Robin Hood 2012

Det er en sak som har rullet over TV-skjermen i hele dag.

Jeg sto faktisk midt i stuen og ryddet bort klesvasken da jeg oppfattet saken på nyhetene.

Det var en stor politijakt etter en sort SUV og i bilen satt, mellom to til fire personer som nettopp hadde ranet en bank, nærmere sagt Bank of America på Soledad Canyon Road i Santa Clarita.

Dette er sør i Los Angeles, et godt stykke vekk fra der jeg bor, men et sted der det er både endel fattigdom og dårlige veier.

Bilen ble fulgt av et titalls politibiler, Fox News fulgte det hele både fra bakken og fra luften.

De meldte tidlig om at ranerne var bevæpnet og at de var farlige.

Nå, det som gjorde denne saken ble så stor, så omtalt og fikk meg til å bli sittende i sofaen med store øyne og bare måpe var at disse ranerne plutselig åpnet vinduene og kastet penger ut til folk på gaten.

Først gjorde de det på en skole, så videre inn i byen.

Ordet gikk fort, og snart var det flere hundrevis av mennesker som samlet seg på gatene i håp om å få tak i noe av pengene som ranerne kastet ut.

Nyhetsvertene gjentok, at folk som så dette for all del ikke måtte gå ut i gatene, ranerne er farlige, de er bevæpnet, tar dere pengene tar dere bevismateriale osv osv.

Biljakten varte i omlag tre timer fra banken ble ranet til bilen sto stille.. Først kjørte ranerne i et saktere tempo, så økte de på motorveien.

Flere ganger var de millimeter fra å kjøre inn i andre bilder, og til tider kjørte de også på fortauet.

Folket kunne ikke brudd seg mindre.

Ordet hadde spredd seg “penger flyr i gatene”! og når det til slutt endte med at bilden ble stoppet, kom en flokk med flere hundre mennesker som omringet bilen og selv med de bevæpnede ranerne inne i bilen, forsøkte de å ta seg inn for å få tak i penger.

Politiet ble til slutt i overtall og fikk kontroll over gjengen.

Fox intervjuet deretter en ung jente på 23 som sto i gatene. Man skulle kanskje tro at folket var sinte og sjokkerte, jeg tror i hvert fall det var det reporteren trodde, men det  var ikke denne jenta.

Hun sa derimot “Jeg syne det de gjorde var flott! De ønsket å gi penger til folket sitt, til oss som bor her som ikke har noe. Og nå må de trolig sone med livet i fengsel. Politiet kan klare å rydde vekk mye av pengene, men ikke alle. Jeg tror de reddet livet til noen i dag”

Reporteren svarer sjokkert ” wow, okei.. vel..det..tilbake til studio.!”

Jeg er fremdeles forundret over hendelsen, er det dette man kaller idioter, eller vår tids Robin Hood?