Observasjoner fra Anfield

Noen punkter fra pressetribunen på Anfield etter Liverpool-Aston Villa.

Anfield-frykten er borte:
I flere tiår har Anfield vært en fryktet arena å komme til. Nå ser det ut til at redselen over å gjeste den røde delen av Beatles-byen har forsvunnet. Det er heller ikke nevneverdig rart, for Liverpools resultater på hjemmebane kan ikke skremme noen andre enn dem selv. Nå kommer bunnlag på besøk med stor tro på å ta poeng. Ni uavgjorte og to nederlag holder ikke mål for en klubb som skal kjempe om Champions League-spill.

Blir Suarez lenge?
Uavhengig om du liker ham eller ikke, så blir det en eller annen form for kontroverser stort sett hver eneste gang Luis Suarez er på banen. Faktene, overspillingen og holdningene har gjort ham upopulær blant motstanderfansen, men det skaper også problemer rent sportslig. Spissen får ikke noe som helst gratis lenger. Dommere vegrer seg for å blåse i situasjoner der Suarez muligens skulle hatt straffe eller frispark – rett og slett fordi forhistorien preger pipeblåserne. 25-åringen må også føle på kroppen at «alle» – med unntak av Liverpool-fansen – har noe imot ham. Det kan føre til at han ikke blir i Premier League lenge.

 Mangel på identitet:
Liverpool har levert gode forestillinger mot flere av topplagene, men de har kommet til kort i det lange løp. De har også sviktet gang på gang i oppgjør der klubben har vært soleklar favoritt. Det er åpenbart at dagens stall har mangler, men samtidig sliter jeg med å finne en rød tråd i dagens Liverpool. Det er mangel på identitet, relasjoner og de framstår for øyeblikket som veldig forutsigbare.

Dalglish:
Tidlig i første omgang ropte The Kop navnet til Kenny Dalglish. Legenden, hærføreren og vinnerskallen vil ha navnet sitt skrevet i gullskrift uavhengig av hvordan og når managerjobben blir avsluttet. De fleste vil bli overrasket om skotten får sparken, men det er samtidig ingen tvil om at han må ta sin del av ansvaret for situasjonen i Liverpool er som den er. For med bare seks serierunder igjen, skal ikke en av Englands absolutt mektigste fotballklubber ligge et hav bak (med all respekt) Newcastle. Det kan ingen løpe vekk fra.

FA-cupen må vinnes:
Liverpool er avhengige av å vinne FA-cupen for å gjenreise stoltheten. Mest av alt for egne supportere. Jeg har aldri opplevd Anfield så stille som mot Aston Villa, og det er på mange måter veldig forståelig. Klubben har brukt penger, laget virket som en solid enhet og fansen forventer å bli underholdt når de går inn portene på Liverpools hjemmearena. Neste helgs semifinale mot Everton er en fotballkamp de ikke kan tape. Selv om scouserne har hatt lite å spille for i Premier League i mange uker, må det være vanskelig å mobilisere og plutselig få rikelig med selvtillit bare fordi serie byttes bort med cup.