Norgesglasset. Om Ujah, J A Riise, Bratseth, Mourinho…

Norgesglasset er en gammel klassisk norsk innretning. Med det kan man lagre og konservere råvarer og godbiter. Her oppe blant fjell og fjorder (jfr “Hurtigruta”) er vi jo skrudd sammen til litt forsiktige, nøysomme og fornuftige skapninger . Norgesglass er gode å ha, ja…
Da jeg sist søndag så Anthony Ujah for andre gang denne vårsesongen smelle inn fire goaler i en kamp, ble jeg en anelse imponert. Merkelig var det da å se Henning Berg kommentere hendelsen etter kampen: “-eh, ja…han har jo litt å gå på defensivt, da—!”. Hallo? En fotballbane har to retninger, fremover og bakover…joda. Men når en 20-åring banker inn 4 mål igjen, i tillegg til en god del andre, da er det vel andre ting man noterer i margen? Mulig Henning spiller bremsekloss for å beholde Ujah litt lengre, men det får være grenser.
Denne norske fornuftige forsiktigheten kan muligens være til fordel avogtil, men den kan også fungere som et håndbrekk på ferden framover.
NFF kjører jo sin snusfornuftige linje med effektiv organisering og gjennomanalysert motstanderfrykt. Spillerne ned på de yngste landslagene synes som om de velges ut etter hvor gode de er til å stoppe motstanderen. Fysikk er et must. Pasning på markert medspiller: Fy, fy! Spillere advares mot å ha eventyr i hodet…”-best å holde seg i Norge til man er voksen…”
Hadde John Arne Riise spurt dem om råd hadde han nok vært TV-reparatør på Sunnmøre i dag (noen ville jo også ha foretrukket det!). Det skal selvfølgelig trenes en masse for å nå til toppen. Likevel er det en egenskap som også behøves, og som ikke vokser på trærne her hjemme. GALSKAP. Det trengs en galskap for å ofre alt, og for å se seg selv på øverste hylle. Den er vanskelig å finne, eller holde på, med denne fornuftige og forsiktige Norgesglass-metoden vi blir fostret opp med.
Rune Bratseth gikk, mot all fornuft, nærmest direkte fra lokalfotball i Trondheim (Astor?) til Rehagels Werder Bremen. Heldigvis tenkte han, og folkene rundt han, ikke alt for mye før han dro. Per Ciljan Skjelbred har brukt fornuften, og tripper fortsatt uforløst rundt på RBKs midtbane…
Mourinho er vel også et levende eksempel på en mann som har kastet både hjelm og redningsvest i sitt liv. Lenge leve Galskap og Fantasi….!

 • Anonym

  Jeg holder motoren i gang med min elektriske sykkel ecoride.

 • Anonym

  Er dette en ny måte å si “Neste år” på..?

  • Anonym

   Nha, det er en måte si: I år! På, siden sesongen starter om 2 uker 😛

 • Per Fekt

  For Liverpool gjør det ingenting at to av Mesterliga-konkurrentene ikke har hatt en minneverdig sommer. Selv om Kenny Dalglish ikke rår over en komplett spillerstall, har de likevel tatt flere steg i løpet av ferien. Manageren har i hovedsak fått tak i de britiske spillerne han ville ha – i hvert fall i midtbaneleddet. Charlie Adam, Stewart Downing og Jordan Henderson er kanskje ikke de hotteste i Europa, men de gir Liverpool sårt tiltrengte kvaliteter og bredde.
  Vilke kamper i sommer er egentlig minneverdig for Liverpool?

  • Ville vært mer skremmende for Liverpools del om dem vant alle pre seasson kampene med mye. Lover godt for resten av sesongen at dem er tunge i beina i oppkjøringen, betyr at dem har trent hardt, lagt et solid grunnlag.

 • Liverpool kommer aldri foran Arsenal på tabellen, Fabregas eller ei. Framover ser Arsenal minst like bra ut som i fjor, med Van Persie i storslag, og Gervinho som har startet bra i Pre-season. Fabregas var skadet i store deler av fjorårssesongen, så det trenger ikke ha mye å si. Når man i tillegg har fått inn igjen Vermaelen i forsvaret, ser laget bedre ut enn det gjorde på samme tid i fjor. Trenger bare en solid makker til Vermaelen.

  • liverpool har ett godt nok lag til og ta 3-4 fjerde plassen 😀

  • Så lenge Arsenal ikke begynner å bruke penger så ser det Dårlig ut for Dem.

  • Ingen tvil om at dere blir skumle også i år, men jeg mener det er avhengig av at Nasri og Fabregas blir, eller i det minste en av dem, drar begge to vil Arsenal slite. Men dere er også avhengige av å kjøpe en venstreback og kanskje også en stopper av klasse? Keeperen har jeg ikke sett mye av, men hører han skal være svært lovende, så det er ikke mye som skal til før det kan gå hele veien.

   Når det er sagt, jeg tror dere har det største forbedringspotensialet deres i å spille litt mer direkte, komme rundt på kant og få slått innlegg til spissene. Jeg mener å ha sett at det er svært få som fyller opp i boks når dere kommer rundt på kantene, de fleste legger seg rett utenfor 16-meteren, da blir det for trangt… varier spillet mer og dere kommer ikke til å gå på blemmer mot lagene som skjønner hvordan de skal forsvare seg mot spillet deres!

 • Anonym

  Bra lesning 😀

 • Anonym

  Et desperat forsøk fra en Manchester United-supporter til å fremstå som nøytral. Latterlig. 

  • Anonym

   Man kan heie på et lag, og fremdeles være nøytral i den store helheten.

 • Arsenal blir undervurdert år etter år. Denne sesongen har vi forhåpentligvis van Persie, Vermaelen og Ramsey skadefri i tillegg. Beholder vi Cesc og Nasri er Arsenal en klar gullkandidat! Men for all del, tipp Arsenal utenfor topp 4… Jeg ler!

  • Nok en Arsenal-supporter med null selvinnsikt?

   • Null selvinnsikt? Med en skadefri tropp er Arsenal det beste laget i ligaen. Desverre er flere av spillerene våre laget av kjeks. Og som sagt, beholder vi Cesc og Nasri er vi en gullkandidat. Men bare fortsett undervurder oss. Igjen; jeg ler!

    • Håper virkelig ikke du mener det du skriver her. Dere har ikke den sterkeste troppen i serien, men er en kandidat til medaljer, og med litt flaks, gull. Men hvis man ser på troppene har både Chelsea, Man. United og Man. City en sterkere tropp. For all del, en meget sterk tropp hos Arsenal, spesielt med Cesc og Nasri, men Spurs om de beholder Modric er en omtrent like sterk tropp, selv om de kanskje mangler en målgarantist. Liverpool trenger større styrke i forsvar for å komme opp på de andre fems nivå, men er likevel en sterk kandidat til topp 4, av grunnene som nevnes over.

     YNWA

    • Undervurdere dere igjen ? dere har ikke vunnet noe på 7 år … det nærmeste dere har kommet et trofe på de årene er i Ligacupen men der tapte dere mot Birmingham ….

 • 19champions

  Med de kampene dehadde i summeren, lukter faktisk bæsj av liverpool. De venter at andre lag skal miste sine spillere og ikke at de selv skal bli bedre. 1- Man United. 2-Chelsea 3- Arsenal.4-Tottenham……..19/20city/liverpool

  • Anonym

   Lukter jeg United fan?

  • Anonym

   helt enig i at city og liverpool komme på 19-ende og 20-ende plass! naaaat

  • Anonym

   jeg hadde heller sett Chelsea på 1. de 2 neste plassene av liverpool og arsenal, samma hvem av de som får 2 eller 3, og tottenham og city kan krangle om 4 plassen. Og man u på 20 plass.. det er drømmen. men jeg tror at i år så er det 4 lag som alle kan ta 1 plass. det står mellom chelsea,man u,city og arsenal. det kommer til og bli lite rom for tap i år. men både tottenham og liverpool kan lure seg inn blandt topp 4 hvis ting går på skinner for dem og noen av de andre lagene gjør det dårligere enn forventet.

 • 19champions

  Takk å pris at Alsaker går(?). Premier league studio driver med snikliverpoolisering og anti Man United. Hele veien blir enten Owe eller Phill Thompsom invitert til studio.

  • Anonym

   Alsaker er sammen med Kenneth Fredheim Norges beste kommentator. Han er nøytral, og har et bra engasjemang, samtidig som han ikke er usikker når han kommenterer. (Tro meg, det at han er Liverpool fan betyr ikke at han ikke er nøytral, og er umulig å høre noe galt om Man United generelt. Han er objektiv!!) 
   Jeg har også respekt for Jon Martin, ettersom det virker som om han gjør god research, men du har det bare fordi han er Man United fan… Samtidig som du vil bli kvitt alsaker fordi han er Liverpool fan. Serriøst, skaff deg noe bedre å finne på!

 • 19champions

  Jeg har stor respekt for Jon Martin, det skulle bare mangle.

 • Liverpool kan nok raskt komme til å ta fjerdeplassen i år ja, men de er avhengige av at de får hentet inn en solid venstreback, og kanskje også en stopper om de skal klare dette. Det er for tynt der bak med spillere som er på hell og/eller sliter mye med skader. Skal man hevde seg i serien er man avhengige av bredde på alle plasser, og det mangler dessverre Liverpool… Vi burde også vurdere å investere i en spiss/kant som kan spille på høyresiden av midtbanen. Når det er sagt kan jo både Gerrard og Henderson fylle den rollen, så om man får tak i et par forsvarsspillere ser stallen temmelig komplett ut! Tror dog at Aquilani kan være en mann som kan være avgjørende for om vi klarer å ta oss inn blant topp 4, om han får bli da vel og merke…

 • Det er godkjent at du snakker fint om scouserne Jon Martin siden det er så objektivt og også siden det nå er jobben din, men ikke glem at blodet er djevelsk rødt!

 • Anonym

  Du lukter vertfall ikke mesterliga av preseason, tapte 3-0 mot hull og galatasaray og spilte 3-3 mot vålerenga.

  • Anonym

   Du forstår ikke at manageren tester ut systemer og spiller i ulike posisjoner i TRENINGSKAMPER du? 😉
   YNWA

   • Anonym

    You’ll never win again! Sorry laget deres er ikke godt nok..

    • Anonym

     Ikke tull med YNWA mottoet. Vis litt respekt!

 • Liverpool FC er vanskelig å spå på i sesongen 2011-2012. Laget kan like godt vinne Pl som at laget havner på en femte eller sjette plass. Men det som taler for Liverpool, er at laget er definert som underdogs og har mindre belastende kampprogram enn de øvrige i 4-klanen. Det kan fort ende med suksess. Jeg tror det. Man C ramler og snubler ofte og vinner nok ikke PL. Favoritt? Umulig å tippe. Spennende blir det.

 • Anonym

  Det er vanvittig mange spekulasjoner om Liverpool for tiden. I forhold til spillere inn og ut, i forhold til ligaplassering kommende sesong og ikke minst i forhold til en sårt tiltrengt ny stadion.
  Veldig spennende for oss som er Liverpool supportere, men det slår meg at optimismen kanskje er i overkant stor.

  Siden Januar har vi hentet 5 gode spillere. ( Carroll, Suarez, Adam, Downing, Henderson) Av disse er det vel Henderson og Carroll som har mest å bevise av den grunn at de fortsatt er unge samtidig som prestasjonene til Carroll fra januar og Henderson i fjor, ikke var toppklasse.
  Dersom vi selger Cole, Aquliani, Meireles, Insua bør vi, etter min mening, forsterke med noen “squad players”
  Poulsen kan vi gjerne gi bort eller betale for å bli kvitt slik som med Jovanovic.

  Vi skal også huske på at det i en potensiell start oppstilling vil være 5-6 spillere som ikke har spilt sammen i mer enn maks 6 måneder. Er det nok tid til å skape et lag som jobber for hverandre og går i krigen for LFC? Kanskje er Kenny Daglish og Steve Clarke de som har kapasiteten ti lå klare dette?

  Inntoget til Kenny Daglish i Januar er det mest positive som har skjedd i LFC på lang tid og resultatene han og Steve Clarke fikk med det laget LFC hadde i fjor var enestående.
  Dersom man klarer å opprettholde den optimismen Kenny genererte og samtidig få en fornyet tro på det man driver med i fotballklubben, kan dette føre til CL plass, men det er ikke noe automatikk i dette. Det er mange lag som er aktuelle for den viktige 4. plassen og forhåpentligvis er Liverpool der oppe når vi skriver Mai 2012.

  Forsiktig optimist er vel en bra betegnelse på undertegnede og med marginer og flyt kan vi være helt der oppe.

 • Marianne Billing

  Hei Mah-Rukh. Veldig fint innlegg. Rart å høre denne historien igjen, for den gjorde veldig sterkt inntrykk på meg den gangen det skjedde. Leste om det i avisen, og vanvittig imponert over at et så ungt menneske kunne si ifra med så sterk stemme. Det var rett og slett inspirerende. Husker du ba Carl I Hagen komme på besøk. Han var sitt vanlige oljeglatte selv. Jeg syntes du var veldig tøff og modig. Da fikk sommerjobb, og ble kollegaen min i Aftenposten, visste jeg derfor hvem du var. Har fulgt med på deg siden, både i Dagbladet og i TV2. Ble veldig glad på dine vegne da du fikk jobben som nyhetsanker. For du er en dyktig dame. Hyggelig om du vil følge meg tilbake på twitter @miramar68

 • Anonym

  Strålende skrevet, sterk personlighet!

 • Anonym

  Nice post.

    Young people, positive attitudes are the key to our future.

 • Anonym

  Fytterakkern, dette var det dårligste jeg har sett. Dette må dere slutte å sende ellers mister dere alle reklamepengene deres.

  • Anonym

   Ja, dette her er helt krise …

 • Anonym

  Fytterakkern, dette var det dårligste jeg har sett. Dette må dere slutte å sende ellers mister dere alle reklamepengene deres.

 • Anonym

  Fytterakkern, dette var det dårligste jeg har sett. Dette må dere slutte å sende ellers mister dere alle reklamepengene deres.

 • Anonym

  Er det noen som vet noe om seertall i.f.t. denne elendigheten?

 • Anonym

  You already do great, Anders! Feet in “third position”  –  well done!  Elena should be proud of you 😉 Oh and you are so lucky to have her as a trainer and partner, she’s amazing! I’ll support your couple! Greetings and all the best wishes from Moscow! LYKKE TIL & УДАЧИ! 🙂
  =Maria, a dancer from Russia (Junior, C class)=

 • Lykke til med dansen og bloggen 🙂 Begge deler blir nok bra etterhvert!

 • Anonym

  lykke til med dansingen! kommer til å stemme på deg. heier på deg hjemme i sofaen, anna. 

 • Gratulerer så mye med dagen, Atle! Og lykke til med siste treningsinnspurt før lørdagen!
  Dette blir gøy!!!

 • Anonym

  Du e favoritt:)

 • Anonym

  Jeg fikk frysninger når jeg så dere  danse engelsk vals! Og får fremdeles frysninger når jeg ser på klippet 🙂

  Wow, en ekte gentleman!! Ser ut som om Atle har danset i mange år….

 • just like a seven year old you!! 

 • Anonym

  Heia Stella! Gå bananas så dere imponerer dommerene, spessielt Thor Fløysvik…

 • Anonym

  dere vinner:)
  Klem Anette 112år fra gjøvik

 • Dere vinner! Dere er jo de beste! 🙂 <3.
  Klem fra Vendela 11år (til lørdag 12år).
  PS: Gå skikkerlig bananas så dere imponerer dommerne, spesielt Thor Fløysvik.

 • Anonym

  hei hva er din største hemmelighet?

 • Anonym

  Hei Stella! =)
  synes du at du er en bedre danser enn din partner???
  mvh Elin Emilie og Nora Elise
  ps STOOR FAN!!! <3

 • Anna Brandal

  heiiiia Stella!!! 🙂

 • Anonym

  Hei Stella!
  jeg lurer på om at det er vanskelig å lære seg en dans på en uke?
  hilsen Nora Elise 11 år

 • hei jeg elsker å danse men hvordan blir jeg så flink som deg?

 • hei jeg elsker å danse men hvordan blir jeg så flink som deg?

 • Hei Stella!
  Jeg elsker å danse men hvordan blir jeg så flink som deg?
  Hilsen Karoline 11år fra Bergen.

 • Anonym

  til stella
  hva er favoritt dyret ditt? mitt er katt
  hei stella!!!     MVH  stor fan Christine 10år
  fre mandal/holum

 • Anonym

  Jeg har alltid stemt på deg !

 • Anonym

  Til Stella . Jeg er 10 år og har alltid likt deg !
  Og er fra oslo.
  Men jeg har et spørsmål jeg vil du skal svare på:
  Hva liker du best å ha på deg ?
  Jeg liker best tunica.
  Jeg stemmer på deg alltid .
  Klem 🙂

 • Anonym

  Når jeg så første klippene med deg på audition, så tenkte jeg, hva i all verden var dette. Kunne ikke tro at du ble sendt videre, men det er utrolig som du har kommet smygende. Du har et eget uttrykk, som gjør at du gjør låter til “dine”. Du har egenart, og du har sjel. Har du beste stemmen? Nei. Men betyr ingenting. I siste finalesending så var du suverent best.

 • Anonym

  Kirsti! Du sang knall bra i dag og den buksa du hadde på digga jeg så hvor er den fra?

 • Anonym

  Jeg har ikke sett idol på mange år, men forrige uke så jeg på en episode, den du ble stemt ut av. Jeg fatter bare ikke hvordan hverken Henrik eller Isak kan gå videre imens du ble stemt ut. Henrik hadde jo ikke sangstemme og Isak hadde fått lagt på en reverberation effekt på mikrofonen så han fikk et ekko som teknisk sett forfalsker stemmen hans. Ingen av de kan måle seg med hverken talentet eller stemmen du har, så det at du ble stemt ut gir ingen mening. Dårlig av stemmeren å favorisere uten å ta hensyn til talent, for det er tydeligvis de kjekke guttene som blir stemt frem på tross av at to av de ikke har noen som helst plass som finalist.

 • Anonym

  SÅ heldig du var! Jeg hadde egentlig skrevet en lang kommentar her men det viste seg at jeg ikke hadde publisert den :§ dumme meg! Håper at du hadde værdens beste dag! 🙂 Håper at du har det fint!Hva skal du gjøre i jula?Klem fra Snåsatausa:-)

 • Anonym

  Etter spørsmål fra en TV 2 Sporty-leser:

  HF gir god beskjed om nåtilstanden når du gjennomfører en økt som er ment å skulle være en standartøkt. Jeg presiserer at standardøkten kjøres regelmessig for å sjekke ut tilstanden. Hvis de ytre faktorene er tilnærmet like, som det går an å få til når det kjøres inne på mølle. Hvis HF er lavere enn ved forrige gjennomkjøring er formen forbedret. Normalt en kombinasjon med bedret arbeidsøkonomi, AT og VO2 max. Disse faktorene henger sammen.
  Fartsanbefalingene jeg gir for hver belastning er relatert til antatte, eller helst konkrete registreringer av personlig rekord på 10km og vanig langkjøringsfart (sone 1 – 2). 5min`s dragene ligger 10-15sek over min/km relatert til PB 10km. 10 min-dragene på høyere hastighet, gjennomføres med 15-20sek over PB 10km for min/km.
  Jeg anbefaler å gjennomføre økten på flatt underlag. Svaret gir seg da selv, øk farten gradvis. Vi gjennomførte aldri denne type økt i motbakke.
  Lykke til, jeg tar gjerne innspill!
   
  Hilsen
  Johan

 • Anonym

  martin andresen river hele klubben i fillebiter,han står og prater om en 4 plass i TPL så er plassen hans lixom redda.han har ikke oppnådd n dritt uten om cupgull 2008.det eneste han tenker på er å redde seg skjøl ikke klubben,for den er snart totalvrak.Mannen er jo helt inkompetent i trenerfaget,INGEN av de talentene som er i klubben nå er hans fortjeneste,Fellah,Singh,mos,strandberg,moa.osv,disse spillerne har hele tida hatt det lille ekstra,de ville blitt akuratt like gode vis ikke bedre med en annen trener. Hvor peker pila NÅ,hjelper ikke prøve å lære gutta å spille ballbesittende når han aldri som spller greide det skjøl han er vel den i TPL historien med flest gule og røde kort. han var ikke akuratt noen solskjær el rekdal.HOLD DEG TIL SKEIDAR DU MARTIN….ENGA LEKER IKKE BUTIKK

  • Ziggy

   Det ligger et dybdeintervju med Martin Andresen på vif-fotball.no. Før du uttaler deg om noe du ikke har greie på, så anbefaler jeg deg å se på dette intervjuet.

 • Anonym

  så halve intervjuet og det holdt mer en nok,fikk ikke vite en dritt jeg ikke visste fra før,du som ikke har greie på en dritt.vis man sitter og ser på 1times langt intervju med den fyren så er du bare fjern, få`n vekk

 • Anonym

  i hope he will succeed!

 • Anonym

  Hater du Runa på ekte:) svar snart:)

 • Anonym

  Vanessa kan ikke du svare:( vet du va Runa og Storm kommer til og bli sammen

 • Anonym

  Sory sory sory eg trode du var slem men det du egentlig er er grei eg så deg i dag 🙂 eg så at du tok hensyn til Runa:)

 • Du er en av de fineste håndballspillerne jeg vet om..

 • Bente Arenberg Wold

  Tipper det sitter som det skal når tiden er inne, Marit – det er jo fortsatt leeeeenge igjen til den 8. september!!! Fortsatt lykke til 🙂
  Bente

 • hvor er TAKK FOR AT DERE STEMTE PÅ OSS-videoen dere lovte oss da?

 • Heia Eldar. Hadde syntes det var veldig gøyt og kult hvis du og din samboer kom på stjerneløpet i mercedes klubben en gang, siden dere nå er medlemmer. Hadde vært kult å se bilen deres :-)) Hilsen annet medlem i klubben

 • Anonym

  Hei, når får jeg tv2 sumo til min samsung smart-tv? 

  • Vi jobber for tiden med å utvikle en
   helt ny og forbedret versjon av TV 2 Sumo, med enda mer innhold og en bedre
   brukeropplevelse. I tillegg jobber vi med forbedring av eksisterende
   applikasjoner, samt lansering av Sumo på helt nye plattformer! Vi kan derfor
   ikke si eksakt når Sumo vil være tilgjengelig på Samsung smart TV, men lover at det i
   løpet den kommende tiden vil komme mange spennende nyheter.

   • Håper at dere lanserer snart TV2 Sumo på Ps3.
    Hadde blitt en trofast og lykkelig kunde.

  • Heisann! Vi kommer med en løsning for smart-TV, men kan ikke love når det blir. Vi jobber med den nye tjenesten nå, og kommer med masse nyheter i løpet av de neste månedene. 🙂

   Mvh Iselin

 • Fikk invitasjon til Beta på mail. Logger inn, fyller inn koden, trykker aktiver og får feilmelding “no user”.Jaja kan vel ikke forvente at alt skal fungere;)

  • Simen Sveum

   samme her

 • Når kommer tv2 sumo som en app til Windows 8 og Xbox?

  Har sett på ESPN og andre sportstilbydere på Xbox, hvis dere får noe lignende, så er jeg solgt!

  PS: Utmerket Windows Phone app dere har fått, stå på! 🙂

  • Sterling

   TV2 Sumo er nå ute med app for windows 8, og det ser veldig bra ut!!

 • adrian

  må man ha silver light på ipad, for å se program??

 • Ohmi

  Gleder meg!!!! 😀

 • Hei
  Jeg sitter å venter på en Google TV ( http://www.google.com/tv/)… men får å få kastet ut altibox må jeg kunne tilby TV2 til resten av familien( dere har laget noen avhengigheter).

  Vil “nye” Sumo fungere tilfredstillende på Google TV?

 • Anonym

  Kommer ikke opp noe vindu å legge inn koden her. Logger på som vanlig, og kommer bare til det vanlige vinduet.

 • Supermann1

  Når blir betaen åpen / sumo 2.0 lansert?

 • Ingrid

  Hei. Blir det noe endringer med Sumo på Altibox? Er ikke noe særlig fornøyd med dagens UI/UX. Forresten så har det ikke virket på et par dager heller. Har det vært noen problemer med dette i det siste? /Ingrid

 • La det være valgfritt å ha undertekst på sendinger.

 • Dette var tynn suppe, Randi. Utrolig mye usakeligheter tatt med i vurderingen din, og viktige elementer utelatt.

 • Flott, Randi. Stå på!

 • Anonym

  Og rugby er ikke voldelig?

 • Bli med på bedriftsfotball… Det er den hardeste idretten… Folk med dårlig kondis med like dårlige taklingsferdigheter.. Definisjons sak… ‘
  Hvorfor skal håndball hevdes hele tiden? Er dere dårlig utrustet`? Mannehåndball er uansett mer interesant enn pikeball…

 • Anonym

  Det går ikke ann å sammenligne disse idrettene. Alle har sine egne styrker og taktiske spilleregler. Hadde et lag fra hver idrett møtt hverandre, hadde de som hadde hjemmebane feid banen med den andre motstanderen. Når det er sagt, snakker vi om proffeliten i NFL er nok disse de beste atletene. De har rå styrke, fart, teknikk og et killer innstink du ikke finner i noen andre idretter, dog også de verste skadene innen idrett. Bare fordi de bruker beskyttelse så skal de ikke telles med, blir for dumt. Sporten er jo så rask at uten hadde de sittet i rullestol alle mann.

 • Anonym

  Spill 90 minutter mot en motstander som Jaap Stam, så skal vi se hvilken sport som er tøffest

  • Anonym

   la oss sette deg på strek i håndball,hvor du får juling i 6o min konstant..så vil du se at enn 8-10 dueller iløpet at 90 min med jaap stam blir barnemat

 • Anonym

  Da RBK var på topp,spilte cham.league osv.Ble de med i ett prosjekt på olympia toppen.Med både håndball,fotball og basket..Etter å ha tatt oksygentest,løpetest osv.Sier de på olympiatoppen at RBK er de som er dårligst trent,Nils Arne Eggen blir forbannet og tar med seg gutta og går.For han trenger ikke høre på sånt…

 • Anonym

  Randi Gustad er den mest pr-kåte personen jeg vet om! Etter hun sluttet på landslaget har hun kommet med den ene utspillet etter det andre for å komme på tv eller i avisen! Linselus…

 • noleftwing

  Det som hvertfall er sikkert er at Fotball er den minst ærlige av alle ballidretter. I hvilken annen idrett drives det med systematisk forsøk på filming på en slik skala, som supporterne på toppen av alt applauderer?
  Noe slikt ville vært helt tabu på håndball banen, og du ville kjapt bli stempla som ei pingle.

 • Anonym

  Skal dette være en spøk?

 • Anonym

  Hvorfor drar dere inn fotball i denne diskusjonen? Fotball er jo ikke akkurat en veldig fysisk idrett? Er det et mindreverdighetskompleks jeg aner? Håndball ER en tøff sport. Har du ikke fysikken, har du ingenting på banen å gjøre. Til dere som roper “amerikansk fotball er tøffestetøffestfordijegikkelikerhåndball”… Selvfølgelig er det en fysisk sport, men å sammenligne det med håndball er.. hm, søtt!

 • ida

  helt klart

 • Disqusor

  Sponheims glipp ? Han og Jens hadde en guttetur på høyfjellet , uten mobiltelefon !

 • Jens lovet jo Sponheim Fylkesmannsjobben i Hordaland..

  • Johannes Georgsen

   Hehe, original teori. Og George Bush sprengte tvillingtårnene.

  • S. Eide

   Og han fikk den og der sitter han fremdeles.

 • Johannes Georgsen

  Ap kan spare seg det blåblå fugleskremselet: Norske folk vil
  på valgdagen få kalde føtter og vippe forhåpningsfulle H+FrP ut av flertall.

  Det blir borgerlig flertall, og ren H-regjering. V/Krf går som sagt
  ikke i regjering med Frp. Frp vil ikke avsette Jens for å innsette en
  V/Krf/H-regjering. Og hvis Frp mot formodning skulle la seg innsette med H av V/Krf, så vil det være vel vitende om at V/Krf i løpet av fire år vil gruse og slite en slik regjering ut.

 • Jan Rune Traa

  Det blir regjeringsskifte.
  Så valget står mellom en mørkeblå regjering, eller en blågrønn regjering. Jeg vil gjøre mitt for at den nye regjeringen kommer til å føre en så grønn polityikk som mulig, at den har et god sosial profil og en god næringspolitikk. Derfor stemmer jeg Venstre ved valget!
  Og om du fremdeles er i tvil så vil jeg bare minne om at Venstre er det ENESTE partiet før dette valget som har fått topp karakterer både fra næringslivet for sin næringspolitikk, og fra miljøbevegelsen for sin miljøpolitikk!

  • Jan Rune Traa

   Har visst vært litt hard med tastaturet, beklager norsken, men innholdet står jeg for fremdeles… 😉

  • Lars Jøran Nordberg

   Sammen er vi sterke. Partibarometerene viser at Venstre er veldig sterke nå før valget! Vi har vært oppe i 7… Jeg håper sinnsykt mye på at vi oppnår 10% på valgdagen! Det ville gjort Venstre at Venstre ville fått igjennom ufattelig mye liberal og grønn politikk, som jeg tror nordmenn hadde satt stor pris på. Da får de se da, hvor mye frihet de får med vårt parti.. Vi vil jo fjerne en del unødvendige lover som fungerer mest som gledesdrepere, mer enn de er nødvendige… Så vi får se! =D Jeg gleder meg i alle fall veldig til Valget!!! Godt valg!

 • Geir Ødegård

  Dette er en tapt kamp for Ap da de fører en valgkamp totalt blottet for egen politikk og egne ideer. Alt dreier seg om drittkasting mot høyresiden, og det bør normalt ikke være nok for å vinne et valg.

 • John Atle Vestvik

  Nå ser det ut som det er din egen strategi du forteller om her da Stein KK. Ville helst bedt deg ta ansvar for egen strategi heller enn å prosjisere tankene dine over på Jens S. Men det er som kjent vanskelig for en som projiserer å skille mellom egne og andres tanker. For ikke å snakke om det å ta ansvar.

 • NorskArbeider

  Venstre har 6,9% mens SV er på 4% er det noen som forsvinner er det de rødgrønne.
  De borgerlige partiene har 100 mandater….Frp og høyre har 80 alene
  Det er bare å si Morna Jens….

 • Anders Solheim

  “Du veit ikkje ka du snakka om”…
  De som huske resultat av meningsmålinger fra tidligere valg, vet at det er store avvik fra målinger til de faktiske valgresultatene.
  Til og med valgdagsmålingene har veldig store avvik fra faktiske resultater.
  Hvem som regjerer etter valget er det ingen som vet, ingen som kan spå.

  De som ønsker regjeringsskifte må ikke ta noen seier på forskudd, men mobilisere for fullt. Siden de Rød-Grønne tydeligvis har som eneste stratetegi å angripe de borgerlige, hadde det vært på sin plass med motangrep.

  De borgerlige kan tape valget i år på snillisme.
  Siden Jens har sagt at de ikke må snakke stygt om landet vårt, er det ingen som gjør det…

 • NorskArbeider

  Dagens….SV 3,5% 🙂
  Mandater: De rødgrønne 60 De borgerlige 100, dette er en ren utklassing!!

 • Peter Bering

  Ap burde samarbeide med V og KF samt Sp.

  • Psilly

   Oi oi oi, da snakker vi, en rød-grønn-gul Arbeiderpartiregjering, tror du vi hade fått tilbake statskirken?

   • Peter Bering

    Nei, men det hadde blitt en katastrofe av uforminsket muslimsk invasjon og grenseløst hykleri. Det er mulig at alle disse fire partiene allerede tenker på samarbeid. Velkommen Noristan.

 • ann

  statsministerens store velgerskare er de utlendinger som ikke snakker norsk .och der mullane gir gode råd .hvordan norsk samfund fungerer må ikke debatteres for bra

 • DATATUFS

  siv er nok den mest representative av damene og ingen Michelin figur