ap må skaffe arbeid til velgergruppa si.,

 • sindlaks

  det som virkelig er dilemmaet her er at økningen i statlig byråkrati ikke er med. tar vi med staten snakker vi om 60 milliarder+ og det er uten sosiale ytelser dette er skremmende og likevel er det mange som vil ha disse huff å huff. man skal huske at voksende byråkrati i staten svekker helsevesenet,politiet og samferdsel fordi de spiser opp disse budsjettene.

 • Karen Samuellsen

  Byråkratpartiet, ikke arbeiderpartiet(frp).

 • twin peak

  “Thon er et levende bevis på at aldersgrenser og pensjonsalder må praktiseres fleksibelt!”

  Thon er et levende bevis på at det fremdeles er mulig å bli rik av hardt arbeid i Norge.