Er Hillary Clinton en løgner?

Fra USA ser jeg at Bill Clinton har sjarmert Norge. Jeg får spørsmål fra seere som lurer på om folk her i USA virkelig er så reaksjonære at de ikke kan velge en kvinnelig president? Mitt svar er nei, de er ikke det.  Problemet er ikke først og fremst at Hillary Clinton er kvinne, men at mange ikke stoler på henne.

De mener hun er en løgner som kan få seg til å si "alt" bare det tjener henne i jakten på makt.

Blant annet kommer Watergate reporter Carl Bernstein med en bok som etter sigende hevder at Hillary Clintons har løyet jevnt og trutt. Mange mener at Hillary, i likhet med sin mann, er lynende intelligent, veltalende, sjarmerende, – men altså ikke til å stole på.

De politiske bloggene her i USA har i lang tid registrert hvordan Fru Clinton endrer mening, tilsynelatende etter hva som tjener henne politisk. Hun stemte for invasjonen av Irak. Før jul støttet hun president Bush som ikke vil ha tidsfrist for når USA skal trekke seg ut. Nå er Hillary for en tidsfrist likevel. Nå prøver hun åpenbart å glatte over sin egen historie og skape inntrykk av at det ikke er noen forskjell på hennes Irak politikk, og den Barak Obama har. Obama har vært mot krigen fra første stund. Ta en titt på denne bloggen og se på dette TV klippet så får du kanskje et lite innblikk i hvordan paret Clinton også blir oppfattet her i USA.

24.mai.2007 @ 11:58av Jacko

Men hun blir president likevel?

24.mai.2007 @ 13:18av Gerhard Helskog

Hun ligger godt an til å bli Demokratenes kandidat, og Republikanerne er i trøbbel på grunn av Irak, så hun burde klare det. Men man bør aldri undervurdere Demokratenes evne til å ødelegge egen valgkamp…

25.mai.2007 @ 13:43av Iversen

På den annen side, er det særlig mange fremstående amerikanske politikere (eller generelt) som IKKE snur seg etter vinden?

25.mai.2007 @ 15:36av Gerhard Helskog

Sant nok. Men velgerne i USA er mer opptatt av karakter enn det nordmenn er. Amerikanere vil ikke gi den store makten som ligger i president embetet til en kandidat de ikke føler er hederlig og stødig når det gjelder.

26.mai.2007 @ 20:52av Lene Johansen

Jeg bor i Missouri og det er mange av de politiske aktive Demokratene i Jefferson City som sliter med tanken om å velge Hillary på grunn av tilitt. Hun har overhodet ingen appell med velgere i Midvesten, ikke en gang aktive medlemmer av partiet. Jeg tror det er en god indikasjon på at det ikke blir Hillary.

Den eneste muligheten jeg ser for henne til å bli en av kandidatene er dersom Demokratene ender opp i vill panikk og går for et navn de tror er “kjendis” nok til å dra stemmer.

De virkelig hardcore venstreving medlemmene av partiet her i Midt-Missouri ser ut som om de er mer interesert i Obama dersom de må velge mellom en kvinnelig kandidat og en svart kandidat. Edvards/Obama er ikke en umulig kombinasjon.

21.jun.2007 @ 02:54av Mons

Kanskje du Helskog kunne la nordmenn få vite hvordan Hillary behandlet staben i det hvite hus da hun var the First Lady?
Slett ikke pent.
Jeg har amerikanske venner som stemmer Demokratene, men som sier at hvis Hillary blir Demokratenes kandidat vil de avstå fra å stemme.