Vær så god, Norge. Her er Bulgarias lag!

Det har vært mye fokus og mas rundt lekkasjer av laguttak den siste tiden, og i dag prøver jeg meg derfor på en ny vri. I dag skal jeg prøve å treffe på hvilke elleve spillere Bulgaria velger fra start.

Norge var solide mot Kypros og vant fullt fortjent. Det var akkurat som ventet, i den letteste kampen Norge skal spille i dette gruppespillet. Bulgaria på bortebane kan fort vise seg å bli den tøffeste, og det blir en utrolig interessant og viktig kamp etter at Bulgaria beseiret Slovenia med 2-1 på bortebane i sin første kamp. 

Men hvordan blir laget? Det er det som er det store spørsmålet i disse dager. Jeg tror dette:

I mål finner vi Plamen Iliev, som til daglig spiller i rumenske Astra. På høyreback blir nok Ivan Bandalovski valgt. Han er født i Sofia, og vokste opp i Levski Sofia. I dag spiller han i hjemlig liga, men for Beroe. Den største og mest fysiske stopperen i laget er en kar med et etternavn jeg gleder meg til å høre Brede Hangeland uttale. Bozhidar Chorbadzhiyski er kaptein for CSKA Sofia, og har spilt i klubben siden han var ni år. Vi har fysiske spisser i den norske troppen, og de skal få testet seg mot denne karen på 1,92.

VIKTIG DUO: Stopper Bozhidar Chorbadzhiyski og keeper Plamen Iliev er sentrale brikker i det bulgarske laget. Foto: REUTERS/Borut Zivulovic

Ved siden av seg får han sin lagkamerat og stopperkompis fra CSKA Sofia, Nikolay Bodurov. Han har tidligere spilt for Fulham, hvor han fikk 41 kamper, men er nå tilbake i hjemlig liga og er en av lagets mest rutinerte spillere. På venstreback gjøres det et bytte fra sist kamp, for Vasil Bozhikov har pådratt seg en skade. Hans erstatter blir, i følge min kontakt i Bulgaria, Ivan Goranov, som til daglig spiller venstreback for Levski Sofia. Da Bozhikov gikk ut med skade Slovenia, var det Angel Lyaskov som kom inn, men etter det jeg kan erfare bytter de altså også erstatteren denne gang.

Todor Nedelev spiller høyrekant, og til daglig spiller han altså i samme klubb som Bulgarias høyreback, Bandalovski. Det sier seg selv at disse to spillerne derfor har en god relasjon. Det er en del spillere fra hjemlig liga i denne troppen, men det er også et par som spiller i utlandet. Simeon Slavchev spiller til daglig i Qarabag i Aserbajdsjan, hvor han blant annet er lagkamerat med Hannes Thor Halldorsson. Han tar den ene av de to plassene på den sentrale midtbanen, og i VM-kvalifiseringen spilte han over halvparten av kampene.

Giorgi Kostadinov er den andre spilleren på sentral midtbane, og han scoret da Bulgaria slo Sverige i Sofia for ett år siden. Til daglig spiller han i russisk fotball for Arsenal Tula. Ute til venstre på midtbanen spiller Kiril Despodov, og han hadde den målgivende pasningen til det første målet Bulgaria scoret mot Slovenia på torsdag. Han ble kåret til den beste unge spilleren i Bulgaria i 2017, og han har kraft, fart, balanse og teknikk som gjør at han er en mann vi må passe ekstra godt på i kveld. 21-åringen spiller til daglig i CSKA Sofia hvor han har scoret tre mål på fem kamper denne sesongen. På A-landslaget er han fersk, og i kveld starter han sin andre landskamp.

Den store helten etter seieren mot Slovenia var Midtjylland-spiller Bozhidar Kraev, og han starter selvfølgelig i kveld også. To mål ble det i åpningskampen i Nations League, og spesielt det første målet på et flott langskudd var imponerende. Han har også en viktig rolle når Bulgaria ikke har ball, og vi vil nok se at han prøver å plage Sander Berge så mye som mulig i kveld. Mine venner i Midtjylland sier at det er en spiller med godt blikk for spillet og god fotballforståelse. Han kan avslutte med begge bein, og er rett og slett en meget spennende unggutt.

Les også: Høyrefoten Norge må stoppe: – Han er farlig fra 25 meter og inn

HELTEN SIST: Bozhidar Kraev jubler for ett av sine to mål mot Slovenia. Foto: REUTERS/Borut Zivulovic

Helt på topp finner vi hjemmelagets kaptein, Ivelin Popov. 30-åringen har vært involvert i en del kontroverser, og i 2014 ble han utestengt fra landslaget på livstid etter at han var mistenkt for å bomme på et straffespark med vilje, og så kom det frem like etter dette at han hadde mobbet landslagets massør flere ganger. Men i 2015 ble han tatt inn igjen i varmen av daværende trener Ivaylo Petev, og i kveld spiller han sin 75.landskamp .Til daglig spiller han i Spartak Moskva, og det er egentlig ikke spiss som er hans foretrukne posisjon.

Derfor vil vi nok kunne se at Bulgaria til tider spiller noe som kan minne om 4-6-0 i kveld, men det vil nok stort sett se ut som 4-4-1-1/4-2-3-1.

Hva så med Norge? Det blir vel de samme 11 som sist, men det lar vi ligge denne gang.