SOPRANOS-METODEN. Spillet om fotballen.

Folket hadde begynt å venne seg til den nye narkotikaen…som fikk litt mere mening inn i hverdagen. Uka gikk litt lettere med disse dosene av “Fotball”, som stoffet kalles. Tilgangen på stoff var god…markedet flommet nesten over av Fotball.

Før var det vanskelig å få tak i, bare noen sporadiske leveranser kom igjennom da Arne Ball og Marienlyst-gjengen, hadde full kontroll over markedet. Folk satt og ventet på små glimt i små forundringsposer som “Sportsrevyen” og den litt grommere “Tippekampen”. Endel var fornøyd, men det var også mange som fikk abstinenser…noen reiste helt til England for å få tilfredsstilt behovet.

Tidene forandret seg, flere gjenger dukket opp. En ny gjeng etablerte seg i Bergen, de såkalte 2`erne. 2`erne hadde et lidenskapelig forhold til hjemmelaget stoff…norsk fotball, som den kaltes. Og i Oslo slo også Canal-gutta seg opp. De spesialiserte seg på leveranser fra England. Premier-støv ble en hit. Fra Sverige kom det en annen gjeng, rutinerte,verdensvante karer, 3`er gjengen, som senere syntes navnet ble litt kjedelig, og dannet ViaKul, og hyra inn en lokal norsk kapo med kosmisk selvtillit, JanÅge. De satset på mere europeisk stoff…fikk levert saker fra hele kontinentet.

Norge er jo et lite land, og det er kanskje ikke plass til så mange gjenger som skal leve av dette stoffet. Gjengene fikk gjøre opp seg imellom om hvem som skulle levere stoff rundt om i landet. Arne Ball og Marienlyst-gjengen ramla helt av lasset, de fikk for lite lommepenger av sine foresatte til å kunne skaffe seg hele partier av fotball. Det var lett å se at Arne Ball fikk abstinenser, han gikk raskt inn i en slags dement transe..med mye mimring. Marienlyst-gjengen henfalt til andre, lettere stoffer, som Skiskyting og Rally.

2`erne fikk fatt på store mengder av stoff…Tippeliga og Landslag…og ble nesten hysterisk entusiastiske. De brukte endel tid på å lære stoffet å kjenne, og pøste ut stoff på markedet. Davyen, som storkoste seg som dealer, hadde fine dager..og gjengen rekrutterte stadig flere flinke selgere.

Canal-gutta hadde gode dager med Premier-støvet sitt. Og JanÅge og Francisco smilte selvsikkert opptil flere ganger i uka…stoffet deres var populært.

At Lille Norge kunne tåle så mye stoff var jo egentlig en overraskelse. Det var en av de aller smarteste karer Vestlandet noen gang har fostret, VossaRune, som pønsket ut ideen. “-Sett opp prisen, og kjør femdoble doser”, var konseptet hans.
Ingen trodde det kunne være mulig, særlig ikke de som hadde fått løyve til å eie FotballMonopolet, den såkalte NØFF-gjengen fra Ullevaal. Men, VossaRune, lur som han var, klarte å skape det gamle, litt kjedelige stoffet om til et nytt superstoff, som i tillegg kostet mangegangern av det det gjorde før. VossaRune ga seg med det, mens han var på topp, han fikk jo en andel ingen kunne tru at nokon kunne få…NØFF-gjengen skjønte jo ikke konseptet hans før etterpå…da det var for seint.

Vel, dagene og årene gikk, folk kjøpte mer stoff, og klarte seg ikke uten. Etterhvert kan de få tak i stoff overalt…tilogmed i sin egen lomme, bare de betalte for det.

Canal-gutta gikk på en skikkelig smell, da plutselig Kartellet i England bestemte seg for å bruke 2`erne som langere i Norge, enda Canal-gutta hadde gjort en super jobb, på alle vis.

2`erne la mye i arbeidet med stoffet sitt, ble utrolig flinke til å foredle råstoffet de hadde fått tildelt fra NØFF-gjengen. Alle virket fornøyd, både folk, 2`erne og NØFF.

Mens 2`erne koste seg over all suksessen, de fikk stadig mere stoff å gi folk i by og land, satt Canal-gutta og slikket sine sår…oppsatt på å komme tilbake i manesjen. De hadde jo mye lommepenger fra Telenor-gjengen til Baksnaus i sekken. De ringte Yngve Sopranos i NØFF-gjengen, med skjult nummer, og spurte om de kunne komme med et “offer not to be refused”….? -Jau, Yngve Sopranos og høyrehånda hans Niels Høyne var ikke vonde å be. De trommet sammen til hemmelig møte på Bare Bing. Det ble endel småkrangling og knuffing…noen fra NØFF-gjengen dro avgårde i full fyr…men SopranosYngve og Niels Høyne banket saken igjennom, og ga Canal-gutta kontroll over alt det hjemmelagede Norske stoffet, på strak arm.

2`erne visste ingenting om at nesten alt stoffet deres var blitt konfiskert i en hemmelig operasjon. Gjett om de ble overrasket! De var nesten like sjokkert som Supersnoken Arne Toholt ble, da han ble tatt ut av businessen på 80-tallet.

Canal-gutta dro på byen og feiret kuppet…Davyen hos 2`erne ble nesten svimmel av alle intrigene. 2`er sjef Garden-Vegard mistet nesten all tro på menneskeheten. Arne Ball minnet litt om balkonggutta hos Muppet-Sjåv, der han kunne bivåne “høk over høk”-spillet om Norges nye narkotika.

Soprano-metoden har vist seg som et lukrativt konsept. Nå også i Norge.

 • Heia Rachel :-)! Gleder meg til å se fler video-opptak. Fint at dere har det gøy på trening. 

 • Helene Alseth Haaland

  Herregud. Eg ler like godt ennå! Helst få rastafletter igjen, du kler det så veldig!

 • Kollektivet er på Twitter med TV2_Kollektivet og Cess finner du på CessSN 🙂

 • Anonym

  http://www.vargas12.com/2011/10/maria-mohn-jeg-lever-ut-drommen-i-idol/

  Fredag 28. oktober kl 2030 står Norge stille, ikke en bil å se på veiene, ikke et menneske å se i gatene. Det er ikke ewt menneske å se. 

  Alle sitter å ser på IDOL, og Maria Mohn som trollbinder sitt publikum igjen.

  Ikke glem å stemme på Norges neste IDOL.

 • Så sykt fin du har blitt med litt mørkere hår:)) Luv it

 • Larsarus50

  Hvis Jan-Erik Larsen mener det er sofaen som er vinner, bør jo Arbeiderpartiet virkelig gå i seg selv å se hva de har gjort feil.

  Fram til det er kommunevalg om to år og nytt stortingsvalg om fire år, bør en av fanesakene til AP være å få byttet ut alle sofaene i de norske hjem.
  Kun en hard, smal, lav og ukomfortabel sofa bør tillattes slik at sofavelgerne ikke har lyst til å sitte/ligge hjemme. Få dem ut av heimen!
  Sikkert flere partier som vil støtte en så viktig sak.

 • Peter Bering

  Det er bare å kondolere alle som ville ha en ny og bedre kurs i Norge. Med KF og/eller V “på vippen” blir det nå bare impotent stolvarming på vegne av Ap for H og Fp.

 • Per Olav Olsen

  Sofaen for noe tull, elendig politikk og en løgner som sjef senket AP

 • Privilegiert

  Jeg tror nok det er behagelig å skylde på “sofaen”. Men, faktum er at folk er lei av tomme løfter. I denne familien stemte 3 tidligere trofaste AP velgere i år på noe annet. Politikere som håner velgerne, ved ikke å engang være interessert i å innfri det de ble valgt for, og som i tillegg håner befolkningen ved å si at deres klager, er løgn (tenker på ikke-fungerende offentlige etater i fleng) og som nekter å ta ansvar ovenfor miljø og fremtidige inntekter og energi. Som lukker øynene for alt som er skjevt, kaller det “enkeltsaker” og kan ved det ro seg unna…. Slike politikere kan vi jo ikke ha. De kjører jo landet i grøfta. Viser til vekst og fremgang, med fiktive målinger! Nei, tusen takk, slikt finner vi oss ikke i.

 • Peter Bering

  V og KF vil bevisst og planlagt droppe regjering, ha som eneste mål å plage en kortvarig regjering av H og Fp, innen rimelig kort tid la seg fange inn av Ap og Sp hvor de politisk hører hjemme, for så å danne regjering med disse. Alt vil så fortsette som hittil, bortsett fra at KF får kaste enda flere milliarder til korrupte land og at Venstre får gjøre Norge islamsk enda raskere. Stoltenberg får fortsette sin ekstreme ødeleggelse av organisasjonen og kulturen i offentlig sektor og sikret oljefondet som det enorme korrupsjonsfondet utenfor borgernes kontroll det er.

  H+Fp tapte valget med ca 43 % av stemmene. Hadde de fått ca 46%, f eks H 28% og Fp 18%, tror jeg at de hadde vunnet minst 85 mandater og majoritet på Stortinget. Kondolerer til alle som ville ha en ny retning i et svært vanstyrt Norge hvor Ap-regjeringen tar æren for og dekker over med uforskyldt oljerikdom, noe andre land ikke kan, og ødelegger landet innenifra.

 • Åge Fred Gram

  De Rødgrønne ble senket av sin egen politikk.Olje boring,gasskraft uten Rensing,fler fattige ,fler kriminelle,fler på uføretrygd,avkristing av norge,skatteøking for pensjonister,sykehuskøer,skifergass.

 • Jan Haugen

  Hersketeknikken med å spå dommedag om NOEN ANDRE overtok roret, samt tydelig bevist manglende gjennomføringsevne var nok en sterkt medvirkende faktor til at den R/G “regjeringen” tapte med glans….

 • ann

  skal first house styre norges befolkning -og alle politiske prosesser stoppe opp first house kan fort bli et sjelsord .