Tron Øgrim er død

Det er leit. Jeg ser at Wikipedia nevner meg som en av dem som angrep Tron hardest, og indirekte er det vel noe i det. Jeg laget en kritisk dokumentar om hvordan AKP(ml) dyrket massemordere. Programmet skapte debatt og Tron og jeg vekslet noen lange e-poster etterpå hvor vi var vennlig uenige.

image10

Jeg hadde litt sans for mannen. Han var en original, en personlighet, sprenglest, polemisk inn i det kunstneriske, og morsom. Få politiske ekstremister er morsomme. På 90 tallet hendte det en sjelden gang at vi møttes og drakk øl. Jeg gikk alltid hjem med noen nye artige setninger i hodet. Han elsket den samme rock and rollen som meg (den som han var med på å forby i AKP(ml) på 70 tallet), han kunne snakke lenge om det dypt folkelige i rare amerikanske stedsnavn (ville du bo i Climax eller Boring?). Jeg tror til slutt han var mer anarkist enn kommunist, og jeg forstår hvorfor mange skriver hyggelig om han nå.

Det er viktig å drive kritisk journalistikk på AKP(ml), det var en mobb, og vi har ennå ikke fått full klarhet i de væpnede sidene ved partiet. 

Tron tok selvfølgelig feil, men feilene hans var veldig interessante.
Hvor mange kan man si dèt om?

01.jun.2007 @ 06:51av geirron imo

Øgrim var vel et prakteksemplar av et geni i språk – synaks og semantikk, men stryker i kontekst.
Det å i det hele tatt være kommunist når man vet hva som skjedde i Kina, Soviet, og Nord-Korea er helt ubegripelig – ble vel litt som en religiøse bevegelse…