Rooney var Fergusons gullgutt

Forholdet mellom Alex Ferguson og Wayne Rooney kommer aldri til å bli som det en gang var.

Alex Ferguson er kjent for å være beinhard og en tidvis følelsesløs person når det kommer til å ta avgjørelser. Flere verdensstjerner har ryddet ut av garderobeskapet på Carrington fordi de har kommet på kanten med Manchester Uniteds mektige manager.

 Argumentet er ofte at ingen spiller kan bli større enn klubben. Sannheten er egentlig at ingen kan bli større enn skotten selv.

Derfor var det ganske unikt at Wayne Rooney fikk bli værende da han i noen dager på høsten i 2010 – med god hjelp fra agent Paul Stretford – mente at han ville forlate United. For de aller fleste ville det ikke ha vært noen vei tilbake etter å ha offentlig stilt spørsmål ved Fergusons spillermateriale og ambisjoner. 70-åringen ble oppriktig såret og skuffet over Rooneys handlinger og uttalelser.

Grunnen er at Ferguson nærmest har hatt et faderlig forhold til spissen han kjøpte fra Everton i 2004. Tidligere var det Ryan Giggs som var United-bossens gullgutt, og senere ble det altså Rooney han følte ekstra sterkt for. Og nettopp derfor tok han nesten til tårene da han møtte pressen og bekreftet ryktene om at scouseren ville dra.

Rooney signerte en ny kontrakt, men etter episoden har ikke forholdet mellom de to vært like sterkt som det var tidligere. Det betyr imidlertid ikke at Ferguson har planer om å selge ham – for øyeblikket. Manageren kan være nådeløs, men Rooney kan ikke sammenliknes med andre stjerner som har reist.

Roy Keane navnga spillere han mente ikke holdt mål på klubbens egen TV-kanal. Ruud van Nistelrooy taklet ikke Cristiano Ronaldo. Dwight Yorke hadde en egen evne til å komme i taxi på treningsfeltet rett fra en av Manchesters mange nattklubber.

Det stemmer at forholdet mellom Rooney og Ferguson har fått seg en ny ripe i lakken den siste tiden. Men foreløpig er det ingenting som tyder på at den siste feiden er nok til at 26-åringen må finne seg en ny arbeidsgiver. Samtidig er det begrenset hvor mange ganger Englands største stjerne kan utfordre sin egen sjef. Forskjellen fra tidligere er at Manchester United vil bli satt langt tilbake sportslig hvis Wayne Rooney finner seg en ny klubb. Det er også noe Ferguson er smertelig klar over.

Og samme hva stjernespissen skulle finne på, vil United-manageren alltid føle noe ekstra spesielt for ham. Selv om forholdet ikke er like sterkt som det en gang var.