Ingen pipekonsert på Emirates

For første gang på lenge i Premier League, hadde Arsenal-fansen ingen grunn til å pipe spillerne av banen.

Før avspark gikk det rykter om at Arsenal-fansen skulle tre svarte søppelsekker over de tomme setene på Emirates. Det skjedde aldri, men de som tok veien hadde unormalt god plass på tribunen. Det var en god del ledige plasser på klubbens storslåtte og vakre arena.

Det er dyrt å se Arsenals hjemmekamper, men at mange uteble skyldes nok mest av alt klubbens svake resultater den siste tiden. Og alle som var på hjemmemøtet mot Blackburn fikk oppleve et svært stille Emirates – selv om Robin van Persie sendte dem tidlig i ledelsen. Det at enkelte supportergrupperinger valgte å gi Andrej Arsjavin en liten pipekonsert da speakeren ropte opp hans navn, er bare ett av flere eksempler på at ikke alt er som det skal være i Nord-London.

Den tydelige følelsen av misnøye, usikkerheten og fortvilelse ble ikke mindre av Morten Gamst Pedersens frisparkmål.

Etter å ha vært på Emirates relativt mange ganger denne sesongen, har pipekonserter, hjertesukk og rop om ”spend som f**** * money” stort sett vært gjennomgangsmelodien.

Derfor var det ikke bare kjærkomment, men også en nødvendighet at Arsenal fulgte opp med å slakte Blackburn. De siste ukene har i det store og hele vært et langvarig mareritt i Premier League for The Gunners, og en seier med kalassifre kan være akkurat det klubben trengte. Ikke bare for Arsene Wenger og spillerne, men også for fansen som har gått skuffet hjem i ukevis.

Det er likevel urovekkende for Arsenal at fansen veldig ofte bruker pipekonsert som virkemiddel når ting butter i mot. At de over tid har blitt stadig mer frustrerte er forståelig, men spørsmålet er om reaksjonen fra supporterne fører noe godt med seg i det lange løp.

Uansett ser det lysere ut for Arsenal. Alex Oxlade-Chamberlain har vært med på å løfte laget, og gjør at ikke alt for øyeblikket ikke bare handler om Robin van Persie. Når spillere som Bacary Sagna også er tilbake fra skade, vil Arsene Wenger sannsynligvis ha flere gode enn dårlige dager framover.