SOPRANOS-METODEN. Spillet om fotballen.

Folket hadde begynt å venne seg til den nye narkotikaen…som fikk litt mere mening inn i hverdagen. Uka gikk litt lettere med disse dosene av “Fotball”, som stoffet kalles. Tilgangen på stoff var god…markedet flommet nesten over av Fotball.

Før var det vanskelig å få tak i, bare noen sporadiske leveranser kom igjennom da Arne Ball og Marienlyst-gjengen, hadde full kontroll over markedet. Folk satt og ventet på små glimt i små forundringsposer som “Sportsrevyen” og den litt grommere “Tippekampen”. Endel var fornøyd, men det var også mange som fikk abstinenser…noen reiste helt til England for å få tilfredsstilt behovet.

Tidene forandret seg, flere gjenger dukket opp. En ny gjeng etablerte seg i Bergen, de såkalte 2`erne. 2`erne hadde et lidenskapelig forhold til hjemmelaget stoff…norsk fotball, som den kaltes. Og i Oslo slo også Canal-gutta seg opp. De spesialiserte seg på leveranser fra England. Premier-støv ble en hit. Fra Sverige kom det en annen gjeng, rutinerte,verdensvante karer, 3`er gjengen, som senere syntes navnet ble litt kjedelig, og dannet ViaKul, og hyra inn en lokal norsk kapo med kosmisk selvtillit, JanÅge. De satset på mere europeisk stoff…fikk levert saker fra hele kontinentet.

Norge er jo et lite land, og det er kanskje ikke plass til så mange gjenger som skal leve av dette stoffet. Gjengene fikk gjøre opp seg imellom om hvem som skulle levere stoff rundt om i landet. Arne Ball og Marienlyst-gjengen ramla helt av lasset, de fikk for lite lommepenger av sine foresatte til å kunne skaffe seg hele partier av fotball. Det var lett å se at Arne Ball fikk abstinenser, han gikk raskt inn i en slags dement transe..med mye mimring. Marienlyst-gjengen henfalt til andre, lettere stoffer, som Skiskyting og Rally.

2`erne fikk fatt på store mengder av stoff…Tippeliga og Landslag…og ble nesten hysterisk entusiastiske. De brukte endel tid på å lære stoffet å kjenne, og pøste ut stoff på markedet. Davyen, som storkoste seg som dealer, hadde fine dager..og gjengen rekrutterte stadig flere flinke selgere.

Canal-gutta hadde gode dager med Premier-støvet sitt. Og JanÅge og Francisco smilte selvsikkert opptil flere ganger i uka…stoffet deres var populært.

At Lille Norge kunne tåle så mye stoff var jo egentlig en overraskelse. Det var en av de aller smarteste karer Vestlandet noen gang har fostret, VossaRune, som pønsket ut ideen. “-Sett opp prisen, og kjør femdoble doser”, var konseptet hans.
Ingen trodde det kunne være mulig, særlig ikke de som hadde fått løyve til å eie FotballMonopolet, den såkalte NØFF-gjengen fra Ullevaal. Men, VossaRune, lur som han var, klarte å skape det gamle, litt kjedelige stoffet om til et nytt superstoff, som i tillegg kostet mangegangern av det det gjorde før. VossaRune ga seg med det, mens han var på topp, han fikk jo en andel ingen kunne tru at nokon kunne få…NØFF-gjengen skjønte jo ikke konseptet hans før etterpå…da det var for seint.

Vel, dagene og årene gikk, folk kjøpte mer stoff, og klarte seg ikke uten. Etterhvert kan de få tak i stoff overalt…tilogmed i sin egen lomme, bare de betalte for det.

Canal-gutta gikk på en skikkelig smell, da plutselig Kartellet i England bestemte seg for å bruke 2`erne som langere i Norge, enda Canal-gutta hadde gjort en super jobb, på alle vis.

2`erne la mye i arbeidet med stoffet sitt, ble utrolig flinke til å foredle råstoffet de hadde fått tildelt fra NØFF-gjengen. Alle virket fornøyd, både folk, 2`erne og NØFF.

Mens 2`erne koste seg over all suksessen, de fikk stadig mere stoff å gi folk i by og land, satt Canal-gutta og slikket sine sår…oppsatt på å komme tilbake i manesjen. De hadde jo mye lommepenger fra Telenor-gjengen til Baksnaus i sekken. De ringte Yngve Sopranos i NØFF-gjengen, med skjult nummer, og spurte om de kunne komme med et “offer not to be refused”….? -Jau, Yngve Sopranos og høyrehånda hans Niels Høyne var ikke vonde å be. De trommet sammen til hemmelig møte på Bare Bing. Det ble endel småkrangling og knuffing…noen fra NØFF-gjengen dro avgårde i full fyr…men SopranosYngve og Niels Høyne banket saken igjennom, og ga Canal-gutta kontroll over alt det hjemmelagede Norske stoffet, på strak arm.

2`erne visste ingenting om at nesten alt stoffet deres var blitt konfiskert i en hemmelig operasjon. Gjett om de ble overrasket! De var nesten like sjokkert som Supersnoken Arne Toholt ble, da han ble tatt ut av businessen på 80-tallet.

Canal-gutta dro på byen og feiret kuppet…Davyen hos 2`erne ble nesten svimmel av alle intrigene. 2`er sjef Garden-Vegard mistet nesten all tro på menneskeheten. Arne Ball minnet litt om balkonggutta hos Muppet-Sjåv, der han kunne bivåne “høk over høk”-spillet om Norges nye narkotika.

Soprano-metoden har vist seg som et lukrativt konsept. Nå også i Norge.