Bush nær dobbeltseier

President Bush er upopulær. Mer enn 70 prosent i USA mener landet deres ledes i feil retning. Flertallet i den lovgivende og bevilgende nasjonalforsamlingen er mot han. Så da skulle Bush være lammet? Slett ikke.

Tvert om: Bush har stirret venstresiden i kne. Demokratene som vant høstens Kongressvalg med løfter om å få slutt på Irak krigen, har nå gitt seg og stemt for økte bevilgninger til den samme krigføring. Venstresiden blunket først da den sto øyne til øyne med Bush. Det store flertallet blant Demokratene (med unntak av blant annet Clinton og Obama) frafalt kravet om at det skulle settes en tidsfrist for tilbaketrekking.

Etter denne seieren har Bush gått løs på neste sak. Nå konfronterer han høyresiden i sitt eget parti. Han vil åpne USA for flere innvandrere. Bush er mer liberal når det kommer til innvandring enn noen regjerende politiker i Europa. I samarbeid med venstresiden vil Bush gjøre det enda lettere å komme lovlig inn i USA for å jobbe, og han vil gi 12 millioner illegale innvandrere i USA en sjanse til å bli statsborgere. Det er dette siste høyresiden i Bush sitt eget parti kaller "amnesti". Bush er uvanlig skarp i sine svar på tiltale. Han sier kritikerne på høyresiden bare er ute etter å skremme folk og egentlig ikke har satt seg inn i forslaget.

Jeg tror Bush vinner her også.

31.mai.2007 @ 06:21av Knut

Hvorfor kan ikke media i Norge være flinkere til å også få frem disse sakene. Jeg synes forresten du gjør en god jobb i få frem et mer nyansert bilde av USA.

31.mai.2007 @ 11:09av t!g

Ahhh, herlig – gi oss mer!
Endelig (igjen) en journalist som ikke hater USA..

31.mai.2007 @ 19:00av Jon (K.)

Husk på at over 90% støttet ham da han skulle inn i Irak. Det høyeste noensinne.

01.jun.2007 @ 07:32av Birger S

Hvorfor vet vi ikke dette? At Bush vil ha inn så mange innvandrere?

01.jun.2007 @ 11:33av bgl

Fordi media i Norge er styrt av en gjeng antiamerikanske sosialister.

01.jun.2007 @ 19:20av Gerhard Helskog

Du verden. Fem nordmenn som vil ha positive nyheter om Bush. Da skulle vi vel ha dere samlet alle sammen her :-). Sånn sett er jo dette et egnet medium.
OK. Her er en til. USA er det landet som gir suverent mest til Aids bekjempelse i verden. Bush økte hjelpen kraftig da han tok over etter Clinton, og nå vil han øke hjelpen enda mer. U2 vokalist Bono er mer imponert enn noen gang. Du kan lese mer her:
blogs.usatoday.com/ondeadline/2007/05/…ngs_the_.html?csp=34