PRESENTING: JON T from the SOAPBOX

Ja, ja, så skal altså også jeg bli “blogger”. Smaker på ordet som jeg har forbundet endel ved Voe, og kona til en viss venstreback med et litt skrudd forhold til damerumper (rumpa til Beyonce er topp i min bok, som Stig T ville sagt det). Blogging er nok kommet for å bli en stund….om Martin Luther hadde vært blant oss idag, hadde han nok ikke spikret opp disse “tesene” sine på kirkedøra i Wittenberg, han hadde nok blogget frenetisk. Til den Nye generasjonen får jeg tillegge at Luther ikke spilte midtbane på Borussia D.

Vel, jeg gleder meg til å få kunne spre noen små smakebiter av det som bobler oppe i øverste etasje hos meg. Først og fremst noen sleivspark og lissepasninger om fotball slik jeg ser den…gjerne med litt afrikansk og anarkistisk touch.

Fotball er jo det viktigste som fins, som en salig manager i Lpool sa…og der er jeg enig. Fra jeg første gang så en fotball, for ikke å si lekte med den, har jeg vært fortapt til den. Om hjernen min er som en kommode, er de øverste skuffene fylt med fotball.

Leken med kula ble snart til alvor…spilte meg fra Traumas uskyldige guttelag til en plass i gardern hos Skeid på Nordre Åsen ved siden av mange legendariske spillere…Toro, Vinje, S G Rein, Nygård`n, Dyrstad, det var mange som forandret mitt forhold til fotball og tunneller til det mere alvorlige, Bjarne Rønning likeså. Bjarnes ord: ”Fotball æ`kke noen søndagsskole” sitter ennå. Drøyt 100 A-kamper for Skeid ble det, samt et kallenavn jeg har levd med siden: SÅPA. Noen sa jeg kunne drible 10 mann i en telefonkiosk, og da prøvde en jo på det…fotball er jo lek også. Heldigvis.

Fotball har sørget for å sende meg fra kant til kant, verden rundt. Da ser man jo hva fotball er. Det viser seg jo at det er nokså mye det samme uansett hvor du havner…kort og godt en universell gave til oss mennesker. – og takk for det, som TKFN sier.

En gutt i Dakar drømmer det samme som èn på Sunndalsøra. Og begge kan finne skatten.

Jeg utdannet meg til arkitekt, og tegner med den største glede, ofte ting som det tar laaang tid å se ferdig i full prakt. Men øyet har også fotball i fokus, og de siste 12-15 åra har jeg drevet det som så mytefullt kalles ”speiding”…dvs at jeg alltid er beredt på å se og finne en framtidig fotballartist. Det er spennende å måtte tolke og se noe som ikke er ferdig, som venter på at ferdigheter og personlighet skal smeltes til en topp fotballspiller.

Når en ser ting litt ovenfra, i perspektiv, og ser hva det kan betyr at noen klarer dette spranget, fra uskyldig guttespiller til fullblods toppspiller, er det litt ”larger than life”. Det kan ha betydning i familien….storfamilien…folkene i gata, i kvartèret, i byen…ja, hele landet. Det har ikke med penger og profitt å gjøre. Da Pape Pate Diouf debuterte med 2 mål i TL på Briskeby…eller Mame Biram sto i United-drakt (verdens fineste drakt, forresten, siden 1967 har George Best tatovert det inntrykket i hjernen min, svart/hvitt TV eller ei)…eller da omsider hele Norge oppdaget hva Makhtar Thioune kan få til…også da Ohi fra Holmlia ble tidenes yngste målscorer i Tippeligaen…da fikk jeg gåsehud. Rett og slett.

Ivar Hoff har sagt det som det er: ”Har du en fotball, så har du alt!”

 • Argentina bør kvitte seg med teves.
  Han sug. 

 • Trener City på Carrington også?!

 • Anonym

  Det blir mange garderobeskap på Carrington hvis City trener der og. Kanskje du har havnet på feil side av Manchester nå, Jon Martin?

  • Anonym

   Både City og United har treningsanleggene sine på Carrington

 • Hei,

  De to Manchester-klubbene holder til daglig til på Carrington, som er navnet på området. Derfor kalles treningsfeltene til både City og United på folkemunne bare for Carrington. 

  Treningsanleggene ligger bare noen hundre meter fra hverandre.

  Opprinnelige navn:

  Manchester City: Carrington Training CentreManchester United: Trafford Training Centre. Mvh, Jon Martin H.

 • Herlighet.. Jeg ble skremt! Jeg, som er så langt fra hypokonder som det går an å være! Midt i treningen ble Noman plutselig helt rød, sånn verst solbrent-rød, kinnene vokste opp på to sekunder til hovene botox-kinn, og øynene ble bare rødere og rødere! Plutselig begynte han å kaste opp som bare det.. Ble litt blekk etterhvert og begynte å skjelve.. Først ble jeg redd at det var minn cha cha som hadde skylden….. Men det var vist nøtter… Noe så uskyldig som et par nøtter under en trening.. Uff, håper du er bedre nå, min kjære danseren!

 • Godt du føler deg bedre Noman. :O)

 • Gudd løkk 😉

 • Anonym

  Vi såg dig i Fångarna på Fortet, med dina tre snygga muskel-män. Du va jätte-duktig att gissa gåtor. Och när du klatrade upp väggen i början av programmet, brevid den där fjolliga dragqueen Babsan, så så man hur tight din ass är. “Kolla den tighta assen!” sa jag då till mina vänner. “SÅ tight ass har inte dom norska kändissarna! Och dom klär sig som bondlurkar!” Så jag hejar på dig, Anna. Sväng din tighta ass på dansgolvet, så kommer du vinna hela skiten!.

 • Jeg heier på.. atLe

 • STL, you had a splendind good start i skal vi danse…keep up the spirit, we love you BIIIIG and are solidly behind you dear and watching your STEPS!

 • Truls er ein god gutt og et fint eksempel på ein dagens norsk viking, redaksjonen ser ut som de har det kjekt på jobb

 • Jeg døøør! HAHA!

 • hei cess hils sebastian brynstad fra meg

 • Anonym

  Lykke til! Heiar på deg og Jenny.:)

  Blitt lite søvn i det siste eller? Klokka 05.57 er vel litt tidlig/seint?;)

 • Anonym

  http://www.vargas12.com/2011/10/maria-mohn-idol-er-min-sjanse/

  TVI- TVI Maria- klin til og se deg ikke tilbake, vi vet du vil imponere!!!:)

  Kos deg masse!

  Vargas

 • Tone Beddari Blackstad

  Lykke til Maria 😀

 • Anonym

  Hei Jenny ,  du har imponert voldsomt så langt…….kanskje litt skuffet i dag…..men venter i spenning hva du vil levere neste fredag :-)Husk alltid å velge kjente låter så langt det lar seg gjøre , helst sanger som har toppen listene. Det handler om å treffe flest mulig av befolkningen så du får nok stemmer til å vinne idol.
  Dette er super viktig. Så kan du heller velge litt etter hjerte når du har vunnet idol å fått platekontrakt 🙂 

  En Jenny version av Firework tror jeg hadde blitt fantastisk.  Startet rolig som i denne version.
  Noelle-Firework (acoustic version) Ft. Ivan Teslenko on guitar
  http://www.youtube.com/watch?v=gFPimITWJeA&feature=related 

  Og “explodert” i noe mere likt orginalenUansettt , gleder meg til neste Fredag

  hilsen Thomas

 • Anonym

  Jenny ! Kjempebra blogg og super ide som mikrofon stativ! 😀
  Du er virkelig kreativ 😀
  Du er best og kjempeflink du kommer til å vinne alt! 😀
  Klæm fra Silje

 • oddvar schei

  hei jenny,det er ikkje ofte eg får gåsehud når eg høyrer nokon syng men du er berre fantastisk…Eg tenke på ein låt som eg veit hadde passa for deg  NOTHING COMPEARS 2 YOU———-

 • Anonym

  Hei Jenny, du var fantastisk i kveld. Kjolen du hadde på deg var var drit rå, kan eg spørre kor den kjem fra ?? 🙂

 • Anonym

  Hei Jenny, du var den beste i dag. Likte kjolen du hadde på deg 🙂 Kan eg spørre hvor den kommer fra ? 🙂

 • Stine Marte Iversen Østgaard

  Hei! Hvilken lipgloss hadde du på deg under kveldens program? Helt nydelig farge!

 • Anonym

  Kult, jeg gleder meg! Hvordan er det å være en mentor?? 

 • Anonym

  Hei, Maria!  Kan du fortelle meg hvorfor det er enkelte av deltakerne som du totalt overser når du skal intervjue de backstage etter livesendingene?  Er det du som velger ut intervjuobjektene eller er det tv2 som er ansvarlig?  Vet at det er begrenset med tid til intervjuer, men det smaker ikke helt godt når enkelte blir oversett gang på gang.  

 • Else M Ludvigsen

  Stå på Marianne og Steinjo – vi gleder oss til premieren! Trekk pusten dypt Steinjo – danseferdighetene ligger i luften på Dansecenteret, så her kan du nesten få det “intravenøst”. Og Marianne – jeg tror vi har deg på en VHS fra tiden hos Tor, når du var sånn ca 4 år… Vi har hatt mye moro som danseforeldre. Hils Broder’n -vi er vel nesten programforpliktet til å heie på dere begge…. Hilsen Else & Pål (+ Jeanette)

 • Anonym

  Och Atle kan inte hålla sig borta från Skal vi danse och dej ser jag…

 • Dette høres jo fantastisk ut! Gleder meg stort til lørdagen 🙂 Lykke til med siste innspurt!

 • Da krysser jeg fingrene for at dere flyter gjennom premierevalsen på lørdag!! Gleder meg til å se resultatet!! Vi ses!
  Bloggklem tilbake 🙂

 • Norsk danstävling är inte lika bra som den svenska Lets dance Jag tänker på Molly må så vara Molly kommer alltid att finnas i mitt hjärta

 • Hela Svenska folket vill nog artt du Calle Sterner kommer tillbaka till Sverige och medverkar i nästa Säsongs Lets Dance

 • Frøya

  Jens Stoltenberg lot seg avbilde i det tørrlagte svømmebassenget – i lag med stoler – hos Volsdalen Skole i Ålesund for over åtte år siden. Han lovte at han bare ble valgt, skulle bassenget fylles med vann. Når er over åtte år gått, svømmebassenget er fortsatt tørt – litt mer støv på stolene siden sist han var der – og typen er freidig nok til å be om gjenvalg? Hvis det norske Ap lurer på hvorfor de mister “folket” er dette grunne. Det loves over og det loves – men det leveres ingenting. Er dere virkelige så tjukke i tåka på Youngstorget ?

 • Jan Haugen

  Jens & Co er travelt opptatt med å løse verdensproblemene må vite.
  Så lenge Vestlandet sørger for milliarder inn i Statskassa som Jens kan strø ut til gode formål i Gaza, Afghanistan, Indonesia, Brasil og Somalia legger han seg lite opp i hva som skjer på Vestlandet. Så lenge kronene ruller inn.

  Jens “tror på gjenvalg” – akkurat som barna tror på Julenissen – og barna er nærmere sannheten enn Jens – nissen finnes, og han er Sta(t)sminister frem til 9.9.13
  Bare synd at han er nisse for alle andre enn sine egne landsmenn….

 • Anonym

  Årsaken til at AP mister stemmer kommer nok av at de har sviktet totalt i forhold til løftene de ga. I tillegg ser vi hvordan foreksempel politiet drives.

  Når man ser på den offentlige sektor så har dette blitt en stor elefant som tildels er svært inneffektiv. Jeg jobber selv i offentlig sektor og ser at det er mulig å slanke og effektivisere her. Men dette gjøres ikke fordi det ikke vil se pent ut på arbeidsledighetsstatistikken.

  Våre naboland og europeiske land fintuner nå kostnadssiden av samfunnene sine. I Norge gjør vi dessverre ikke det og kommer til å bli straffet for det om noen år. Vi kan ikke ha en regjering som er blind for dette. Vi reiser til h***te på første klasse som en kjent politikker sa.

 • ola

  Venstre ligger an til å få et mandat i alle vestlandsfylker (inkludert sogn og fjordane, men ikke møre og romsdal) så det er en siger i seg selv.

  • Anonym

   Siste måling frå Rogaland og nasjonalt visar at Sveinung Rotevatn (SOF), Terje Breivik (Hordaland) og Iselin Nybø (Rogaland) alle er inne på meir eller mindre sikre mandat.

   Tar ein desse med i reknestykket på borgarleg side, saman med KrFs Hareide i Hordaland og deira 1. kandidat i Rogaland (namnet unnslepp meg) så vert biletet enda tydelegare.

   For KrF er direktemandat i Rogaland vanleg, det er det ikkje for Venstre, som også får mandat i SOF som sagt.

   Ein kan trygt seie at Vestlandet på så veldig mange felt er drittlei dei raudgrøne.

 • Anonym

  Tenker at Høyrebølgen på Vestlandet får hjelp i fra FrP-Vinden 🙂

 • mittfedreland

  Jan Erik Larsen, tidligere statssekretær for Norges statstminister Jens Stoltenberg, “Arbeider”partiet og spesialrådgiver i “Arbeider”partiet spør: “Hvem blir vinneren.”

  Svar: Det er det jaggu meg ingen som veit ennå, vettu!

 • Sjaron

  Stoltenberg svarer med brask og bram at de fire hundre milliardene for det meste har gått til lønninger.

  De har gått til lønninger til Stoltenbergs førti tusen nye BYRÅKRATER! DERFOR blir det ikke bygget veier, drevet sykehus, skoler.

  Bøndene sysselsetter to byråkrater hver seg. Hver bonde koster to millioner i byråkrati!

  Dersom man la ned byråkratiet og ga en million til hver bonde, ville man sart den andre millionen.

  Klart vi må ha høyt skattetrykk i dette landet. Hva tror folk en byråkratby på førtitusen + tilhørende pensjoner og sykelønn, svangerskapspermisjoner og infrastruktur koster!

  Hva det koster og bygge opp en hel by som skal lønnes av staten og ikke drive med annet enn å lage merarbeid for andre!

 • Guest

  Jeg tror Høyre blir vinneren. Ikke fordi de har det beste programmet for hva de vil med Norge, men fordi folket tror alt blir så mye bedre,- på alle områder. Erna er flink til å snakke for seg, og med sitt nye hoverende, nedlatende smil i diskusjoner med statsministeren, får hun han til å fremstå som noe famlende og usikker. Synes jeg.
  Uansett hvordan utfallet blir, tror jeg Jens Stoltenberg blir taperen. Han har ikke vært heldig med sine “disipler” i det å få frem hva de egentlig har jobbet med, og hva de har oppnådd. Litt for opptatt av å fortelle hva som vil skje med landet med Høyres politikk.

 • smokewater

  Den patetiske Ap-papegøyen Alf Hildrum har selvfølgelig startet valgkampen.

  Noen politikere er mer privat enn andre. Så fordi man ikke er interessert i å skulle publisere bilder av seg selv i alle mulige situasjoner, så gjør det ikke dem dårlig.

 • Cand21

  Byr på seg selv, så har de da også mye å by på.

 • Ole Bro

  Her er der vist noet du ikke har fått med deg. Du må nok se flere valg programmer og lese litt mere parti programmer. En regjering med FrP, har jo alltid ville redusere byråkratiet. Den rødgrønne regjering har jo alltid sett på byråkrati som deres religion og løsningen på alt.
  Så at du mener at byråkratiet vil øke med en høyre/ FrP regjering er du nok en av de få som mener.

 • Jan Haugen

  Du stemmer R/G – og har nok lyttet trofast til Jens & Jonas sin skremselspropaganda om at Høyre og FRP “vil rasere landet, bruke opp oljefondet og spise små barn til frokost”…..
  Du burde titte litt rundt deg, og kanskje spørre deg selv om livet ditt virkelig leves i et “paradis bestående av sosialistisk velferd og frihet”..

  Jens & Jonas sier det de sier fordi de har (godt) betalt for å si det, og at de håper å kunne styre så de tjener enda mere i årene fremover…..

 • B. Fossevik

  Stemmer man rødgrønt øker risikoen for at du må stå i en stadig lenger helsekø. Det er en stor risiko for folk flest som er opptatt av helsa si.

 • fornuften22

  Oljepengene tilhører folket i Norge.
  Ikke den delen som oljeselskapene har rett på da så klart, men det som staten soper inn på skatter og avgifter fra oljeindustrien og fra alle som tjener på norsk olje og gass er det folket som eier og har rett på.
  Folket i Norge da så klart.
  Handlingslammelsen og regelen om hestehandler og handlingslammelse kan de rødgrønne få ta med seg videre som det heter.
  Med rødgrønn handlingslammelse og somling vet velgerne mye om hva de får og ikke får.Jeg er sikker på at mange nok fant ut hva de ikke får med en handlingslammet regjering.
  Og de som ser at de ikke får vil trolig ønske en forandring.
  De som har treningen og styrken og motet og dyktigheten kan kjøre utfor på ski og ned piste noir eller der hellingsvinkelen lager problemer for trakkemaskinen.Men det er på ski altså.
  Mandige Martin med mot markerte mandighet og mot.
  Han var ikke like heldig med det hele tiden og i alle situasjoner, men ingen bør kalle den mannen for feig i alle fall.
  Høyre for full fart og ned de stupbratte bakkene?
  Neppe hele Høyre i alle fall.Neppe.
  Og lynraske FrP som ordner mye på 100 dager?
  Det vil vise seg snart.Tiden går fort.
  Men risiko på Tusenfryd?
  Aldri for meg i alle fall.
  Jeg regner med at jeg går og stemmer på noen alt for trege kandidater fra FrP.
  Heldigvis er toppledelsen av eller i FrP noe kvikkere enn mange av kandidatene og politikerne på valglistene.